Lexus LF 1 Limitless met diverse aandrijvingen

Lexus LF 1 Limitless 18 rv12-3-18. Toekomstmuziek, maar wel een concept dat steeds dichterbij komt. De Lexus LF 1 Limitless met rijmodus voor semi-autonoom rijden.

 

 

De LF‑1 Limitless concept is een toekomstige luxury crossover die een hoog prestatieniveau koppelt aan onbegrensde luxe. Een studiemodel met nieuwe toonaangevende technologie, innovatie en de evolutie van Lexus design en Craftsmanship. Bij het ontwerp is rekening gehouden met diverse aandrijvingsvarianten, van brandstofcel, hybride, plug-in hybride tot aan volledig elektrisch.

De Lexus LF‑1 Limitless is een creatie van CALTY Design Research in Californië. Een traditioneel Japans zwaard vormde de inspiratie voor de vloeiende en tegelijk agressieve styling. “Dit is ons idee van een nieuw vlaggenschip met de eigenschappen van een crossover en met de performance en luxe zoals die worden geleverd door huidige topsedans”, zegt Kevin Hunter, President CALTY Design Research.

Lexus LF 1 Limitless 18 rv

Atletisch profiel en veel ruimte
De lange wielbasis (2,97m) van de Lexus LF‑1 schept een atletisch profiel en zorgt voor een groot passagierscompartiment tussen opvallend grote 22-inch wielen. De LF-1 maakt een krachtige indruk. De prestaties en rijdynamiek zijn af te lezen van het design. Een lage daklijn in combinatie met de hogere zitpositie maken duidelijk dat deze crossover is ontworpen voor prestaties en praktisch gebruiksgemak.
Yoshihiro Sawa, President of Lexus International: “Lexus modellen zoals de RX 450h hebben bijgedragen aan de wereldwijde populariteit van de luxury SUV. Dit nieuwe crossover concept schetst een toekomst waarin een hoge mate van dynamiek en gebruiksgemak samengaan met een meer opwindend en innemend design, dat naar ons idee hoge verwachtingen schept in dit segment.”

Omotenashi
Luxueus comfort voor alle inzittenden was het doel bij het ontwerpen van het interieur. De LF-1 Limitless viert de Japanse traditie van ‘omotenashi’. Dit is de kenmerkende Japanse gastvrijheid door iedereen met evenveel egards en enthousiasme te verwelkomen en te anticiperen op de behoeften van gasten. De cockpit is sterk op de bestuurder gericht. Analoge schakelaars en knoppen ontbreken. Bediening gaat via gebaren en een minimalistisch display. Het dashboard neemt minder ruimte in, zodat inzittenden voorin meer ruimte hebben. Ook achter is er veel beenruimte, met bij elke zitplaats een eigen display voor het persoonlijke regelen van de climate control en het entertainment.

Lexus LF 1 Limitless 18 ra

Oogstrelende kleurcombinaties
Het interieur is een lust voor het oog door een metallic goud-koperkleurige afwerking, een kleur die overeenstemt met die van het exterieur. De satijnen glans schept een warm gevoel. Het donkere ‘Cocoa Bean’-leder vormt een fraai contrast met het ‘Chiffon White’-geperforeerde leder op de stoelen. Licht speelt een hoofdrol. Na het indrukken van de startknop gaat de sfeerverlichting aan waarvan de kleur wordt bepaald door de gekozen rijmodus. In de bekleding van de portieren zitten minuscule LED-lampjes die indirect licht verspreiden en de meer directe interieurverlichting in het dak complementeren.

Chauffeur mode en innovatieve connectiviteit
Bijzonder in de LF-1 is de Chauffeur mode. Dat is de opmaat naar autonoom rijden. Na activeren neemt de auto sturen, remmen, optrekken en richting aangeven over. De bestuurder kan het stuur loslaten. In het stuurwiel zitten alle bedieningsfuncties voor aandrijving en rijmodi. Een andere noviteit is een vierdimensionaal navigatiesysteem. De vierde dimensie staat voor connectiviteit en online assistentie; een persoonlijke assistent die anticipeert op de behoeften van de inzittenden. Het navigatiesysteem biedt actuele reistijdinformatie op basis van verkeersdoorstroming en wegcondities. Het geeft ook adviezen voor pauzes, tanken, het zoeken van restaurants en boeken van hotels. Ook achterin is via displays gebruik te maken van de functies van het 4D-navigatiesysteem óf via tablets en smartphones.

Amazing Experience
Met zijn innovatieve technologie en oogstrelende styling is de Lexus LF‑1 Limitless concept representatief voor het potentieel van een Amazing Experience voor toekomstige Lexus klanten die een hoge mate van luxe, prestaties en online mogelijkheden wensen.