De hoofdrol in de video wordt vertolkt door niemand minder dan Team Peugeot TotalEnergies-coureur Gustavo Menezes. Uitgerust met een parachute sprong de Amerikaanse coureur Gustavo Menezes boven het Bahrain International Circuit uit de helikopter van de luchtvaartpolitie van Bahrein. Nadat Menezes was geland op het circuit stapte hij in de PEUGEOT 9X8 Hypercar en reed weg. Met de operatie combineerde Menezes zijn twee grootste passies: autosport en parachutespingen.
Gustavo Menezes, een professioneel coureur die ook in het bezit is van een skydive-brevet, vergelijkt de kick die hij krijgt van parachutespringen met die van het rijden in de PEUGEOT 9X8: “Zodra ik spring, laat ik alles achter me. Het is precies hetzelfde gevoel als wanneer ik in de 9X8 de pitstraat uit rijd tijdens de kwalificatie – dezelfde adrenalinestoot – en het ultieme gevoel van de rauwe snelheid. Het grote verschil is in mijn geval dat als ik in de auto zit, ik me in een competitieve omgeving bevind, terwijl de focus bij skydiven vooral ligt op het genieten van de sprong”, legt hij uit.
Peugeot--Allure-Born-to-Race-22-skydivend-gelanceerd-door-PEUGEOT-9x8-2x.jpg
"De acceleratie van de 9X8 en de snelheid bij een vrije val zijn redelijk vergelijkbaar. Je bereikt zelfs bijna dezelfde snelheid”, vertelt Menezes, die pas enkele jaren geleden begon met skydiven. “De sprong vergt intense concentratie, maar wanneer je eenmaal de parachute hebt geopend, is alles plots veel rustiger. Je kunt het uitzicht en alles om je heen in je opnemen terwijl je in serene rust naar de grond zweeft. Als sporter zoek je altijd de grenzen op, probeert het maximale te bereiken en tot het uiterste te gaan. Deze stunt bewijst dat als je plezier hebt in wat je doet, alles mogelijk is..."
Peugeot--Allure-Born-to-Race-22-skydivend-gelanceerd-door-PEUGEOT-9x8-coureur.jpg

Voor PEUGEOT belichaamt Gustavo Menezes perfect de kernwaarden van zowel het merk als zijn klanten: emotie en uitmuntendheid, samen met de wens om een beetje allure toe te voegen aan het leven.
Hoewel het idee van een skydivende coureur voor de video in eerste instantie niet direct met open armen werd ontvangen, mag het resultaat er zijn, vind Phil York, hoofd marketing en communicatie van PEUGEOT: “Ik vind het geweldig! De film laat zien dat Allure voor PEUGEOT veel meer is dan alleen een woord – het is onderdeel van het DNA van het merk. We willen grenzen verleggen en net dat beetje verder gaan, maar tegelijkertijd ook plezier hebben. Dat is precies wat we hebben bereikt met deze unieke video. Onze PEUGEOT 9X8 Hypercar weerspiegelt volledig onze Allure Born to Race-filosofie. Ik dank Gustavo Menezes voor deze prachtige prestatie – het is de ideale showcase voor deze mix van spanning en aantrekkingskracht."
Om de stunt tot een goed einde te brengen, waren de steun en hulp van het FIA World Endurance Championship, het Bahrain International Circuit, de luchtvaartpolitie van Bahrein, majoor Abdulla Alabsi en begeleidend skydiver Jokke Sommer van onschatbare waarde. Peugeot en Team Peugeot TotalEnergies zijn hen allen oprecht dankbaar.