Polestar 1 klaar voor eerste proeven in Zweden

Polestar 1 productiestart 18 carrosserie7-10-18. In Zweden is men begonnen met de voorproductie van de Polestar 1. De eerste straatlegale auto's zullen worden gebruikt om uitgebreid te worden getest op de weg en voor botsproeven.

 

 

Het momentum in de ontwikkeling van de Polestar 1 is toegenomen met de productie van de eerste serie road-going verificatie prototype (VP) auto's in Zweden. Geproduceerd voor een aantal doeleinden, waaronder crashtests, weertesten en on-road assessment, vormen de VP-auto's de allereerste vloot van Polestar 1-auto's op de weg.
Polestar 1 18 lv

De bouw van de auto's, die plaatsvindt in een gespecialiseerde prototype productiefaciliteit in Göteborg, gebeurt grotendeels met de hand. Het fungeert als de eerste testfase voor de productie van Polestar 1-klantenauto's die zullen worden gebouwd in het nieuwe Polestar Production Center in Chengdu, China. Het koolstofvezellichaam van de Polestar 1 vereiste de ontwikkeling van nieuwe gespecialiseerde productieapparatuur en constructietechnieken die naar de fabriek worden overgebracht en worden gebruikt om de productieauto's te bouwen.
Polestar 1 productiestart 18 carrosserie
Polestar 1 productiestart 18 band

"De assemblage van de VP-auto's betekent dat de Polestar 1 een volgende stap naar productie heeft gezet", zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar. "Met deze eerste serie van 34 auto's kunnen onze ingenieurs de fijnere details van de auto afstemmen, zodat de Polestar 1 perfect is wanneer we midden volgend jaar beginnen met het produceren van klantenauto's."
Polestar 1 18 ra

De productie van de Polestar 1 is de eerste keer dat een merk in de Volvo Car Group koolstofvezelconstructie heeft verkend. De VP-auto's hebben ingenieurs in staat gesteld ingewikkelde bouwprocessen met positieve resultaten te ontwerpen, te testen en uit te voeren.