Mercedes-Benz met wereldpremière CLA naar CES

Daimler stand CES 20 1918-12-18. Tijdens de CES in Las Vegas gunt Daimler ons niet alleen een blik in de verre toekomst, maar zet met de nieuwe Mercedes-Benz CLA ook het heden in het voetlicht.

 

 

Daimler zoomt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES; 8 t/m 11 januari 2019) in op de mobiliteit van de toekomst. Tot de highlights behoren de wereldpremière van de nieuwe Mercedes-Benz CLA, de Amerikaanse premières van de elektrische Mercedes-Benz EQC (stroomverbruik gecombineerd: 22,2 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km, voorlopige cijfers)[1] en het revolutionaire mobiliteitsconcept Vision URBANETIC plus belangrijk nieuws over de strategie van Daimler Trucks op het gebied van autonoom rijden. Tijdens de persconferentie van Mercedes-Benz zal Sajjad Khan, Member of the Divisional Board bij Mercedes-Benz Cars, CASE en Vice President Digital Vehicle & Mobility, meer vertellen over de huidige ontwikkelingen in het kader van Daimler’s digitaliseringsstrategie CASE – Connected, Autonomous, Shared & Service en Electric Drive. ’s Middags zal Wilfried Porth, Member of the Board of Management bij Daimler AG and Human Resources en Director of Labour Relations bij Mercedes-Benz Vans, meer vertellen over de toekomst van mobiliteit, waarvan de Vision URBANETIC een voorbode is.
Mercedes Benz Urbanetic 19 rv

Een dag eerder (maandag 7 januari 2019) geeft Daimler Trucks een overzicht van de meest recente bedrijfsontwikkelingen en de technische ontwikkelingen in het Keep Memory Alive Center (KMAC). Tevens maakt de divisie bekend welke stappen gezet gaan worden op het gebied van autonoom rijden. De pers heeft vervolgens de gelegenheid om kennis te maken met de producten uit het Noord-Amerikaanse truck- en busportfolio op de Las Vegas Motor Speedway.
Freightliner Inspiration Truck 15

De nieuwe Mercedes-Benz CLA wordt in Las Vegas voor het eerst aan het grote publiek getoond, inclusief het doorontwikkelde infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), een technische innovatie die debuteerde tijdens de CES in 2018. Slechts twaalf maanden later zijn er al nieuwe functies toegevoegd. Als gevolg daarvan is de nieuwe CLA Coupé niet alleen de meest emotionele auto in zijn segment, het is ook nog eens een zeer intelligente auto. De nieuwe CLA biedt tal van slimme oplossingen, van de MBUX-interieurassistent - die bedieningsverzoeken op basis van bewegingen herkent en zo het interieur een bepaalde mate van intelligentie geeft - tot augmented reality voor de navigatie, de capaciteit om indirecte spraakcommando’s te begrijpen en de ENERGIZING COACH, met individuele fitnessaanbevelingen.

De Mercedes-Benz EQC beleeft op de CES zijn Amerikaanse première. Het eerste volledig elektrische productiemodel uit de Mercedes-Benz EQ-reeks markeert het begin van een nieuw mobiliteitstijdperk bij Daimler. Qua uiterlijk is de cross-over SUV een pionier op het gebied van avantgardistische elektro-esthetiek. Het model biedt een indrukwekkende combinatie van comfort, kwaliteit en dagelijkse bruikbaarheid. Deze elementen gaan vergezeld van een hoge rijdynamiek dankzij de twee elektromotoren op de voor- en de achteras met een totaalvermogen van 300 kW.
Daimler stand CES 20 19

De Vision URBANETIC maakt eveneens zijn Amerikaanse debuut – dit is een compleet nieuw mobiliteitsconcept voor efficiënte en duurzame mobiliteit op basis van vraag. Dit visionaire concept is gebaseerd op een autonoom rijdend, elektrisch aangedreven onderstel dat geschikt is voor carrosserieën voor het vervoer van personen of vracht. De Vision URBANETIC met volledige netwerkcapaciteit maakt deel uit van een ecosysteem waarin logistieke bedrijven, openbaar-vervoerbedrijven en particulieren hun mobiliteitswensen in stedelijke omgevingen kunnen indienen. Het concept reduceert het verkeersvolume en draagt bij aan een beter leefklimaat in steden. De showcar laat ook zien hoe een innovatief en intelligent UI/UX-design kan bijdragen aan een goed functionerende mobiliteit, zelfs zonder bestuurder. 

[1] Genoemde cijfers met betrekking tot brandstofverbruik en CO2 emissie zijn voorlopige cijfers die zijn vastgesteld door de technische dienst voor het certificatieproces volgens de WLTP-testprocedure en vertaalt naar NEDC-cijfers. Er is nog geen EU-typegoedkeuring of een conformiteitscertificaat met officiële cijfers beschikbaar. Er kunnen verschillen zijn tussen de opgegeven waarden en de officiële cijfers.