Bij het plannen van een wintersportvakantie denk je wellicht niet gelijk aan Scandinavië. Maar voor wie op zoek is naar een unieke bestemming, is het Hoge Noorden de juiste plek. In de winter gaan er directe vluchten vanaf Schiphol Airport naar Scandinavian Mountains Airport in Dalarna en Åre-Östersund Airport in de regio Jämtland. Binnen no time sta je op de latten in de Zweedse bergen of daal je met jouw snowboard af van een Noorse piste. Voigt Travel zet een drietal plekken op een rij, waar je deze winter een avontuurlijke wintersportvakantie wil beleven.

Afdalen in het Zweedse Stöten
Dicht tegen de Noorse grens vind je het Zweedse skigebied Stöten. De pistes van het skigebied liggen tussen de 483 en 848 meter en door de Noordelijke ligging ben je vrijwel altijd gegarandeerd van sneeuwpret. Voor beginners is Stöten de perfecte plek om het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen, want het skigebied telt 29 groene pistes. Ervaren wintersporters kunnen de uitdaging aangaan op de vier rode pistes en zes zwarte. Als afwisseling van het skiën en snowboarden, kun je het Zweedse winter wonderland ontdekken door deel te nemen aan tal van avontuurlijke activiteiten en excursies. Rijd met een sneeuwscooter door het uitgestrekte landschap, ga op avontuur met een huskysafari of scheur over het ijs in een kart. Wanneer de actieve dag erop zit, kun je in Stöten volop genieten van de Zweedse gastronomie en lokale specialiteiten. Voor je het weet ben je weer helemaal opgeladen en klaar voor een volgende dag in de sneeuw. 
Scandinavie-wintersport-22-Stoten.jpg

Bezoek Stöten tijdens een 8-daagse reis en verblijf in een luxe, sfeervolle lodge met keuze uit verblijf in een hotelkamer of appartement. Hier geniet je elke dag weer van uniek uitzicht op de skipistes en de besneeuwde heuvels.

Ontdek het grootste skigebied van Noorwegen, Trysil
In de plaats Trysil ligt het grootste skigebied van Noorwegen. Met 70 km aan skipistes kan menig wintersporter hier zijn hart ophalen. Er zijn maar liefst 35 groene pistes en voor de gevorderden onder ons zijn er 11 zwarte pistes aanwezig. De skipistes zijn verdeeld over 4 sub-skigebieden namelijk; Skihytta, Trysil Turistsenter, Høgegga en Trysil Høyfjellssenter en zijn allemaal verbonden door middel van skiliften. To ski or to après-ski? Een wintersportvakantie kan natuurlijk niet gepaard zonder een oude vertrouwde après-ski avond. Een goede après-ski locatie is (bijna) net zo belangrijk als een goede piste, maar gelukkig zijn er in Trysil uitgebreide après-ski mogelijkheden. Begin de avond in een van de 30 restaurants in het gebied en sluit de avond daarna af in een van de vele pubs. 
Scandinavie-wintersport-22-Trysil-lift.jpg
Met een 8-daagse reis naar het Noorse Trysil heb je meer dan genoeg tijd om de pistes én de omgeving te ontdekken. Warm na een lange dag vol lokale activiteiten op in de spa die beschikt over een binnenzwembad, sauna en fitnessruimte.    

Op wintersport in november in Vemdalen
Voor wintersporten in Vemdalen hoef je niet lang te wachten – je kunt namelijk in november al de piste op. Het Zweedse skigebied ligt op zo’n 600 km van de hoofdstad Stockholm en staat ook wel bekend als de meest gezellige, maar ook comfortabele plek voor een wintersportvakantie. In de afgelopen jaren is het gebied flink gegroeid. Hierdoor is het gebied rijk aan maar liefst zes nieuwe express liften en diverse nieuwe pistes. In Vemdalen vind je drie skigebieden: Björnrike, Vemdalsskalet en Klövsjö/Storhogna die voor elk type wintersporter iets te bieden hebben. Sjees van de piste af en bewonder de naaldbossen en besneeuwde heuvels. Van langlaufen, sneeuwscooteren tot ijsklimmen. Ook de omgeving kun je optimaal ontdekken tijdens een reis naar Vemdalen. 
Scandinavie-wintersport-22-Vemdalen.jpg

Tijdens een 8-daagse reis naar Vemdalen verken je het gezellige skigebied vanuit een modern appartement. Maak je klaar voor een reis vol sneeuwpret! 

Zie voor meer informatie: www.voigt-travel.nl/scandinavie-wintersport.