Die Kaiserin is de nieuwste aanwinst binnen het rijtje succesvolle kostuumdrama’s op Netflix. In de serie wordt het liefdesverhaal van de opstandige Elisabeth (Sisi) en keizer van Oostenrijk, Franz Josef I, in beeld gebracht. Benieuwd naar het leven als een echte keizerin? Paleis Weissenstein, het weelderige 18e-eeuwse barokkasteel dat te zien is in deze serie, opent haar deuren exclusief via Airbnb voor een vorstelijk verblijf. Reis terug in de tijd en dompel je onder in de historische pracht en praal van de 19e eeuw.
Airbnb-Die-Kaiserin-Weissenstein-22-Wide-Grotto.jpg

Overnachten als een keizerin
Kasteel Weissenstein, een van de belangrijkste filmlocaties uit de nieuwe Netflix-hit Die Kaiserin opent haar deuren voor een werkelijk groots verblijf. Het buitengewone paleis maakt zich klaar om gasten te verwelkomen in een riante suite. Gasten worden teruggebracht naar de late 19e eeuw toen keizerin Elisabeth op het hoogtepunt van haar roem was.

Historisch erfgoed met een koninklijk randje
Gelegen in Pommersfelden, Beieren, is paleis Weissenstein een rijk erfgoed en wordt algemeen beschouwd als een van de grootste barokgebouwen in Duitsland. Het historische paleis is prominent aanwezig in Netflix’ Die Kaiserin, waar het dient als Sisi’s belangrijkste koninklijke residentie. Vanaf 2 november 18:00 uur kunnen gasten het exclusieve verblijf boeken, dat slechts een van de vele monumentale accommodaties op Airbnb is.

Host Gravin Benedicta von Schönborn-Wiesentheid vertelt waarom zij besloot het huis van haar familie op Airbnb te plaatsen: ‘’Keizerin Elisabeth, met bijnaam Sisi, is een all-time favoriet historisch figuur: een sportvrouw, mode-icoon, reiziger, dichteres en tragische heldin die ten prooi viel aan het mes van een moordenaar. Omdat ze in Beieren is geboren, is het zowel bijzonder als passend om deze legendarische vrouw thuis te brengen en een kleine inkijk in haar leven te delen.’’
Airbnb-Die-Kaiserin-Weissenstein-22-Horizontal-bed.jpg

Over het verblijf
Paleis Weissenstein wordt sinds de bouw in de 18e eeuw bewoond door dezelfde familie: het Huis Schönborn. Host Gravin Benedicta von Schönborn-Wiesentheid zal gasten verwelkomen in het paleis en ze door de prachtige hal naar hun grand suite leiden. De suite heeft een keizerlijke make-over gekregen in de luxueuze stijl waarmee Sisi zeer vertrouwd zou zijn geweest.

De suite bevindt zich in de westelijke vleugel van het paleis en is normaal gesproken exclusief gereserveerd voor de familie Schönborn. Gasten krijgen tijdens hun verblijf een rondleiding door het huis, waarbij ze delen van het gebouw te zien krijgen die normaliter gesloten zijn voor het publiek. Waaronder de sierlijke 'Schelpenkamer', waar een op Sisi geïnspireerd diner en ontbijt worden geserveerd.
Airbnb-Die-Kaiserin-Weissenstein-22-Wide-Grotto-detail.jpg

Interesse in dit vorstelijke verblijf?
Omdat Sisi dit jaar haar 185e verjaardag zou vieren, kunnen aspirant keizers en -keizerinnen een aanvraag indienen om dit exclusieve verblijf te boeken voor € 185* op  2 november om 18:00 uur via airbnb.com/theempress. Er zijn twee individuele boekingen beschikbaar, op 19 juni en op 20 juni 2023**, en elke boeking is geschikt voor maximaal twee gasten.

Voor degenen die op zoek zijn naar verblijven met een koninklijk randje, heeft Airbnb onlangs een nieuwe manier geïntroduceerd om woningen te zoeken en te ontdekken via Airbnb Categorieën. Met 4000 monumentale accommodaties beschikbaar over de hele wereld, zijn er genoeg koninklijk geïnspireerde uitstapjes mogelijk.

* Plus belastingen en toeslagen. Dit verblijf is geen wedstrijd. Airbnb houdt de Duitse infectiepercentages en het overheidsbeleid nauwlettend in de gaten en biedt gasten een Airbnb-tegoed aan ter waarde van $1,000 als het nodig is om het verblijf te annuleren.

** Kasteel Weissenstein in Pommersfelden is een zomerresidentie en is tijdens het winterseizoen gesloten.

Dit persbericht moedigt veilig en verantwoordelijk reizen aan. Reizigers die willen boeken moeten er rekening mee houden dat de regels van dit verblijf strikte naleving van de lokale COVID-19 richtlijnen vereisen. Gasten moeten de toepasselijke lokale en nationale richtlijnen volgen, evenals Airbnb's COVID-19 veiligheidspraktijken, waaronder het dragen van een masker en het beoefenen van sociale afstand indien vereist door lokale wetten of richtlijnen. Gasten zijn verantwoordelijk voor hun eigen reis van en naar Pommersfelden en moeten een geregistreerde account bij Airbnb hebben. Andere voorwaarden zijn van toepassing, zie airbnb.com/theempress.
Airbnb-Die-Kaiserin-Weissenstein-22-entree-hal.jpg

Over Airbnb
Airbnb werd geboren in 2007 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun woning in San Francisco. Sindsdien is Airbnb uitgegroeid tot meer dan vier miljoen Hosts die samen meer dan een miljard gasten hebben verwelkomd in vrijwel elk land ter wereld. Elke dag bieden Hosts unieke verblijven en Experiences aan, zodat hun gasten zich op een authentieke manier verbonden voelen met de wereld om hen heen. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl.

Over de Netflix-serie Die Kaiserin
Wanneer de rebelse Elisabeth ("Sisi") Franz, keizer van Oostenrijk ontmoet, brengt de buitengewone liefde van het jonge paar de machtsstructuur van de dynastie volledig overhoop. Na het huwelijk moet de jonge keizerin zich niet alleen begeven in een wereld die haar vreemd is, maar zich ook handhaven tegenover Sophie, haar schoonmoeder, die tot dan toe de machtigste vrouw aan het hof was. Bovendien zet Franz' onvoorspelbare broer Maxi, die als tweede geborene altijd in de schaduw van zijn machtige broer heeft gestaan, Sisi's emotionele wereld op zijn kop. Terwijl vijandelijke troepen zich opstellen aan de grenzen van het Habsburgse rijk, hangt in Wenen een nieuwe revolutie in de lucht. Elisabeth moet uitzoeken wie ze kan vertrouwen en wat het kost om keizerin en figuur van hoop voor een hele natie te worden.

Over Netflix
Netflix is 's werelds meest toonaangevende streaming entertainmentdienst met 221 miljoen betaalde leden in meer dan 190 landen die genieten van tv-series, documentaires, speelfilms en mobiele games in een breed scala aan genres en talen. Leden kunnen zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op elk scherm met een internetverbinding. Leden kunnen afspelen, pauzeren en verder kijken, allemaal zonder reclames of verplichtingen.