Alfa Romeo laat spierballen zien in Genève

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nurburgring Edition 18 lv1-3-18. Met prestaties en exclusiviteit wil Alfa Romeo de show stelen op de aanstaande Autosalon van Genève. Speciale, gelimiteerde 'NRING'-versies ion de spotlights.

 

Belangrijkste geëxposeerde modellen zijn de Nürburgring-uitvoeringen van de Stelvio Quadrifoglio en Giulia Quadrifoglio. Op de Alfa Romeo-stand wordt ook de Giulia Veloce TI getoond, een speciale sportuitvoering die met trots de traditionele ‘Turismo Internazionale’-badge draagt waarmee de meest bijzondere en best uitgeruste Alfa Romeo’s zich altijd wisten te onderscheiden.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nurburgring Edition 18 lv

Op de Alfa Romeo-stand in Genève zal ongetwijfeld de show worden gestolen door de Nürburgring-uitvoeringen van de Stelvio Quadrifoglio en Giulia Quadrifoglio. Beide speciale ‘NRING’-versies worden in een gelimiteerde oplage gebouwd als eerbetoon aan de records die Alfa Romeo op het legendarische Duitse racecircuit heeft gevestigd. De Stelvio is recordhouder in zijn klasse met een rondetijd van 7 minuten en 51,7 seconden, waarmee hij ‘s werelds snelste SUV is. Als basis voor de topprestatie dient de 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 510 pk vermogen en 600 Nm koppel, wat goed is voor een topsnelheid van 283 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in krap 3,8 seconden. De Giulia Quadrifoglio is recordhouder voor vierdeurs productiesedans met een rondetijd van 7’32” – een prestatie die bereikt is dankzij zijn superieure handling, topsnelheid van 307 km/h en acceleratie van 0 tot 100 km/h in 3,9 seconden.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Nurburgring Edition 18 rv

Van elk model zullen slechts 108 exemplaren worden gemaakt die bestemd zijn voor verzamelaars en de meest loyale Alfa Romeo-klanten. De nieuwe limited edition-versies onderscheiden zich door exclusieve details, zoals een genummerde badge in het carbon dashboardpaneel en een unieke outfit in Grigio Circuito, een kleur die exclusief aan beide ‘NRING’-versies is voorbehouden.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nurburgring Edition 18 int
Behalve met de prestigieuze voorzieningen die alle Quadrifoglio-auto’s kenmerken, zijn de speciale ‘NRING’-versies standaard uitgerust met carbon-keramische remmen, Sparco-racestoelen met rode stiksels en carbon schaal, een Mopar®-keuzehendelknop met carbon inzetstuk voor de automatische transmissie, alsook een met leer en Alcantara bekleed stuurwiel dat eveneens voorzien is van carbon details. Ook het frontembleem en de buitenspiegelkappen zijn van carbon gemaakt, net als de ingelegde details van de zijskirts. Daarnaast zijn de Nürburgring-uitvoeringen uitgerust met ruiten van getint glas, actieve cruise-control en een premium audioset van Harman Kardon. Het AlfaTM Connect 3D Nav-infotainmentsysteem in uitgevoerd met een 8,8-inch touchscreen, Apple CarPlayTM en DAB. Op de Giulia maakt een nieuw ongespoten carbondak zijn debuut. Tot slot zijn beide varianten voorzien van Mopar-vloermatten met rode logo’s.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nurburgring Edition 18 la
De Stelvio en Giulia Quadrifoglio Nürburgring-versies zijn herkenbaar aan ‘NRING’-badges . Beide modellen benadrukken de technische perfectie van Alfa Romeo.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Nurburgring Edition 18 la

De nieuwe Stelvio Quadrifoglio ‘NRING’ en Giulia Quadrifoglio ‘NRING’ worden in het tweede kwartaal van 2018 bij de Alfa Romeo-dealers verwacht.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti
De Alfa Romeo Giulia Veloce Ti met 280 pk turbobenzinemotor, 8-traps automatische transmissie en Q4-vierwielaandrijving illustreert op treffende wijze de technische uitmuntendheid van de Giulia-range. De traditionele type-aanduiding ‘Ti’, die staat voor ‘Turismo internazionale’, is altijd voorbehouden geweest aan de rijkst uitgeruste en technisch meest verfijnde versies. De in een Racing Red outfit gepresenteerde Giulia Ti is de meest exclusieve versie van de range. Het model combineert het sportieve karakter van de Giulia Veloce met een attractieve stijl, een rijke standaarduitrusting en de nieuwste technologie. Hij is nauw verwant aan de Quadrifoglio waarmee hij diverse stylingkenmerken deelt. Het zwarte dak, het met leer beklede dashboard met carbon details en de met leer en Alcantara beklede stoelen met zwarte stiksels zijn echte blikvangers, net als de vele in carbon uitgevoerde details die door Mopar zijn gestileerd. Hiertoe behoren de verlichte dorpelstootplaten met Alfa Romeo-logo, de ‘V’ van het klavertjevier op het front, de keuzehendelknop van de automaat en de buitenspiegelkappen. De zijskirts met ingelegde carbon details en de achterspoiler zijn typische Quadrifoglio-elementen. De donker gelakte 19-inch vijfspaaks lichtmetalen velgen zijn eveneens echte race-attributen. De rode remklauwen schitteren verleidelijk tussen de spaken.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 18 lv
Het puur sportieve karakter van deze modellen komt tot uiting in de extreem grote zorg voor details en de uitgebreide toepassing van elementen uit koolstofvezel. De configuratie wordt gecompleteerd door het AlfaTM Connect 3D Nav-infotainmentsysteem met 8,8-inch touchscreen, Apple CarPlayTM en DAB, actieve cruise control, ruiten van getint glas en een premium audioset van Harman Kardon.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 18 la

De nieuwe Giulia Veloce Ti wordt in het tweede kwartaal van 2018 bij de Alfa Romeo-dealers verwacht.

Alfa Connected Services
De Giulia- en Stelvio-modellen zijn vanaf maart leverbaar met het Alfa Connected Services-pakket, de nieuwe set services gericht op de veiligheid en de afstandsbediening van de auto. De Alfa Connect-app (gratis beschikbaar voor Apple-apparaten) geeft toegang tot een aantal belangrijke diensten, zoals hulpverlening onderweg, ongevalassistentie of voertuiglokalisering na diefstal. De app kan ook worden gebruikt voor de afstandsbediening van bepaalde functies, zoals het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren of het zenden van een waarschuwing als de auto een bepaalde snelheidslimiet overschrijdt of een vooraf op een kaart begrensde zone verlaat. De app maakt het ook mogelijk de locatie van de geparkeerde auto te bekijken en in real-time informatie in te winnen over de conditie van het voertuig, zoals de ladingstoestand van de accu, de bandenspanning en de brandstofvoorraad. Tot slot wordt de klant via het systeem geïnformeerd wanneer onderhoudswerkzaamheden aan de auto nodig zijn. De Alfa Connected Services zijn beschikbaar in Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Polen, Portugal, Oostenrijk en Zwitserland. De activeringstijden kunnen van land tot land verschillen.