Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Zwitserse ‘pop-up gallery’ op station Utrecht Centraal

Film ToerismePop up Utrecht Panoramaweg8-10-17. Vier Instagram-fotografen presenteren de seizoenen in Zwitserland. 

Donderdag 12 oktober 2017 opent Zwitserland Toerisme de pop-up gallery ‘Schilderachtig Zwitserland’ op station Utrecht Centraal. Deze interactieve tentoonstelling bestaat uit 32 foto’s, die in verschillende jaargetijden in Zwitserland zijn gemaakt door vier Instagram-fotografen. Bezoekers waarderen het werk met offline likes en shares, terwijl twee beeldend kunstenaars schilderijen maken van de foto’s. De pop-up gallery is tot en met 15 oktober 2017 gratis te bezoeken.

Pop up Utrecht Herfst in Luzern

‘Liken’ en ‘sharen’, maar dan offline
‘Met onze pop-up gallery brengen wij het online werk van vier succesvolle Nederlandse en Belgische Instagram-fotografen naar een offline omgeving,’ aldus Yves Luetolf, directeur van Zwitserland Toerisme Benelux. ‘Zij hebben het afgelopen jaar, ieder in een ander seizoen, fotoreportages gemaakt in Zwitserland. Wij laten de 32 mooiste foto’s van 12 tot en met 15 oktober zien in een fysieke tentoonstelling. Bezoekers volgen een door de fotografen ingesproken audiotour, waarderen hun favoriete foto’s met een offline like en sharen deze door ansichtkaarten van de foto’s per post te versturen naar vrienden of familie. Dat is zelfs kosteloos, wanneer ze de kaart in de brievenbus van de pop-up gallery stoppen. Bovendien maken deelnemers aan de prijsvraag kans om een reis door Zwitserland te winnen, langs de plekken waar de fotografen zijn geweest.’

Pop up Utrecht Winter in Graubunden

Natuurliefhebbers met miljoenenbereik
Voor het project is Zwitserland Toerisme samenwerkingen aangegaan met twee Nederlandse en twee Belgische Instagram-fotografen, die in totaal ruim 1,2 miljoen volgers hebben op het socialmediaplatform. Daarnaast hebben de vier een voorkeur voor natuur- en landschapsfotografie. De Belg Johan Lolos (@LeBackpacker) bezocht de regio Graubünden in de winter, terwijl de Nederlander Eelco Roos (@Croyable) in het voorjaar afreisde naar het Berner Oberland. De Vlaming Michiel Pieters (@MichielPieters) ging in de zomer naar het Italiaanstalige Ticino en Claire Droppert (@ClaireOnline) ontdekte de herfst in de regio Luzern Vierwoudstedenmeer.

Pop up Utrecht Lente in Berner Oberland

Schilderachtig Zwitserland
Om te laten zien dat Zwitserland in alle jaargetijden letterlijk schilderachtig is, maken beeldend kunstenaars Sophie Bekkering en Hjalmar Riemersma gedurende de tentoonstelling schilderijen van de foto’s op het centrale platform. Beide Arnhemse kunstenaars hebben veel ervaring in het schilderen van Zwitserse landschappen en reizen geregeld af naar de bergen om er in alle rust te kunnen werken. ‘Een uitdaging om de concentratie te vinden op dit drukke station!' aldus Bekkering. ‘Via de foto verplaats ik me naar Zwitserland. Schilderen is een proces van kijken en beleven dat tijd nodig heeft. De kracht van de natuur in de Zwitserse Alpen vind ik heel inspirerend en geeft mij rust. Dit project sprak me dus meteen aan. Het tijdloze karakter van een landschapsschilderij wordt tegenover de snelle, digitale beeldcultuur gezet.’

Pop up Utrecht Panoramaweg

Utrecht Centraal: poort naar Zwitserland
Het NS-station Utrecht Centraal is niet voor niets gekozen als locatie van de pop-up gallery. Het vormt een belangrijke toegangspoort voor treinreizen naar Zwitserland. Dagelijks vertrekt hier de ICE International, die reizigers rechtstreeks, in iets meer dan 6 uur, naar het Noord-Zwitserse Basel brengt. Dankzij het uitgebreide openbaarvervoersnet van Zwitserland kunnen vakantiegangers vervolgens naar alle uithoeken van het land reizen. Met een Swiss Travel Pass maken buitenlandse gasten onbeperkt gebruik van de talloze trein-, bus- en bootverbindingen. Daarnaast biedt deze pas gratis toegang tot ongeveer 500 musea en korting bij veel bergbanen.

Pop up Utrecht Zomer in Ticino

Over ‘Schilderachtig Zwitserland’
De pop-up gallery ‘Schilderachtig Zwitserland’ is een tijdelijke foto-expositie, van 12 tot en met 15 oktober 2017 te bezoeken op station Utrecht Centraal. Vier Instagram-fotografen en twee kunstschilders nemen bezoekers mee op een inspirerende reis door de vier jaargetijden van Zwitserland. Bezoekers volgen een door de fotografen ingesproken audiotour, waarderen hun favoriete foto’s met een offline like en sharen deze door ansichtkaarten van de foto’s per post te versturen naar vrienden of familie. Twee beeldend kunstenaars maken ter plekke schilderijen van de foto’s. Voor een typisch Zwitserse sfeer zorgen alphoornspelers, die ieder uur echte Alpenklanken ten gehore brengen. De pop-up gallery bevindt zich in de stationshal, boven spoor 20/21.

Pop up Utrecht Zwitserse trein

‘Schilderachtig Zwitserland’ is van 19 tot en met 21 oktober tevens te bezoeken op station Antwerpen Centraal in België.

De deelnemende Instagram-fotografen zijn Johan Lolos (@LeBackpacker), Eelco Roos (@Croyable), Michiel Pieters (@MichielPieters) en Claire Droppert (@Claire Online). De beeldend kunstenaars zijn Sophie Bekkering en Hjalmar Riemersma.

‘Schilderachtig Zwitserland’ is mede mogelijk gemaakt door NS International, SWISS International Air Lines, Swiss Travel System, Europcar, Graubünden Ferien, BE! Tourismus AG, Ticino Turismo, Luzern Tourismus en Zwitserland Toerisme, in samenwerking met ‘creatiebureau voor communicatie’ ID310.
Meer informatie: www.MySwitzerland.com 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens