Firestone Roadhawk 2 ENLITEN ook geschikt voor elektrische auto

20-11-23. Firestone kondigt de lancering aan van de Roadhawk 2 ENLITEN, de opvolger van de Roadhawk zomer touringband.
Firestone-2-ENLITEN-23-ra.jpg

De nieuwste band van Firestone is ontworpen met ENLITEN, de combinatie van geavanceerde bandentechnologieën, en biedt de beste grip1 op nat wegdek, meer kilometrage en een lager brandstofverbruik in vergelijking met de vorige generatie. De nieuwste aanwinst van Firestone is ook klaar voor EV.

Verbeterde prestaties voor de dagelijkse uitdagingen onderweg
Druk verkeer, plotseling remmen en het rijden op de snelweg maken allemaal deel uit van de dagelijkse mix van uitdagingen voor automobilisten. De Firestone Roadhawk 2 ENLITEN stelt hen in staat om de controle te houden tijdens hun dagelijkse autoritten.

De band is ontworpen met ENLITEN, een combinatie van geavanceerde technologieën die maximale veiligheid, uitstekende bandenprestaties en een verbeterde duurzaamheid biedt. In het geval van de Firestone Roadhawk 2 ENLITEN wordt dit gecombineerd met een innovatieve mengtechnologie en de integratie van NanoPro-Tech, een compound met een hoog silicagehalte die zorgt voor een robuuste slijtvastheid en een langere levensduur.
Firestone-2-ENLITEN-23-lv.jpg

Het resultaat is een band met aanzienlijke prestatieverbeteringen ten opzichte van de vorige generatie. De Firestone Roadhawk 2 ENLITEN biedt de beste grip in zijn klasse op nat wegdek en is bekroond met het EU-label A-grade. Bovendien beschikt de nieuwe band over 20 procent meer kilometrage dan de originele Firestone Roadhawk.2 Dit wordt gecombineerd met een 12 procent lagere rolweerstand om het brandstof- /energieverbruik van het voertuig te optimaliseren.2

Dankzij het gebruik van ENLITEN in de nieuwste versie van Firestone - ontwikkeld in het Bridgestone R&D-centrum in Rome - is de band ook klaar voor EV. Dit betekent dat hij kan voldoen aan zowel de algemene prestatie-eisen van eender welk voertuig als aan de specifieke eisen van elektrische voertuigen.

Grotere dekking, goed voor 90% van de MID-markt van zomerbanden
De nieuwste band van Firestone is vanaf januari 2024 verkrijgbaar in Europa en het Midden-Oosten, met maten van 17" tot 21". De band is beschikbaar in 19 bijkomende maten ten opzichte van de oorspronkelijke Roadhawk. Hiermee focust de Firestone Roadhawk 2 ENLITEN nog meer op het HRD/HRD+-segment en wordt 90 procent van de totale MID-markt van zomerbanden gedekt. Vanaf januari 2025 zullen er ook 16" maten beschikbaar zijn, waarmee het totaal aantal beschikbare maten op 112 komt.

"Automobilisten eisen veiligheid op de weg en - in het huidige klimaat - meer waar voor hun geld", zegt Steven De Bock, Vice President Consumer Replacement en OE bij Bridgestone EMIA. "De Roadhawk vertegenwoordigt het beste van Firestone en dit hebben we met de Roadhawk 2 ENLITEN naar een nog hoger niveau kunnen tillen dankzij het toevoegen van de ongelooflijke mogelijkheden van ENLITEN. En als EV-band die beschikbaar is in een grotere collectie maten, kunnen meer bestuurders profiteren van de prestatievoordelen van deze band."

1 De Firestone Roadhawk 2 ENLITEN heeft een Europees A-label voor grip op nat wegdek.

2 Gebaseerd op de interne gegevensvergelijking van Firestone Roadhawk 2 ENLITEN vs Firestone Roadhawk, ref. size 225/55 R17 101W.