Porsche 911 8e generatie ondergaat laatste tests

Porsche 911 8e generatie test 18 drift7-11-18. De nieuwe 911 wordt de beste aller tijden. Dat werd ook gezegd van de vorige 7 generaties. Om dat opnieuw waar te maken wordt er vooraf uitgebreid getest.

 

 

Begin 2019 verschijnt de achtste generatie van de iconische Porsche 911 op de Europese markt. Voorafgaand aan de onthulling van het nieuwe model doorlopen de prototypes nog één keer een uitgebreid testprogramma, wereldwijd en onder de zwaarste omstandigheden.
Porsche 911 8e generatie test 18 sneeuw

Voor de allerlaatste tests worden de proefmodellen van de nieuwe Porsche 911 aan temperatuurverschillen van 85 graden Celsius onderworpen. Ze beklimmen bergen van meer dan vier kilometer hoog en zoeken het spitsverkeer op in de drukste wereldsteden. Als ze dan tenslotte nog enkele nieuwe ronderecords hebben neergezet op de circuits waar ze worden getest, moet de betrouwbaarheid van elk onderdeel in orde zijn.

“Dankzij de combinatie van uitstekende prestaties en gebruiksvriendelijkheid is de Porsche 911 altijd een klasse apart geweest,” zegt Andreas Pröbstle, projectmanager Complete Vehicle. “Daarom testen we de nieuwe generatie onder de zwaarste omstandigheden, overal ter wereld. De aandrijflijn moet net zo vlekkeloos functioneren als alle andere systemen. We kunnen er alleen zeker van zijn dat de auto foutloos opereert nadat we hem hebben onderworpen aan een globaal testprogramma.”
Porsche 911 8e generatie test 18 ABS

Nog betere prestaties
Tijdens de tests gaat de aandacht in de eerste plaats uit naar het onderstel en de motor. In de achtste generatie van de 911 zijn deze nog beter afgestemd op dagelijks gebruik en leveren ze nog betere prestaties. Daarnaast is de functionaliteit van het nieuwe bedieningsconcept voor het dashboard, het instrumentarium en de displays blootgelegd. Ook de nieuwe assistentie- en hulpsystemen voor de bestuurder en de verder doorontwikkelde mogelijkheden op connectiviteitsgebied hebben een inspannende testmarathon doorstaan. Porsche Connect werkt in elk land immers anders, en dat vergt bijzonder veel van de functionaliteit.
Porsche 911 8e generatie test 18 drift

Van +50 tot -35 graden Celsius
In gebieden als de Golfstaten in het Midden-Oosten en Death Valley in de VS worden de airconditioning, het koelingsysteem en de motor blootgesteld aan temperaturen tot 50 graden Celsius. Componenten van het interieur mogen onder deze omstandigheden niet uitzetten, vervormen of bijgeluiden gaan maken. In Finland gaat bij 35 graden onder nul alle aandacht uit naar de koude start, verwarming en airconditioning, tractie, wegligging en remprestaties alsmede de reactiesnelheid van alle dynamische hulpsystemen. Boven de Poolcirkel zijn de condities optimaal om de rijeigenschappen van een sportwagen te perfectioneren. Gelijktijdig wordt de nieuwe 911 in China aan lange-afstandstests onderworpen, zowel op circuits als in verkeerssituaties die alleen in dit land voorkomen. Los van de kwaliteit van de beschikbare brandstof moet de motor te allen tijde probleemloos blijven werken.
Porsche 911 8e generatie test 18 LA

Ruim 3 miljoen testkilometers
Voor het uitgebreide test- en ontwikkelingsprogramma van de 911 is de Nürburgring een belangrijk testlocatie. Hier wordt van de motor, versnellingsbak, remmen en het onderstel het uiterste gevergd. In Italië rijden testauto’s op het hogesnelheidscircuit van Nardò, waar niet alleen de topsnelheid wordt gemeten, maar ook het koelingsysteem en de rijeigenschappen nader onder de loep worden genomen. De testvoertuigen rijden tijdens duurtests in Death Valley 90 meter onder zeeniveau, terwijl de twee turbo’s en het brandstofsysteem op de proef worden gesteld in de ijle lucht van Mount Evans, Colorado, op 4.300 meter hoogte. Als het hele testprogramma is afgewerkt, hebben de prototypes in totaal meer dan 3 miljoen kilometer afgelegd.

Een minder spectaculair, maar zeker niet onbelangrijk onderdeel van het programma, is de op de klant gerichte praktijktest op de openbare weg, door stedelijke en dunbevolkte gebieden in Duitsland. Bij deze tests worden enorme afstanden afgelegd, om er zeker van te zijn dat alle systemen van de auto klaar zijn voor de dagelijkse praktijk. Zoals zijn voorgangers dat ook al waren, wordt de achtste generatie van de iconische sportwagen de beste 911 aller tijden.