BMW breidt high-performance uit met X3 M en X4 M

BMW X4 M Competition 19 lv14-2-19. BMW M breidt het aanbod van high-performance modellen uit in het segment van de Sports Activity Vehicle (SAV) en Sports Activity Coupé (SAC).

 

 

Vanaf de lancering zijn ook de Competition versies van de BMW X3 M en BMW X4 M leverbaar. De BMW X3 M Competition (verbruik gecombineerd: 10,5 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 239 g/km*) en de BMW X4 M Competition (verbruik gecombineerd: 10,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 239 g/km*) spreken tot ieders verbeelding met hun extra vermogen en exclusieve uitrusting.

BMW X3 M 19 lv
BMW X3 M 19 dash

Nieuwe 6-cilinder-in-lijn benzinemotor voor enorme prestaties.
De krachtigste 6-cilinder-in-lijn benzinemotor tot op heden in een BMW M model staat garant voor verbluffende prestaties. De nieuw ontwikkelde en hoogtoerige motor met M TwinPower Turbo techniek heeft een cilinderinhoud van 3,0 liter. Het maximumvermogen bedraagt 353 kW (480 pk) en het maximumkoppel 600 Nm. De versie van deze M TwinPower Turbomotor die speciaal voor de BMW X3 M Competition en BMW X4 M Competition is ontwikkeld, levert nog eens 22 kW (30 pk) extra tot een totaal van 375 kW (510 pk).
BMW X3 M Competition 19 la
BMW X3 M Competition 19 int
BMW X3 M Competition 19 dash

Feilloze vermogensverdeling: M xDrive en actief M sperdifferentieel.
De nieuwe high-performance motor is gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic. Via de nieuwe innovatieve vierwielaandrijving M xDrive – die debuteerde in de nieuwe BMW M5 – wordt het vermogen naar het wegdek overgebracht. Het M xDrive systeem levert het meeste vermogen aan de achterwielen.

De BMW X3 M en BMW X4 M bieden twee AWD-rijmodi. Het aandrijfsysteem met de centraal geregelde interactie van M xDrive en het actieve M sperdifferentieel op de achteras, verdeelt het motorvermogen – afhankelijk van de situatie – over de vier wielen. Dat zorgt voor maximale tractie, wegligging en stabiliteit. De BMW X3 M en BMW X4 M sprinten vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,2 seconden. De Competition versies doen dat in slechts 4,1 seconden.

Specifieke M ondersteltechnologie voor superieure rijdynamiek.
De modellen van BMW M GmbH hebben een grote naam opgebouwd met hun combinatie van dynamiek en precisie. Die combinatie wordt kracht bijgezet door verstevigingen van de carrosserie en verfijnde ondersteltechnologie, specifiek afgestemd op het grotere motorvermogen. Met drie instellingen die met een druk op de M1/M2 knop zijn te selecteren, bieden de elektronisch aangestuurde schokdempers van de speciale M wielophanging zowel uitstekend rijcomfort voor het dagelijkse verkeer als extreem direct wegcontact, met minimalebeweging van de carrosserie. De speciaal ontwikkelde bewegingskarakteristiek van de specifieke M wielophanging – bij de vooras met veerpoten met dubbele bevestigingspunten (‘double-joint spring strut front axle’) en vijflink wielophanging voor de achteras – biedt een grote nauwkeurigheid van de wielgeometrie en optimale richtingsstabiliteit.
BMW X4 M 19 la
BMW X4 M 19 dash

De ondersteltechniek is zo op elkaar afgestemd dat het weggedrag ook op de limiet optimaal beheersbaar is. Daarom monteert BMW M ook krachtige M compound remmen en een M specifieke stuurinrichting inclusief M Servotronic met variabele overbrenging. Andere bijzonderheden die tot de standaarduitrusting behoren, zijn de 20 inch lichtmetalen M wielen. Net als de aansturing van de dempers en de M xDrive modi zijn ook de instellingen van de motor, transmissie en besturing eenvoudig met een druk op een knop te wijzigen. De Dynamic Stability Control (DSC) laat in de M Dynamic Mode enige mate van wielspin toe. Wellicht overbodig om te vermelden, is dat DSC ook kan worden uitgeschakeld. De informatie die het standaard BMW Head-Up Display weergeeft, kan worden geselecteerd via het iDrive menu. De berijder kan twee combinaties van al deze instellingen opslaan in het iDrive menu en die met de twee M knoppen op het stuurwiel selecteren zodra gewenst. 

Kenmerkende M designelementen voor in- en exterieur.
Specifieke M designdetails optimaliseren niet alleen de aerodynamica, maar ook de toevoer van koellucht in de BMW X3 M, BMW X4 M en Competition versies. In het interieur zorgen de elektrisch verstelbare sportstoelen met lederen bekleding ‘Vernasca’, het specifieke
M instrumentenpaneel, het met leder beklede M sportstuur en de M transmissiekeuzehendel voor een sportief-luxueuze ambiance.
BMW X4 M Competition 19 lv
BMW X4 M Competition 19 dash
BMW X4 M Competition 19 rzij

De BMW X3 M Competition en BMW X4 M Competition zijn voorzien van méér exclusieve carrosserieaccenten. Waaronder de hoogglanszwarte afwerking van de omlijsting van de nierengrille, spiegelkappen, M kieuwen in de voorste zijschermen en achterspoiler van de Sports Activity Coupé. Tot de standaarduitrusting behoren 21 inch lichtmetalen M wielen in bi-colour Schwarz en een M Sport uitlaatsysteem. De expressieve uitstraling van het interieur wordt versterkt door M Sport stoelen met uitgebreide lederen bekleding ‘Merino’, modelafhankelijke instaplijsten en een typeaanduiding op de middenconsole. Opties voor de Competition versies zijn zaken als speciale, bi-colour lederen interieurbekleding met inzetten in Alcantara.

Het optionele M Carbon exterieurpakket – naar verwachting leverbaar vanaf augustus 2019 – bestaat uit designelementen in met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) voor de luchtinlaten en Air Blades aan de voorzijde, de achterste diffusor en de buitenspiegelkappen. Deze zaken voegen extra individualistische kenmerken toe. Op de BMW X4 M en BMW X4 M Competition worden deze elementen aangevuld met een achterspoiler in CFRP. 

Verder zijn alle versies standaard uitgerust met Adaptieve LED koplampen, HiFi audiosysteem en ConnectedDrive Services en het navigatiesysteem Professional. De optielijst voor de BMW X3 en BMW X4 biedt nog meer mogelijkheden voor individualisering en bevat vooruitstrevende rijassistentiesystemen en digitale diensten van BMW Connected en BMW ConnectedDrive.

Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X3 M en BMW X4 M en de Competition versies varieert tussen de 10,5 en 10,6 l/100 km met een gemiddelde CO₂-emissie van 239 g/km. Data op basis van peildatum [01-02-2019].
Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de webpagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op de website of in de brochure. Of raadpleeg de BMW dealer.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.
The all-new BMW X3: Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km;
CO2 emissions combined: 239 g/km.

The all-new BMW X3 M Competition: Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km; CO2 emissions combined: 239 g/km.

The all-new BMW X4 M:Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km;
CO2 emissions combined: 239 g/km.

The all-new BMW X4 M Competition: Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km; CO2 emissions combined: 239 g/km.