In 1997 introduceerde Vredestein de Traxion+. Een voor die tijd revolutionaire band met een sterk afwijkende profiel van wat op dat moment gangbaar was. De band werd geïntroduceerd in de toen sterk opkomende en moderne 70- en 65-serie.

De Traxion+ kon als revolutionair beschouwd worden vanwege de sterk gedraaide nokvorm. Deze nokvorm garandeert uiterste comfortabel weggedrag en weinig slijtage met een hoge tractie en zelfreinigend vermogen. Zo bevindt zich in het loopvlak van de band een tractie zone en een comfort zone. Deze ontwikkeling, inmiddels bekend als het Traxion concept, vormt nog altijd de rode draad in het huidige bandengamma van Vredestein met onder meer de VF Traxion Optimall, de Traxion XXL, Traxion 65, Traxion 70 en Traxion 85
Vredestein-Traxion-25-jaar-22-landbouwvoertuigen.jpg

De ontwikkelingen in de laatste 25 jaar, waarbij de rol van de moderne trekker in wegtransport niet meer is weg te denken, maar waar steeds hogere motorvermogens ook moeten worden overgebracht in het land, hebben de Traxion-banden in de kaart gespeeld. Loonwerkers en boeren ontdekten dat de Vredestein Traxion banden meer uren meegaan op de weg en beter trekken op het land en daardoor geld en tijd besparen.

Sinds 1997 is er veel gebeurd. Inmiddels zijn Vredestein Traxion-banden in heel Europa bekend en ook steeds vaker gemonteerd als eerste montage op nieuwe tractoren van onder andere New Holland, Case, John Deere, Claas en Massey Fergusson.

Voldoende redenen voor Vrdestein om deze belangrijke mijlpaal te vieren. Gedurende twee weken in september ontvangt Vredestein de Europese landbouwmechanisatiepers en een grote groep klanten uit heel Europa in haar fabriek en R&D centrum in Enschede (NL).

Op een demonstratieveld in de schitterende landelijke omgeving van Enschede worden de nieuwste banden van Vredestein gedemonstreerd en worden nieuwe producten voor 2023 voorgesteld. Tevens komt Vredestein met 2 nieuwe series banden in zowel een VF-constructie voor optimale bodembescherming alsmede een heavy duty-lijn voor trailers die vooral in het wegtransport rijden.

Ook bij deze nieuwe series zijn onderdelen van het Traxion concept verwerkt omdat weinig slijtage en goede zelfreiniging (waardoor een band blijft rollen) speerpunten in het ontwikkelprogramma van Vredestein zijn en blijven.

Vredestein Endurion Trailer landbouwband met een lang leven

Apollo Tyres introduceert een nieuwe Vredestein landbouwband, speciaal ontwikkeld voor het Heavy Duty Trailer segment. De nieuwe Vredestein Endurion Trailer is een premium oplossing die de standaard verhoogt op het gebied van robuustheid, comfort en levensduur.

De Endurion Trailer beschikt over een richtinggebonden profieldesign, met unieke gekromde en niet-parallelle blokken, die zorgen voor excellente zelfreiniging. Het grote rubberen contactvlak in het midden van het loopvlak zorgt voor uitstekend rijcomfort en een uitzonderlijk lange levensduur.

Het Heavy Duty-karkas met staalgordel en versterkingsring garandeert extreme robuustheid en goede stabiliteit tijdens zware transportwerkzaamheden.

Vredestein-Endurion-Trailer-22-profiel.jpgDe nieuwe Endurion Trailer is beschikbaar vanaf januari 2023 in de volgende populaire maten:
– 560/60 R 22.5 IMP TL 165D
– 600/55 R 26.5 IMP TL 169D
– 650/55 R 26.5 IMP TL 173D
– 600/60 R 30.5 IMP TL 173D