Suzuki betrouwbaarste merk in Engeland

Suzuki 18 7garanties19-9-18. Vorig jaar kwam Suzuki in een enquête van de Consumentenbond als betrouwbaarste automerk naar voren in Nederland. Nu staat het merk op1 in Engeland.

 

 

Suzuki staat structureel in de top van alle betrouwbaarheidsonderzoeken. Zo kwam Suzuki vorig jaar nog als betrouwbaarste automerk naar voren bij een omvangrijke enquête van de Consumentenbond. Nu staat Suzuki op nummer 1 bij een nog groter onderzoek, van het Britse magazine What Car?.
Suzuki Vitara 18 lv

In het Britse onderzoek werden ruim 18.000 eigenaren van auto’s tussen de 1 en 4 jaar oud gevraagd naar de betrouwbaarheid van hun voertuig. De uitgebreide analyse leverde uiteindelijk een ranglijst van 159 modellen van 31 verschillende automerken op.

Met een gemiddelde score van 97,7 procent staat Suzuki van alle automerken stevig op de eerste plaats. Suzuki-rijders staan volgens het onderzoek dus het minst met pech langs de weg. In het onderzoek behaalden twee modellen de maximale score van 100 procent, een daarvan was de S-Cross.
Suzuki 18 7garanties

De uitkomst van het grootschalige betrouwbaarheidsonderzoek sluit naadloos aan op de zeven garanties die Suzuki geeft aan consumenten. Een van die garanties is ‘Super betrouwbaar’, wat opnieuw wordt onderschreven door het toonaangevende betrouwbaarheidsonderzoek van What Car?.