Maserati richt de toekomst op snelle sportwagens

Maserati Modena fabriek entree16-2-19. Over de toekomst van Maserati en in het bijzonder de fabriek in Modena is op hoog niveau overleg geweest. Het merk gaat zich toespitsen op high-performance sportwagens met hoogstaande techniek.

 

Afgelopen week heeft in het kantoor aan de Via Ciro Menotti, Modena een ontmoeting plaatsgevonden tussen Harald J. Wester, CEO van Maserati S.p.A., en Palma Costi, raadslid van de regionale overhead van Emilia-Romagna en verantwoordelijk voor productieactiviteiten, alsmede de burgemeester van Modena, Gian Carlo Muzzarelli. ‘s Middags waren er tevens gesprekken met vertegenwoordigers van de vakbonden.
Maserati Modena parkeergarage 

Tijdens het overleg werd de strategische missie van de fabriek kracht bijgezet, zoals reeds is toegelicht in het Industrial Plan van FCA dat in 2018 werd gepresenteerd en op dit moment wordt aangescherpt. De fabriek wordt toegespitst op de fabricage van speciale high-performance sportwagens met hoogstaande technologie. Geheel in lijn met de traditie en de waarden van het merk, dat al sinds 1939 een thuisbasis heeft in Modena.
Maserati Modena fabriek entree 

Made in Italy
Hierbij zal de knowhow en de ervaring van het team dat is betrokken bij de productie van Maserati’s optimaal worden benut. Er zijn speciale vaardigheden vereist en een specifiek fabricageproces: een samensmelting van vakmanschap en innovatie, ongekende aandacht voor detail en de implementatie van de strengste kwaliteitsnormen. Die combinatie resulteert in de fabricage van unieke, exclusieve auto’s die wereldwijd laten zien waartoe het ‘Made in Italy’ merk in staat is.
Maserati Modena fabriek tekening 

Nieuwe sportwagen rolt vanaf eerste helft 2020 van de band
De fabrikant heeft zichzelf ten doel gesteld om de huidige productielijnen vanaf komende herfst te upgraden en te vernieuwen. De eerste voorseriemodellen van een geheel nieuw model, een karakteristieke sportwagen van Maserati, rollen vanaf de eerste helft van volgend jaar van de band. 

De CEO heeft zodoende het belang van de Via Ciro Menotti-fabriek benadrukt in de 2018 - 2022 planning van Maserati. Hij heeft gegarandeerd dat de productie wordt voortgezet en hij bevestigde eveneens de plannen met betrekking tot de vernieuwing en upgrade van de productielijn in voorbereiding op de komst van de nieuwe modellen.