Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Morgins opent grootste waterglijbaan van Europa

Splash Waterslides glijbaan17-5-17. Van 28 juli t/m 6 augustus ligt de grootste pop-up waterglijbaan van Europa in Morgins (Zwitserland).

 

 

Waaghalzen razen met snelheden tot 55 km/u van de 500 meter lange opblaasbare glijbaan in het Walliser vakantiedorp in de Zwitserse Alpen. Wie voor 1 juni 2017 een ticket koopt via splashyourmountain.com, glijdt drie uur lang voor het gereduceerde tarief van omgerekend 22 Euro.

Splash Waterslides glijbaan

Waterspektakel op skipiste
Pop-up waterglijbanen zijn een wereldwijde hit: op steeds meer locaties, met name in steden, verschijnen de tijdelijke, zomerse attracties. De glijbaan in Morgins wordt de eerste van zijn soort in het Alpengebied. Waar de stedelijke varianten op straten of pleinen te vinden zijn, ligt de 500 meter lange opblaasbare waterglijbaan in het Walliser vakantiedorp op de ‘Piste du Géant’, waar ’s winters skiërs en snowboarden naar beneden glijden. Door de natuurlijke ligging op een helling is het hoogteverschil van begin tot eind 75 meter, waardoor snelheden tot 55 km/u gehaald kunnen worden.

Splash Waterslides logo

Vier tijdsdelen per dag
Een ticket voor ‘Splash Your Mountain Morgins’ biedt drie uur lang toegang tot de grootste pop-up waterglijbaan van Europa. Per dag kunnen deelnemers kiezen uit vier vastgestelde tijdsdelen van drie uur tussen 10.00 en 22.00 uur. Wie zijn tickets voor 1 juni 2017 bestelt via Splashyourmountain.com, profiteert van het gereduceerde tarief van omgerekend 22 Euro voor drie uur waterpret. Na die datum worden de prijzen aangepast, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kijken en feesten
De pop-up waterglijbaan is niet alleen spectaculair om actief te beleven, het kijken is ook fascinerend. Bovendien zorgen DJ’s voor een gezellige sfeer bij het einde van de baan en worden er enkele afterparties georganiseerd.

Morgins terras bergen

Veiligheid voorop
De organisatie hecht veel waarde aan de veiligheid. De pop-up waterglijbaan voldoet aan strenge veiligheidseisen en ter plaatse is een EHBO-team aanwezig. Deelname geschiedt op eigen risico; de attractie is niet geschikt voor mensen met fysieke klachten, zwangere vrouwen en kinderen onder de 10 jaar oud.

Van Nijmegen naar Morgins
‘Splash Your Mountain Morgins’ is een vervolg op de succesformule ‘Splash Nijmegen’, het evenement dat in 2016 georganiseerd is door het jonge Nederlandse bedrijf Splash Waterslides B.V. Voor de totstandkoming van de nieuwe bergeditie heeft de Nijmeegse organisatie haar krachten gebundeld met het lokale evenementenbureau Morgins Young Events.

Over Morgins
Morgins ligt op een hoogte van ongeveer 1300 meter en maakt deel uit van het uitgestrekte zomer- en wintersportgebied ‘Portes du Soleil’, dat deels Frans en Zwitsers is. Het Walliser chaletdorp is in de zomermaanden een geliefde wandel- en mountainbikebestemming. Tijdens wandelingen of biketochten in de regio zorgen de Dents-du-Midi en het Mont-Blancmassief voor een indrukwekkend panorama. Morgins ligt op een afstand van ongeveer 920 kilometer van Utrecht en is ook goed bereikbaar per trein en bus.

Morgins
Meer informatie
www.splashyourmountain.com 
www.morgins.ch 
www.wallis.ch 
www.MySwitzerland.com 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens