Michelin Pilot Sport Cup2 R K1 voor Ferrari 488 Pista

Michelin Pilot Sport Cup2 R K1 198-4-19. Voor de Ferrari 488 Pista heeft Michelin een speciale versie ontwikkeld van de Michelin Pilot Sport Cup2 R. Deze nieuwe K1* band is gemaakt om te voldoen aan de eisen die Ferrari stelt voor nog meer grip op een circuit.

 

 

De Michelin Pilot Sport Cup2 R is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg en biedt extreme prestaties op droog wegdek. Hij is in bochten bij hoge snelheden zeer nauwkeurig. Zoals geldt voor alle banden die Michelin in samenwerking met Ferrari ontwikkelt, is intensief gebruik gemaakt van de rijsimulatoren van beide bedrijven. Parallel aan en samen met de ingenieurs van Michelin, werkten de testrijders van Ferrari met Michelin TameTire®; de door Michelin ontwikkelde simulatiesoftware voor het modelleren van banden waarmee testrijders een band virtueel kunnen uittesten voordat er traditionele testen op een circuit worden uitgevoerd.Bij de nieuwe Michelin Pilot Cup Sport Cup2 R wordt een rubber compound toegepast uit de autosport. Door de structurele stijfheid van de band te vergroten, zorgden de Michelin ingenieurs dat de compound kan profiteren van de extra grip die het speciale loopvlakprofiel biedt. Dat resulteert in 10 % meer contact met de grond en 5 % meer algehele grip in vergelijking met de standaard Michelin Pilot Sport Cup 2 voor auto’s.
Ferrari 488 Pista 18 lv

Pierre Chaput, de ingenieur die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Michelin Pilot Sport Cup2 R voor de Ferrari 488 Pista, zei het volgende: "De uitdaging lag in het verleggen van de gripgrenzen van de 488 Pista. Dankzij de “R” versie van de Pilot Sport Cup2, hebben we een flinke winst geboekt in de rondetijden met behoud van het rijplezier en de reactiviteit die kenmerkend zijn voor de Ferrari 488 Pista ”.
Michelin Pilot Sport Cup2 R K1 19

Ferrari biedt de Michelin Pilot Sport Cup2 R vanaf maart 2019 in de volgende afmetingen optioneel aan voor de 488 Pista:
Voor: 245 / 35ZR20 (95Y) PS CUP2 R K1
Achter: 305 / 30ZR20 (103Y) PS CUP2 R K1

*Een K1 of K2 markering geeft aan dat de Michelin band speciaal voor Ferrari is ontworpen.