DS 3 CROSSBACK op benzine, diesel of elektrisch

DS3 Crossback 18 rv14-9-18. De DS 3 CROSSBACK verlegt de grenzen.  Deze auto is leverbaar met zowel verbrandingsmotoren als een 100% elektrische aandrijving.

 

 

Deze voiture wordt op een geheel nieuw platform geproduceerd en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van technologie en design. DS 3 CROSSBACK is zowel geschikt voor stadsverkeer als voor de snelweg. Er is ruimte voor uitzonderlijke technologieën als koplampen met DS MATRIX LED VISION, verzonken portiergrepen die automatisch uitschuiven en een volledig digitaal instrumentenpaneel voor de bestuurder. Deze avant-gardistische voorzieningen worden gecombineerd met uitzonderlijk comfort en tal van voorzieningen op het gebied van veiligheid en rijassistentie. DS 3 CROSSBACK is een elegante en aantrekkelijke auto voor degenen die op zoek zijn naar de meest geavanceerde technologie: hij is stijlvol, hightech, comfortabel en dynamisch.
DS3 Crossback 18 rzij

‘DS 3 CROSSBACK past zodoende perfect in de tweede generatie van het gamma van DS: technologie en verfijning. DS 3 CROSSBACK is een toonbeeld van de elektrificatiestrategie die het merk DS volgt, want hij wordt zowel met verbrandingsmotoren als in een volledig elektrische versie geleverd, waarbij het design ongemoeid blijft.’ Yves Bonnefont, CEO van DS Automobiles.

‘DS 3 CROSSBACK biedt een unieke beleving. Hij beschikt over alle ingrediënten waarnaar veeleisende klanten op zoek zijn. Onze Premium SUV zal kenners en liefhebbers van technologische vooruitgang en design aanspreken. Zijn expressieve design, de kwaliteit van het ontwerp en fabricage, de uitgekiende keuze van gebruikte materialen en doordachte technologie voor gebruiksgemak en veiligheid kenmerken hem als een DS van de tweede generatie.’ Eric Apode, Productdirecteur DS Automobiles

EXPRESSIEF EN KRACHTIG DESIGN
‘Vanaf de zijkant of achterkant gezien is DS 3 CROSSBACK dankzij de grote wielen, bescheiden lengte, indrukwekkende breedte en het krachtige postuur een auto met perfecte proporties. Het is direct zichtbaar dat deze auto zich onderscheidt van alle andere. Kracht en design komen tot uiting in expressieve lijnen die door een fraaie lichtsignatuur worden benadrukt’. Thierry Metroz, Designdirecteur DS Automobiles

DS 3 CROSSBACK is een premium compacte SUV met een bescheiden lengte van 4.12 meter, een krachtig postuur, grote wielen (690 mm, 18-inch) en veel bodemvrijheid. De DS Wings geven DS 3 CROSSBACK een expressieve uitstraling met de verticale lijnen van de karakteristieke DS-grille. De dagrijverlichting met parelachtige verticale LEDs en de taps toelopende koplampen met het DS MATRIX LED VISION-systeem ogen modern en krachtig, een indruk die wordt versterkt door de brede horizontaal gewelfde motorkap.
DS3 Crossback 18 neus

Aandacht voor details is kenmerkend voor het merk DS Automobiles. Deze werkwijze komt overal tot uiting, om te beginnen aan de buitenzijde van de auto:
De raamrubbers zijn weggewerkt
De portiergrepen zijn verzonken
Daklijn is ononderbroken, geen zichtbare antenne
Dak en carrosserie hebben een verschillende lakkleur
De haaienvin aan de zijkant
Dubbele uitlaat met verchroomde uiteinden

Verzonken portiergrepen
De verzonken portiergrepen zijn elegant en innovatief. In het begin van de zomer maakten ze hun debuut op de DS X E-Tense Dream Car. Deze uitzonderlijke technologie is in dit segment nog nooit toegepast. Zodra de sleutel in de nabijheid van anderhalve meter van de auto komt, worden de portieren van het slot gehaald en de portiergrepen automatisch uitgeklapt zodat alle passagiers kunnen instappen. De portiergrepen worden weer verzonken en de portieren vergrendeld wanneer er gereden wordt of inzittenden zijn uitgestapt en de sleutel verder dan anderhalve meter van de auto verwijderd is. 

Personaliseren
Er is keuze uit een uitgebreide reeks combinaties waarmee de auto naar eigen smaak kan worden samengesteld. Er zijn tien verschillende velgdesigns, tien lakkleuren – waaronder het fantastische Millennium Blue van de oorspronkelijke DS X E-Tense Dream Car – en drie lakkleuren voor het dak

De ultieme vorm van personalisering komt tot uiting in de vijf DS Inspirations [gebaseerd op luxe wijken in Parijs, behalve DS Performance Line]: DS MONTMARTRE, DS BASTILLE, DS PERFORMANCE LINE, DS RIVOLI, DS OPERA en de meest uitgesproken variant La Première limited edition.

De Inspirations drukken hun stempel op het interieurdesign en zorgen voor een chique, eigentijds effect zoals gepatineerd leder of volledig Nappaleder met ‘Art Leather’-afwerking, met stiksel in diamant- of parelpatroon, geweven stoffen, Alcantara®, een stuurwiel dat volledig met leer is bekleed, verchroomde interieurdelen en een fraai digitaal klokwerk, enzovoorts.

Aan de buitenzijde zorgen de Inspirations voor specifieke details zoals de emblemen op de motorkap en op de portieren of de verchroomde sierstrips op voor- en achterkant met afwerking in hoogglans, glans of zwart geborsteld.
DS3 Crossback 18 rv

Aandacht voor detail
Het doordachte interieurdesign komt ook tot uiting in de middenconsole die dit model erft van DS 7 CROSSBACK. Deze smaakvolle, hoogwaardige middenconsole met bediening van de versnellingsbak, tuimelschakelaars en elektrische handrem voorziet in alledaagse behoeften van de inzittenden, dankzij een vak om een smartphone op te laden, een reeks opbergvakken waaronder bekerhouders en een brede armsteun die kan worden verschoven.

Deze aandacht voor details komt ook naar voren in de vorm van het embleem van DS dat op diverse interieurdelen is aangebracht, zoals het indrukwekkende centrale scherm met touchscreenbediening, 10,3 inch, de centrale ventilatieroosters en de ventilatieroosters die in de deuren zijn opgenomen en het digitale instrumentenpaneel.

Comfort voor alle zintuigen
Tijdens het rijden in een DS 3 CROSSBACK genieten inzittenden van een comfort dat in een hoger segment mag worden verwacht. Comfort is niet alleen een van de kenmerkende kwaliteiten van DS, het is bovenal een van de belangrijkste eisen van klanten die premium auto’s kopen.

Comfort begint natuurlijk bij de stoelen. De stoelen voor bestuurder en passagiers bieden rondom volop steun, zijn voorzien van innovatief hoogwaardig schuim in twee lagen en kunnen elektrisch worden bediend en verwarmd. Tijdens het rijden zorgt de uitmuntende isolatie tegen geluiden en trillingen voor een ongekend comfortniveau.

De geluidsisolatie kreeg extra aandacht. Zo werd bijvoorbeeld dikker metaal voor de portieren toegepast, de ventilatiekanalen werden zorgvuldig ontworpen, werd er dikker glas voor zijruiten toegepast en de voorruit werd van een extra geluidsisolerende akoestische laag voorzien.

Dankzij dit kwaliteitsniveau van geluidsisolatie en om het effect van DS Lounge te behalen dat al door DS 7 CROSSBACK wordt geboden, werkte DS samen met de Franse fabrikant FOCAL om het audiosysteem voor DS 3 CROSSBACK te ontwikkelen. FOCAL, met zijn ELECTRA® al langdurig partner (met DS E-TENSE, DS 7 CROSSBACK, DS X E-TENSE), ontwikkelde in samenwerking met de ontwerpers van DS een hifisysteem met twaalf luidsprekers die optimaal in het interieur zijn gepositioneerd – zo zijn in de haaienvinnen bijvoorbeeld tweeters opgenomen – met in totaal een vermogen van 515 Watt.

HIGHTECH ALLURE
Met DS 3 CROSSBACK wordt de droom van een stijlvolle elektrische auto werkelijkheid. Deze eerste auto met avant-gardistisch design komt het 4e kwartaal van 2019 op de markt met volledig elektrische aandrijving met uitstekende prestaties: actieradius van 450 kilometer (NEDC-cyclus) met een voorziening waarmee de accu in een half uur weer tot 80 procent kan worden opgeladen. Deze opmerkelijke prestaties gaan niet ten koste van interieurruimte omdat de accu’s onder de vloer zijn geplaatst.

Eenvoudig rijgemak van een elektromotor met opmerkelijke prestaties. De elektrische aandrijflijn van DS 3 CROSSBACK E-TENSE omvat:
een elektromotor met 100kW/136 pk (topsnelheid 150 km/u in sportmode)
een lithium-ion accu met 50 kWh onder de vloer
een regeneratief remsysteem
een actief koelsysteem voor de accu voor ultrasnel opladen tot 100 kW
de auto is bovendien uitgerust met een hittepomp van de nieuwste generatie waarmee de temperatuur in het interieur wordt geregeld.

Een systeem dat opmerkelijke prestaties mogelijk maakt:
actieradius van 450 kilometer bij de NEDC-cyclus en 300 kilometer bij de WLTP-cyclus
Koppel van 260 Nm
0 – 50 km/u in 3,3 seconden en 0 – 100 km/u in 8,7 seconden
ultrasnel opladen van 100 kW om 10 kilometer extra actieradius per laadminuut (WLTP-cyclus) te laden. Zo kan bijvoorbeeld in een half uur weer voor 80 procent worden opgeladen
opladen zoals automobilisten dat dagelijks doen: anderhalf uur voor een actieradius van 100 kilometer of acht uur voor een volledig volle accu 

DS 3 CROSSBACK is het eerste model dat met een upgrade van de PureTech met 155 pk-benzinemotor, gekoppeld aan een achttraps automaat EAT8 (Efficient Automatic Transmission) zal worden uitgerust. Daarmee heeft hij een aandrijflijn waarmee prestaties en rijplezier zijn gegarandeerd. Het aanbod benzinemotoren wordt aangevuld met twee andere motoren die aan de meest recente Euro 6.3-norm voldoen: PureTech 100 en 130. De PureTech 130 is al vier jaar op rij tot Engine of the Year uitgeroepen. Bij introductie zullen ook dieselmotoren leverbaar zijn waaronder de Euro 6.2 BlueHDi met 100 pk.

ORIGINELE INNOVATIES
Op DS 3 CROSSBACK wordt een nieuwe generatie intelligente koplampen geïntroduceerd: DS MATRIX LED VISION. Dankzij deze technologie kan de bestuurder, met het oog op optimaal zicht, voortdurend groot licht inschakelen zonder tegenliggers te verblinden. Het zorgt voor veiligheid en rijcomfort dat tot nu toe in dit segment nog niet beschikbaar was.
DS3 Crossback 18 dasah

DS MATRIX LED VISION: permanent groot licht
De lichtbundel van DS 3 CROSSBACK is in 15 identieke segmenten verdeeld. Sommige van deze segmenten worden door DS MATRIX LED VISION via een secuur proces in- en uitgeschakeld, zonder dat de bestuurder iets hoeft te ondernemen. Een camera detecteert, welke bovenin de voorruit is geplaatst, de weg aan de hand van voorliggers of tegenliggers op de andere rijbaan en bepaalt welke segmenten hinder zouden kunnen veroorzaken. Deze segmenten worden dan direct uitgeschakeld. Daardoor kunnen bestuurders van DS 3 CROSSBACK voortdurend groot licht inschakelen zonder andere weggebruikers te verblinden. Via een continu proces worden segmenten ingeschakeld op het traject van de auto optimaal te verlichten. De lichtbundel past zich aan elke situatie aan. Bovendien verandert de lichtsterkte van de segmenten wanneer de auto de stad in- of uitrijdt.

Als tweede model van de tweede generatie van het gamma van DS beschikt DS 3 CROSSBACK over DS DRIVE ASSIST. Dit rijassistentiesysteem van DS zorgt voor ontspannen rijcomfort; een nieuwe stap in de richting van autonoom rijdende auto’s. De auto past zich met behulp van de radar en camera aan de rijomstandigheden aan en volgt het ingestelde traject, waarbij de bestuurder altijd weer zelf de regie in handen kan nemen.

DS DRIVE ASSIST: rijden of gereden worden
DS DRIVE ASSIST maakte zijn debuut op de DS 7 CROSSBACK en is nu leverbaar op DS 3 CROSSBACK. Met deze functionaliteit wordt de snelheid van de auto aangepast aan die van de voorligger en regelt de besturing van de auto op basis van de wegbelijning om de auto optimaal op de rijstrook te positioneren. Tot een snelheid van 180 km/u (afhankelijk van de lokale wetgeving) regelt de functie snelheid en koers van de auto.

Met DS PARK PILOT kan de bestuurder van een DS 3 CROSSBACK automatisch parkeren, zonder handen of voeten te gebruiken. Tot een snelheid van 30 km/u is het met dit systeem mogelijk om vast te stellen of een parkeerplek groot genoeg is door er gewoon langs te rijden. De bestuurder kiest op het touchscreen achteruit inparkeren of insteken. De laatste stap? Gewoon op de knop ‘Park’ drukken en de magie zijn werk laten doen!
DS3 Crossback 18 achter 

DS SMART ACCESS: slim autodelen
Met het handige alledaags beschikbare DS SMART ACCESS via de app MyDS kan DS 3 CROSSBACK worden geopend en gestart. Met behulp van een Bluetooth-protocol blijft het systeem zelfs wanneer er geen GSM-netwerk is werkzaam – uniek in de auto-industrie. Aangezien auto’s steeds vaker worden gedeeld, kan de eigenaar of bestuurder met deze innovatie de auto op hetzelfde moment zonder een sleutel af te geven aan maximaal vijf anderen uitlenen. De eigenaar of bestuurder kan op een veilige manier ieder ander permanent of tijdelijk toestemming geven de auto te starten en te besturen.

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen
DS 3 CROSSBACK wordt uitgerust met een reeks geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, die verder reiken dan de vereisten van EuroNCAP om een beoordeling van vijf sterren te behalen. Zo is de radar bijvoorbeeld van de meest recente generatie waarmee de reikwijdte voor noodstops wordt vergroot. Zo is DS 3 CROSSBACK in staat om zelfs ’s nachts voetgangers en fietsers te detecteren. In geval van nood kan zonder ingreep van de bestuurder een noodstop worden gemaakt.

Diezelfde beschermingsmaatregelen zijn in de carrosserie van DS 3 CROSSBACK verwerkt, zoals blijkt uit de schouderhoogte, de dikte van de portierdelen en – bovenal – de aanwezigheid van acht airbags. Op het terrein van actieve veiligheid zijn vele innovaties leverbaar: assistentie bij positionering in de rijstrook, informatie over en aanpassing van de snelheid op basis van herkenning van verkeersborden, enzovoort. Qua veiligheid biedt DS 3 CROSSBACK de beste voorzieningen in zijn segment.

Active Safety Brake: meest recente generatie voor noodstops
Op basis van de meest recente generatie radarsensoren die de omgeving voor de auto monitoren, registreert het noodstopremsysteem van DS 3 CROSSBACK stilstaande auto’s en auto’s die in dezelfde richting rijden, evenals fietsers op dezelfde weghelft en bovenal voetgangers, zowel overdag als in het donker. Dit systeem alarmeert de bestuurder met een waarschuwingslampje gevolgd door akoestisch signaal zodra de auto te dicht bij een obstakel komt. Wanneer de bestuurder niet reageert, zal het systeem ofwel de remmen bedienen om een aanrijding te voorkomen of de auto zo veel mogelijk afremmen. Het systeem is automatisch ingeschakeld bij snelheden van 5 km/u tot 140 km/u. De bestuurder kan na een noodstop weer zelf de regie nemen.

Hightech volledig digitaal instrumentenpaneel
De verzonken portiergrepen zijn illustratief voor het interieur, waarin een reeks voorzieningen zijn opgenomen voor comfort en gebruiksgemak. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp, zoals bijvoorbeeld naar voren komt in het aanpasbare digitale instrumentenpaneel met vernieuwde grafische weergave en een kleuren head-up display. 

Het moderne en intuïtief bedienbare digitale instrumentenpaneel biedt de bestuurder een reeks bedieningsfuncties die hij met een pull-down menu met wel vijf verschillende persoonlijk in te stellen schermen kan in- en uitschakelen.

Het head-up display projecteert ingestelde functies in kleur op de een scherm op het dashboard: snelheid, snelheidsregelaar en cruise control, verkeersborden en bovendien navigatie-instructies en ingeschakelde rijassistenten.

De reeks voorzieningen wordt gecompleteerd door een groot scherm van 10,3 inch (het grootste in het segment) voor navigatie en gebruik van de smartphone. Om afleesbaarheid tijdens het rijden te optimaliseren is het boven het dashboard geplaatst. De afleesbaarheid wordt door het head-up display nog verder verbeterd.

Dit nieuwe model van DS, met zijn chique, hightech allure, onderscheidt zich in alle opzichten van zijn concurrenten. Deze in de omgeving van Parijs gebouwde DS 3 CROSSBACK is wat design en innovaties betreft een toonbeeld van de tweede generatie modellen van DS. Op basis van de vele kwaliteiten, waaronder zowel een reeks benzine- en dieselmotoren als 100 procent elektrische aandrijving, streeft DS 3 CROSSBACK een ambitieuze doelstelling na: nummer 1 van het segment worden! 

AFMETINGEN DS 3 CROSSBACK 

Lengte: 4,118 mm
Breedte: 1,791 mm
Hoogte: 1,534 mm
Wielbasis: 2,558 mm
Volume kofferbak: 350 L