Automotive Innovation Award 38 inschrijvingen

AIA 18 logo13-11-18. Van slimme technische oplossingen tot vernieuwende mobiliteitsdiensten, 38 producten, diensten en platformen dingen mee naar de Automotive Innovation Awards 2019.

 

 

De vakjury nomineert maximaal vijftien aanmeldingen in de drie categorieën Technology, Services en Challenging Concepts. De genomineerden worden op 19 november bekendgemaakt. Alle deelnemers aan de Automotive Innovation Award 2019 delen dezelfde ambitie: bijdragen aan schonere, slimmere, veiligere en efficiëntere mobiliteit. De aanmeldingen voor de derde editie van de verkiezing lopen uiteen van baanbrekende nieuwe aandrijftechnologie voor elektrische en hybride voertuigen tot apps en services die de verkeersveiligheid vergroten en voertuigdelen toegankelijker maken.Het deelnemersveld is opnieuw zeer divers. Op de kandidatenlijst staan gevestigde namen en grote bedrijven zoals Bosal, Philips en TomTom zij aan zij met start-ups, studententeams en jonge bedrijven, waaronder Bynco, YOR24 en Lightyear.
AIA 18 beeld

Nominatieronde
Alle aanmeldingen zijn onderverdeeld in de categorieën Technology (productgeoriënteerde innovaties), Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data) en Challenging Concepts (ideeën in de ontwikkelfase). De vakjury, onder leiding van Jan Peter Balkenende, beoordeelt alle inzendingen. Per categorie worden vijf innovaties genomineerd. De in totaal vijftien genomineerden pitchen hun idee in december voor de vakjury. Van de negen finalisten, drie per categorie, worden op maandag 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag de drie winnaars bekendgemaakt.

Innovatie stimuleren
De Automotive Innovation Award is een initiatief van ANWB, RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger. Deze prestigieuze prijs is in het leven geroepen om een van de meest invloedrijke sectoren in Nederland bredere bekendheid te geven en innovatie te stimuleren. De Nederlandse automotive maak- en service-industrie vertegenwoordigt een totale omzet van 65 miljard euro per jaar.
AIA 18 logo