PETRONAS Syntium houdt je motor koel

Petronas Syntium 19 Lewis schenkt12-3-19. Niemand minder dan coureur Lewis Hamilton werd van de F1-stal gehaald om Syntium met CoolTech, het nieuwste smeermiddel van PETRONAS te promoten.

 

 

PETRONAS Lubricants International (PLI) introduceert een nieuwe reeks PETRONAS Syntium met °CoolTech™; de nieuwste ‘track-to-road-technologie' in de meest geavanceerde motorsmeermiddelen tot nu toe. De serie omvat de eerste motorolie voor hybride auto's en betekent de intrede van PLI in de hybride automarkt. Naast vijf nieuwe upgrades in de PETRONAS Syntium 7000-reeks, zijn ook de PETRONAS Syntium 3000-, PETRONAS Syntium 800- en PETRONAS Syntium 500-serie geoptimaliseerd voor betere motorprestaties en lagere CO2-uitstoot van motorvoertuigen.
Petronas Syntium 19 Lewis schenkt  

PETRONAS Syntium met °CoolTech™-technologie is gebaseerd op sterke koelwaterstofketens die beschermen tegen overmatige warmte die schadelijk is voor de motor en zo zorgen voor soepele autoritten. De formule is verbeterd om de vitale onderdelen van de motor te beschermen, het vermogen te maximaliseren en de brandstofefficiëntie te optimaliseren, waardoor de motoren én bestuurders cool blijven. 

“Net als mensen moeten ook motoren die worden blootgesteld aan zware omstandigheden koel worden gehouden om optimale prestaties te garanderen”, zegt Giuseppe D’Arrigo, Managing Director en Group Chief Executive Officer bij PLI. “De vloeistoftechnologie van PETRONAS is ontworpen om onder druk te presteren. Dit blijkt wel uit het buitengewone succes van het Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport-team in het FIA Formula One World Constructors’ Championship van de afgelopen vijf jaar. We zijn trots dat we onze klanten vloeistoffen kunnen bieden die met onze winnende technologie zijn gemaakt.” 

De smeermiddelen werden voor de allereerste keer getoond in het PETRONAS Global Research and Technology Center. Daarbij waren onder meer vijfvoudig World Constructors’ Champions, Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport's Formula One-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aanwezig, evenals Toto Wolff, Principal van het team.
Petronas Syntium 19 Lewis bandenwissel start  

“Technologie is de belangrijkste drijfveer achter ons bedrijf en onderscheidt ons van anderen in de branche”, voegt D’Arrigo toe. “Met trots presenteren we de nieuwe reeks PETRONAS Syntium met °CoolTech-technologie, inclusief de nieuwe PETRONAS Syntium 7000 Ultimate Series. Met de introductie van een nieuwe olie voor hybride motoren betreden we de hybride-automarkt, een resultaat van onze technologische sterkte en onze toewijding om vloeistoffen te maken die helpen CO2-uitstoot te verminderen.” 

Een van de drie vloeistoffen die deel uitmaakt van PETRONAS Fluid Technology Solutions™, PETRONAS Syntium, en PETRONAS Primax-brandstof en PETRONAS Tutela-versnellingsbakvloeistoffen hebben – sinds het begin van het hybride-tijdperk van de Formule 1 in 2014 – bijgedragen aan vijf opeenvolgende Formule 1-overwinningen in de Constructors and Drivers Championships van het Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport-team. 

“De technologie en de wil om te winnen van PETRONAS stonden de afgelopen vijf seizoenen centraal in onze prestaties”, aldus Toto Wolff, Team Principal en CEO van Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport. "Dit jaar is ons tiende seizoen van partnerschap – een decennium van uitdagingen, technologische ontwikkelingen, leren onder de moeilijkste omstandigheden en tenslotte succes op het circuit. PETRONAS heeft er alles aan gedaan om het niveau van zijn technologie continu te verhogen om succes op het circuit te leveren, is altijd klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan en de lat elk jaar te verhogen. PETRONAS’ functionele vloeistoffen zijn sinds 2010 de drijvende kracht van onze auto's en motoren, en onze samenwerking is met elk seizoen sterker geworden. De zilveren en groene visuele identiteit van onze auto's is een iconisch onderdeel van de Formule 1 geworden – het staat synoniem voor uitzonderlijke technologie en concurrentievoordeel.”
Petronas Syntium 19 Lewis bandenwissel  

Na een succesvol 2018, waarin PLI beloofde 75 procent van zijn investeringen in onderzoek en technologie te besteden aan projecten om de CO2-uitstoot te verminderen, kijkt het bedrijf uit naar meer mogelijkheden om zijn technologie in co-engineeringvloeistoffen in deze richting toe te passen. 

Het nieuwe PETRONAS Syntium-assortiment wordt ook ondersteund door een bredere communicatieaanpak met real-life accounts van mensen die dankzij innerlijke rust boven zichzelf uitstijgen in stressvolle situaties. 

Het nieuwe assortiment PETRONAS Syntium 7000-smeermiddelen is wereldwijd beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2019. 

OVER PETRONAS
PETRONAS is een Fortune Global 500®-bedrijf dat volledig in handen is van de regering van Maleisië. Samen met haar dochterondernemingen en geassocieerde ondernemingen is PETRONAS een volledig geïntegreerde entiteit met wereldwijde activiteiten in een breed spectrum van de waardeketen van olie en gas, met strategische belangen in meer dan vijftig landen.

• Twitter: @PET_Motorsports
• Instagram: @PETRONASMotorsports
• Facebook: @PETRONASMotorsports
• YouTube: @PETRONASMotorsports
www.PETRONAS.com