Auto kopen (nieuw en 2e-hands) via de webshop

Auto nl omslagpunt online autoverkoop in 20198-12-18. Nederland is klaar om de autodealer in te ruilen voor een webshop. Dat concludeert www.auto.nl, een webshop voor nieuwe en gebruikte auto’s. Het omslagpunt wordt in 2019 verwacht.

 

 

De site wordt door steeds meer consumenten gevonden. En dat niet alleen; het aantal consumenten dat op auto.nl daadwerkelijk een auto aanschaft, groeit ook. auto.nl – onderdeel van de Louwman Group – begon in 2017 en leverde onlangs al zijn honderdste auto af.

Martijn Bovée, General Manager bij www.auto.nl, is trots op het resultaat: “We zijn vorig jaar gestart met het testen of er een markt is voor de online verkoop van auto’s. Dat die markt er is, blijkt nu duidelijk uit onze cijfers. Verkochten we over heel 2017 nog twaalf auto’s, inmiddels hebben we honderd klanten blij mogen maken en verkopen we gemiddeld een auto per dag.”
De groei is exponentieel en Bovée voorziet voor 2019 dan ook een definitief omslagpunt. “Volgend jaar is een webshop voor auto’s net zo vanzelfsprekend als die voor kleding of elektronica.”
Auto nl omslagpunt online autoverkoop in 2019

Keuze voor gemak
Klanten van auto.nl kiezen vooral voor gemak. Ook de honderdste klant, die sinds vorige week in haar nieuwe auto rijdt. “Ik heb bij een lokale dealer gekeken, maar vond het veel gemakkelijker om de auto online te bestellen. Hij werd keurig op mijn werk afgeleverd, zo kan het dus ook!”
Dat er ruimte is voor een verdere groei blijkt uit andere reacties. Uit een recente enquête komt naar voren dat maar liefst 96 procent van de klanten van auto.nl de webshop bij vrienden en familie aanbeveelt.

Volledig online
65 procent van de bestellingen op auto.nl komt binnen zonder persoonlijk contact vooraf. Dat is een groot verschil met vorig jaar, toen er altijd telefonisch contact was voor de definitieve bestelling. De doelgroep is wellicht minder voor de hand liggend dan verwacht. Bovée: “Onze klanten zijn niet per se jong en zware internetgebruikers, maar vertegenwoordigen een brede afspiegeling van de Nederlandse samenleving.”

3.000 auto’s in 2020
auto.nl is meer een e-commerceplatform dan een autobedrijf. Op basis van klantervaringen worden de website en dienstverlening wekelijks aangepast. En dat is niet onopgemerkt gebleven. auto.nl won een Online Dealer Award 2018 in de categorie ‘Beste website’. Bovée en zijn team zijn klaar om door te groeien: “In 2020 willen we online 3.000 auto’s verkopen met maximaal tien medewerkers. Door slim gebruik te maken van techniek en automatisering, creëren we een schaalbaar businessmodel.” 

Over auto.nl
Auto nl 18 logowww.auto.nl lanceerde in 2017 een webshop voor nieuwe en gebruikte auto’s. Als onderdeel van de Louwman Group heeft de scale-up alles in huis om de verkoop en service te faciliteren. Private lease en andere financieringen behoren tot de vele mogelijkheden. Het aanbod op auto.nl is een selectie uit de voorraad van dealers van de Louwman Dealer Group en de Broekhuis Groep. De Louwman Group begon in 1923 als familiebedrijf, startte niet veel later met de import van Dodge uit Amerika en is nu één van de belangrijkste ondernemingen in de Nederlandse autosector. auto.nl is een dochteronderneming van de Louwman Group.