Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Zwitserland themaland tijdens gecombineerde fietsbeurzen

Fietsen meer17-10-17. Zwitserland is themaland tijdens de Fiets en Wandelbeurs, Bike MOTION Benelux en E-bike Xperience.

 

 

Outdoorwalhalla Zwitserland staat in 2018 volop in de schijnwerpers. Van 2 tot en met 4 maart is Zwitserland namelijk het themaland van zowel Fiets en Wandelbeurs, Bike MOTION Benelux als E-bike Xperience. Deze drie events vinden dan gelijktijdig plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Fietsen meer

Voor allerlei bloedgroepen fietsers, wandelaars en outdoorliefhebbers vormt deze combinatie een prachtige mogelijkheid kennis te maken met dit Alpenland. De setting is dit keer uniek. Bike MOTION Benelux - de beurs voor de sportieve fietser - welke eerder altijd in het najaar plaatsvond, verhuist naar het vroege voorjaar om de start van het wielerseizoen te kunnen aftrappen en nog beter aan te sluiten bij de consumentendoelgroep. Hierdoor vindt Bike MOTION nu in hetzelfde weekend plaats als Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience. Het resultaat: maar liefst negen grote hallen van het Jaarbeurscomplex staan volledig in het teken van fietsen, wandelen en outdoor! Met een toegangskaart voor de Fiets en Wandelbeurs, kun je gratis de andere twee events bezoeken.

Aare bij Grenchen

Match
Zwitserland past als themaland perfect bij (sportieve) fietsers en wandelaars. Geen massatoerisme, maar des te meer ongerept natuurschoon. Niet alleen trekt het land al ruim 100 jaar outdoorliefhebbers aan vanwege de bergen, meren, gletsjers en bossen, ook heeft het in de afgelopen decennia een fiets- en wandelinfrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen aan kunnen tippen.

Voor racefietsers, mountainbikers en recreatieve wandelaars en fietsers zijn routenetwerken uitgezet op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Zwitserland telt meer dan 65.000 kilometer aan uitstekend bewegwijzerde wandelpaden en ruim 12.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Bovendien zijn de opstappunten van die routes makkelijk bereikbaar met bus, trein of boot, die met de spreekwoordelijke Zwitserse stiptheid vertrekken en arriveren.

Val d anniviers alpenpasweg

De e-bike en e-mountainbike bieden daarnaast minder getrainde fietsers de mogelijkheid het natuurschoon van de Alpen te ontdekken. Ook zijn er tal van accommodaties die zich richten op de actieve vakantieganger. Meer dan 70 hotels zijn in het bijzonder geschikt voor fietsers en maken deel uit van de 'Swiss Bike Hotels'.

Rode draad
Tijdens Bike MOTION Benelux, de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience proef je de Zwitserse sfeer in elke Jaarbeurs-hal. Terrassen met Zwitserse specialiteiten, lezingen over fietsen en wandelen in Zwitserland, alpenhoornblazers of fietsen testen tegen een Zwitsers decor. Wanneer bezoekers de ‘Grand Tour of Switzerland’ volgen - over de drie beurzen - zullen ze keer op keer verrast worden door de veelzijdigheid van Zwitserland. Door mee te doen met uiteenlopende activiteiten kun je bovendien mooie prijzen winnen.

Oeschinensee kandertal

Voor meer informatie over de fiets- en wandelmogelijkheden in Zwitserland:
www.MySwitzerland.com/bike 
www.MySwitzerland.com/wandelen 

Meer weten? Neem alvast een kijkje op:
www.fietsenwandelbeurs.nl 
www.bikemotionbenelux.nl 
www.ebikexperience.nl 

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2018 vindt deze plaats in Flanders Expo in Gent (10 en 11 februari) en Jaarbeurs Utrecht (2, 3 en 4 maart).

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens