Opel Combo neemt demarrage in de verkoop

Opel Combo Cargo 18 lv14-9-18. Op de IAA in Hannover is de wereldpremière van de nieuwe Opel Combo. Opel neemt echter een voorsprong door de nieuwe gesloten bedrijfswagen nu al te verkopen.

 

 

De prijzen beginnen bij € 13.599,-. Deze uiterst aantrekkelijke vanafprijs geldt voor de standaardversie van 4,4 meter lengte in de uitvoering Selection met de 55 kW (75 pk) sterke 1,6-liter dieselmotor (brandstofverbruik: stad 4,8-4,9 l/100 km, buitenweg 3,9-4,1 l/100 km, gecombineerd 4,3-4,4 l/100 km, 111-114 g/km CO2).
Opel Combo Cargo 18 lv

Nieuwe efficiënte motor die al voldoet aan Euro 6d-TEMP
Bij de ontwikkeling van de nieuwe Opel Combo is sterk gefocust op efficiency en een lage kilometerkostprijs. Het is een uitzonderlijk efficiënte bedrijfswagen met een volledig nieuwe voertuigarchitectuur, slimme uitrusting en unieke technologieën. De 1,5-liter dieselmotor levert daaraan een stevige bijdrage. Hij is leverbaar in de vermogensvariant van 96 kW (130 pk). De uitlaatgassen voldoen al aan de toekomstige emissienorm Euro 6d-TEMP. Deze 96 kW (130 pk) sterke motorvariant is leverbaar in combinatie met een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat (brandstofverbruik1: stad 4,5-4,7 l/100 km, buitenweg 4,1-4,4 l/100 km, gecombineerd 4.3-4,5 l/100 km, 1113-119 g/km CO2). 

Uitstekende laadcapaciteiten
De Opel Combo is er als 4,4 meter lange standaardversie en als 4,75 meter lange ‘Lengte 2’-versie. De nieuwe bedrijfswagen is een van de ruimste in zijn segment met een laadvolume tot aan 3,9 m3. Het maximum toelaatbaar laadgewicht bedraagt 1.000 kg. De laadlengte bedraagt maximaal 2.131 mm, zodat ook langere objecten te transporteren zijn. De wielkasten zijn compact waardoor er gemakkelijk twee europallets in passen.
Opel Combo Cargo 18 rzij

Ongekend groot aantal rijassistentiesystemen
De Combo valt in zijn segment op met zijn veelheid aan assistentie- en veiligheidssystemen. De range omvat onder meer Automatic Cruise Control, Forward Collision Alert met voetgangersherkenning, dodehoekwaarschuwing, Lane Keep Assist en verkeersbordherkenning.

De optionele achteruitrijcamera is een zeer welkome hulp voor veilig manoeuvreren. Nieuw is het optionele Flank Guard1-systeem, dat bij lage snelheid waarschuwt voor palen en andere obstakels. Dat reduceert krassen en andere kleine schades aanzienlijk. Dit systeem gaat samen in een pakket met dodehoekwaarschuwing en parkeersensoren voor en achter.

De Opel Combo is verkrijgbaar met de nieuwste generatie infotainmentsystemen, die garant staan voor optimale connectiviteit. De Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro-systemen zijn compatible met Apple CarPlay en Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland). De bediening gaat via een 8-inch touchscreen. Het navigatiesysteem bestrijkt Europa, biedt kaarten in 3D en geeft TMC verkeersinformatie, zodat rijders verzekerd zijn van routegeleiding die alternatieven aanbiedt bij files en wegwerkzaamheden.