Audi A1 productie nieuwe model gestart bij SEAT

Audi A1 productie 18 klaar10-10-18. Na de Q3 krijgt ook de nieuwe Audi A1 het etiket 'Made in Spain'. De volgende generatie A1 wordt gebouwd in Barcelona op het Ao MQB platform van Volkswagen.

 

 

In de SEAT fabriek in Barcelona is de productie van de nieuwe Audi A1 gestart. De sportieve, compacte Audi wordt exclusief in deze fabriek gefabriceerd en van daaruit naar alle markten gedistribueerd waar de A1 wordt verkocht. Na de Q3 is de compacte Audi A1 het tweede premium model dat de Spaanse fabriek bouwt.
Audi A1 productie 18 robotstraat

Audi heeft de A1 toegewezen aan de fabriek in Barcelona na het productiesucces van de Audi Q3 die daar sinds medio 2011 wordt gebouwd. Sindsdien zijn daar tot juli van dit jaar bijna 800.000 exemplaren van de Q3 geproduceerd wat de verwachtingen veruit heeft overtroffen. De vorige generatie van de Audi A1 liep in Brussel van de band. De nieuwe Audi Q3 wordt ook in de fabriek in het Hongaarse Györ gemaakt.
Audi A1 productie 18 controle spuiterij

"De afgelopen jaren heeft de Spaanse SEAT-fabriek met zijn hooggekwalificeerde medewerkers onze Audi Q3 geproduceerd, wat heeft bijgedragen aan het enorme succes van dit model,” aldus Peter Kössler, lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek bij AUDI AG. “De fabriek heeft veel ervaring opgedaan met ons uiterst kwaliteitsgerichte Audi-productiesysteem. Daarom is Barcelona voor ons de ideale plek om onze nieuwe Audi A1 te produceren, een van onze strategische pijlers in dit segment.”
Audi A1 productie 18 kofferdeksel

Drie nieuwe modellen
Twee ploegen gaan de nieuwe Audi A1 bouwen op de vernieuwde lijn 3. Daarbij zullen ze het A0 MQB-platform gebruiken. Dat ook door SEAT wordt gebruikt voor de Ibiza en Arona. Met de toevoeging van de Audi A1 is de fabriek in Barcelona de afgelopen achttien maanden drie nieuwe modellen rijker geworden, te beginnen met de vijfde generatie van de SEAT Ibiza begin 2017. De urban crossover SEAT Arona volgde enkele maanden later. De nieuwe Audi A1 zal een positieve bijdrage leveren aan het verhogen van het exportvolume van de fabriek, dat al meer dan 80% bedraagt. De fabriek produceert nu al de meeste auto’s in Spanje.
Audi A1 productie 18 klaar

Versterking
Dit jaar alleen al nam SEAT meer dan 500 nieuwe werknemers aan. De versterking van het personeelsbestand komt tegemoet aan de toename van productie en modellen in de fabriek in Barcelona. Bovendien dragen de werknemers een belangrijk steentje bij aan strategische projecten zoals connectiviteit en de digitalisering van het bedrijf, en aan de ontwikkeling en lancering van de nieuwe SEAT Tarraco.