De toegekende eer blijkt uit het grote ACSI FreeLife Magazine Trekauto-onderzoek dat sinds 2018 elk jaar wordt gehouden. Volgens het onderzoek over het jaar 2022 is 8,4% van alle trekauto’s in Nederland een Mazda CX-5. Sinds 1965 is ACSI campingspecialist in Europa en onder bijna 5.000 respondenten heeft ACSI het onderzoek uitgevoerd.

Mazda blijft koppositie houden
Tekenen dat Mazda’s koppositie in gevaar komt zijn er niet. Met een marktaandeel van 9,91% voert de
Mazda CX-5 namelijk ook de lijst met meest verkochte nieuwe auto’s onder caravanbezitters aan. Mazda als merk staat ook op de eerste plaats met 13,96 % bij het marktaandeel nieuw aangeschafte trekauto merken.
Uit het ACSI FreeLife magazine Trekauto-onderzoek komt ook naar voren dat caravanbezitters in relatief jonge auto’s rijden. Caravanbezitters schaffen hun auto vaak nieuw aan (40%), iets meer dan de helft van alle auto’s is niet ouder dan vijf jaar en 87% is niet ouder dan tien jaar.
Mazda-CX-5-23-rzij.jpg

Stijlvolle en krachtige SUV met M-Hybrid
De Mazda CX-5 e-Skyactiv G 194 pk heeft een toelaatbaar trekgewicht van 2.000 kg en de 165 pk 1.800 kg. Deze Mazda’s zijn daardoor uitstekende auto’s voor het trekken van bijvoorbeeld een caravan, vouwwagen of trailer. De benzinemotoren van de Mazda CX-5 zijn bovendien standaard uitgerust met de intelligente Mazda M Hybrid-technologie.

De Mazda CX-5 modeljaar 2023 heeft vijf verschillende uitvoeringen in het gamma: Center-Line, Advantage, Exclusive-Line, Newground, Homura en Takumi. De uitvoeringen hebben subtiele onderlinge verschillen die hun onderscheidende karakter bepalen. De vernieuwde CX-5 heeft verbeteringen op het gebied van design en gebruiksgemak, Mi-Drive-rijmoduskeuze, verbeteringen op het gebied van rijdynamiek en een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen.