SoundComfort van Goodyear Product van 2019

Goodyear SoundComfort 19 binnenband28-1-19. De geluiddempende SoundComfort-technologie, een innovatie van Goodyear, is in België en Nederland verkozen tot Product van het Jaar 2019.

 

 

De Product van het Jaar-award is ’s werelds grootste award voor productinnovatie op basis van consumentenstemmen. 5.000 consumenten brachten hun stem uit in een nationaal representatieve studie uitgevoerd door Nielsen, een wereldwijde leider in consumentenonderzoek.
Goodyear SoundComfort 19 product

De SoundComfort-technologie is een belangrijk voorbeeld van Goodyear’s missie om de innovatie in de bandensector voort te stuwen, om zo tegemoet te komen aan de wensen van de markt en de consument. In dit geval omdat auto’s elk jaar stiller worden, zeker de steeds populairdere elektrische en hybride auto’s, en bijgevolg de rolgeluiden van banden steeds meer opvallen in de auto. 

Goodyear brengt daarom een schuimelement van open-cel polyurethaan aan op het binnenoppervlak van de band. Deze geavanceerde schuimlaag vermindert de luchtvibraties in de band en creëert zo een ontspannen sfeer in het interieur, zodat bestuurders onderweg nog meer kunnen genieten van muziek of een goed gesprek. De SoundComfort-technologie maakt het interieur van de auto tot de helft stiller in vergelijking met conventionele banden (gemiddeld tot -4db) door de resonanties in de luchtholte van de band te verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van de rijprestaties.1*
Goodyear SoundComfort 19 binnenband

Het schuim is licht genoeg om geen impact te hebben op het verbruik, de rolweerstand of de maximumsnelheid.1*

1* Gebaseerd op metingen in het voertuig op de weg. Getest in februari 2018, januari 2018, november 2017 en oktober 2011; bandenmaat: 245/40R18; testwagen: Audi A8; locatie: GIC*L lawaaitestbaan.