Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Unspunnen 2017 een Zwitsers traditiefeest

FILMZwitserland Unspunnen dansen29-7-17. Na 11 jaar is het weer tijd voor het echte Zwitsers traditiefeest Unspunnen.

 

 

 

Jong en oud uit heel Zwitserland komen samen in Interlaken om gezamenlijk het Zwitserse klederdrachten- en bergboerenfeest te vieren. Gedurende 9 dagen beleven bezoekers plezier met bergboeren, boerinnen, steenstoters, hornussers en vendelzwaaiers. Ook op muzikaal gebied is er veel te beleven: jodelaars, tamboeren, volksmuzikanten, en koren zorgen voor een gezellige sfeer.

Zwitserland Unspunnen waldhoorns

De Unspunnen-week wordt gehouden van maandag 28 augustus t/m donderdag 31 augustus 2017 in de wereldberoemde vakantiebestemming Interlaken in het Berner Oberland. Centrale attractie is het Unspunnen-dorp in Interlaken met evenementen en feestelijkheden. Doel van de week is een actief en interactief programma dat “Swissness puur” thematiseert.

Worstelen
Unspunnen-worstelen is een groot hoogtepunt en wordt qua belangrijkheid gelijkwaardig gezien aan een federaal worstelfeest of Kilchberg worstelen. Unspunnen-worstelen wordt gehouden op zondag 27 augustus 2017, waar de 120 beste worstelaars van Zwitserland aantreden. Worstelen behoort tot de trendy sporten in Zwitserland en is een van de hoogtepunten van het feest. Het worstelen staat symbool voor verbondenheid met folklore en traditie. De oorsprong van de sport ligt in verschillende kantons en was met name tijdens de eerste twee jaren in 1805 en 1808 een grote attractie.

Zwitserland Unspunnen worstelarena

Zwitserse klederdrachten- en bergboerenfeest
Het Zwitserse klederdrachten- en bergboerenfeest wordt gehouden vanaf vrijdag 1 september t/m zondag 3 september 2017 en staat in het teken van muziek. De volksmuziek zal voor een opgewekte sfeer zorgen. Ook de andere programmaonderdelen zoals steenstoten, zorgen voor een onderhoudend en onvergetelijk weekend.

Zwitserland Unspunnen dansen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens