car2go vanaf januari 2019 ook in Parijs

car2go Parijs 18 lzij19-10-18. car2go breidt uit naar Parijs met een elektrische vloot van 400 smart fortwo’s. De Franse hoofdstad is na Amsterdam, Madrid en Stuttgart de vierde elektrische car2go-stad in Europa.

 

 

Allez les Bleus! Vanaf volgend jaar biedt car2go, wereldwijd marktleider op het gebied van flexibel autodelen, zijn diensten ook in de Franse hoofdstad aan. Dat maakte CEO Olivier Reppert op de aftrap van de Mondial de l'Auto 2018 in Parijs bekend. Vanaf januari 2019 staan voor de Parijzenaars 400 elektrische smart fortwo’s van de nieuwste generatie klaar om flexibel te worden gehuurd. In de loop van 2019 komen daar nog enkele honderden andere voertuigen bij.
car2go Parijs 18 lzij

Reppert licht toe: "Parijs is de ideale stad voor ons principe van flexibel rondrijdende auto's. Ik ben ervan overtuigd dat Parijs een zeer succesvolle car2go-stad wordt. Ik verheug me er dan ook erg op dat we daar met een vloot volledig elektrische smart fortwo’s van start gaan. De smart is al een van de populairste auto's in Parijs: niet alleen omdat de auto in Frankrijk wordt gemaakt, maar ook omdat het de perfecte auto voor deze stad is."

Vierde elektrische stad in Europa
Parijs is na Amsterdam, Stuttgart en Madrid nu de vierde stad waarin car2go een volledig elektrische vloot heeft rondrijden. De autodeeldienst beschikt over jarenlange ervaring en grote expertise in het beheer van grote elektrische wagenparken. Tot nu toe hebben meer dan 400.000 gebruikers in de elektrische steden al meer dan 79 miljoen emissievrije kilometers afgelegd. Dit komt overeen met 1.972 rondjes om de aarde.

Met de lancering in Parijs bouwt car2go zijn leidende rol op het gebied van elektrisch autodelen steeds verder uit. De inwoners van Parijs kunnen vanaf januari 2019 deel uitmaken van de wereldwijde car2go-gemeenschap die 3,4 miljoen gebruikers telt en met de elektrische smart fortwo’s van car2go lokaal emissievrij door Parijs rondrijden.
car2go Parijs 18 app

Naast verbetering van de luchtkwaliteit biedt elektrisch autodelen ook op andere manieren voordelen voor steden. "Autodelen is een belangrijk onderdeel in de oplossing van verkeersproblemen in steden, zoals files en het tekort aan parkeerplaatsen", aldus Reppert. Zo blijkt uit actueel onderzoek van het Karlsruher Institut für Technologie dat ieder voertuig van car2go in Berlijn tot wel vijftien auto's in privébezit vervangt. Bovendien komt uit het onderzoek naar voren dat gebruik van car2go het totaal in de stad gereden aantal autokilometers duidelijk vermindert.

Wat maakt Parijs de ideale carsharing-stad?
Parijs voldoet aan de randvoorwaarden van een stad om een autodeel-service met flexibel rondrijdende auto’s mogelijk te maken. Onder deze voorwaarden, die car2go voor de lancering grondig heeft geanalyseerd, vallen bijvoorbeeld de omvang en de bevolkingsdichtheid van een stad, maar ook de aanwezigheid van een goed werkend openbaar vervoersnetwerk en een gebalanceerde mix tussen werk, vrije tijd en wonen in de stadswijken.