TCA en Hyundai tonen initiatief duurzaam Amsterdam

Hyundai nexo 18 lv17-10-18. Van 17 t/m 19 oktober presenteren Hyundai en Taxicentrale Amsterdam op het Zuidasplein de nieuwste waterstof auto van Hyundai; de NEXO.

 

 

TCA TAXI logoHet is een initiatief van Taxicentrale Amsterdam en Hyundai in samenwerking met diverse organisaties op de Zuidas zoals Hello Zuidas, Oramen de Green Business Club. Daarnaast werkt TCA samen met de lokale Hyundai dealer Dirk Barten Amsterdam. Zij zullen tijdens deze lokale actie meer informatie geven over de Ioniq en NEXO. Met het presenteren van de Hyundai NEXO willen TCA en Hyundai een breed publiek kennis laten maken met waterstofauto’s. Volgens kenners is een transitie naar waterstof aangedreven voertuigen dé oplossing voor het reduceren van CO2 en kan hiermee ook een belangrijke bijdrage leveren aan emissievrij taxivervoer.
Hyundai nexo 18 lv 

Bij TCA staat duurzame transitie van de taximarkt hoog op de agenda. TCA heeft reeds 172 eco-taxi’s rondrijden, waarvan 72 100% elektrische Hyundai Ioniq’s.
TCA Ioniq 18 lv
Suzanne Jongert, initiatiefneemster en Communicatiemedewerker TCA: “Als marktleider zijn wij altijd geïnteresseerd in de nieuwste innovaties op gebied van verduurzaming en CO2-reductie. De samenwerking met Hyundai, die zich nadrukkelijk profileert als een van de duurzaamste automerken ter wereld, ligt daarom erg voor de hand. Waterstofauto’s, en de Hyundai NEXO in het bijzonder, zijn een prachtige aanwinst voor de toekomst van duurzame mobiliteit. Ons doel is om in de nabije toekomst ook waterstofauto’s te mogen verwelkomen in onze eco-vloot, afhankelijk van ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en het gebruik van alternatieve energiebronnen zoals waterstof.”
Hyundai nexo 18 lzij 

Hyundai NEXO
De Hyundai NEXO is sinds augustus 2018 leverbaar. Sindsdien zijn er 85 stuks verkocht in Nederland. Er zijn momenteel 3 stations waar waterstof getankt kan worden. Binnen anderhalf jaar zijn dat er naar verwachting 16.
Tanken kan momenteel op 3 plaatsen in Nederland. In Rhoon, Delfzijl, Helmond en Arnhem. Binnen 1,5 jaar volgen publieke 700 bar waterstof tankstations in Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Breda, Utrecht, Pesse, Groningen, Leeuwarden, Meppel, Emmen, Assen, Heerenveen en Oude Tonge. Voor taxiondernemers kan het aantrekkelijk zijn om een eigen - zogenaamd low-fill - waterstof tankstation te plaatsen, zodat waterstof altijd beschikbaar is.
Hyundai nexo 18 ra 

Mike Belinfante, PR Manager Hyundai: “De tanksnelheid van de Hyundai NEXO is kort, ongeveer vijf minuten en dat is hetzelfde als bijvoorbeeld lpg. Het betreft een ruim SUV-model en heeft een actieradius van 666 km, wat deze auto uitermate geschikt maakt voor de taximarkt. Door subsidieregelingen vanuit de overheid is de aanschaf van een waterstof auto binnen bereik van bijvoorbeeld taxichauffeurs. Samen met Taxicentrale Amsterdam doen wij er alles aan om de overstap van fossiele brandstof naar waterstof of elektriciteit aantrekkelijk te maken.” 

Duurzaamheid en TCA
Sinds 2011 neemt TCA deel aan duurzame mobiliteitsprojecten en houdt koers aan op groene mobiliteit, waarbij hoogwaardig taxivervoer de boventoon blijft voeren. De huidige ecovloot bestaat inmiddels uit 172 wagens waarvan 150 elektrisch en 22 op CNG rijden. In de TCA-app kan iedere passagiers zonder meerprijs een taxi uit de ecovloot bestellen. TCA heeft zich als doel gesteld om in 2025 emissievrij te zijn.
TCA Ioniq 18 la 

Duurzaamheid en Hyundai
In de afgelopen drie jaar is Hyundai uitgegroeid tot de marktleider wat betreft de verkoop van duurzame auto’s. De volledig elektrische Hyundai Kona Electric en Ioniq Electric en de waterstofauto Hyundai NEXO zijn alle drie zero emissie-auto’s en vallen voor zakelijk rijders in gunstige bijtellingscategorie van 4 procent. In totaal lanceert Hyundai de komende jaren veertien groene modellen. Rond 2025 moet dat aantal zijn gegroeid tot achttien.