Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Wilde Kaiser beklimmen of met een kart naar beneden

Wilder Kaiser29-5-16. Koasa Trail; een nieuwe lange afstand wandelroute vanuit St. Johan in Tirol. Maar bergaf in een Mountain Cart kan ook!

 

 

De geliefde berg de Wilde Kaiser ook wel „Koasa“ genoemd, is de heerser en pracht van de Kitzbüheler Alpen. Wie dit stuk natuurschoon zelf wil bewonderen en dichtbij de 2.190 meter hoge berg wil zijn, heeft deze zomer een perfecte mogelijkheid: „Koasa Trail“. Deze nieuwe en Tirools jongste lange afstand wandelroute door St. Johann met haar omliggende dorpen telt vijf etappes, 5.600 hoogtemeters en is 80 kilometer lang. De route voert langs de mooiste plekjes in de regio. Daarbij is niet alleen de Wilde Kaiser in het blikveld, maar kan de berg ook beklommen worden. Dankzij de gloednieuwe Mountain Cart kan de bergbeklimmer met de wind door de haren weer naar beneden zoeven.

Wilder Kaiser kart

Hoogtepunten
„De Koasa Trail“ is een nieuwe lange afstandsroute voor genieters. In vijf dagen 80 kilometer en 5.600 hoogtemeters afleggen, waarbij je elke dag de Kaiser vanuit een ander perspectief ziet. Soms is de Kaiser heel dichtbij zoals op de tweede dag en dan weer verweg als de route met de vijfde etappe op de Kitzbüheler Horn eindigt. De trail voert door de dorpen St. Johann in Tirol, Kirchdorf, Erpfendorf en Oberndorf.
„Dagelijks kunnen de wandelaars hoogtepunten uit het St. Johanner landschap verwachten“, aldus Gernot Riedel, managing director van St. Johann´s Verkeersbureau.
Om deze wandelroute te beleven, is een comfortabele reis met vijf overnachtingen in gezellige pensions inclusief bagagetransport al te boeken vanaf 325 euro per persoon via het verkeersbureau van St. Johann www.kitzalps.cc/koasatrail 

Wilder Kaiser

Bovenop de Kaiser
Voor wie de Wilde Kaiser van nóg dichterbij wil beleven, de berg wil voelen en een uitzicht vanaf de top wil genieten, zijn er ook mogelijkheden. In samenwerking met de Tiroolse Bergsportgidsen-vereniging biedt de regio St. Johann voor beginners speciale beginnerscursussen bergbeklimmen aan onder leiding van ervaren gidsen. Een driedaagse cursus kost 195 euro per person, voor de huur van de uitrusting betaal je 33 euro extra. Bij slecht weer kan de cursus in een van de zes klimhallen in de regio worden gehouden.

GO GO CART!
Wie na de klim omhoog graag snel terug in het dal wil zijn, kan deze zomer met de splinternieuwe Mountain Cart naar beneden. Een soort Go-Cart-voertuig dat met drie wielen - zonder motor en uitgerust met sterke hydrolische remschijven – vlot van de berg rolt. De ideale nieuwe route daarvoor loopt over de Harschbichl met een afstand van vijf kilometer en 900 hoogtemeters. „De brede wielafstand en het diepe zwaartepunt zorgen voor stabiliteit en rijdveiligheid“, licht de managing director Wolfram Jahn van de Bergbahnen toe. De Duitse maker is reeds in tien landen met de carts actief en nu dus ook in Tirol. Een rit kost 10 euro, in combinatie met een liftkaart vanaf 26,50 euro.
Geheel gratis is de St. Johann Card, verkrijgbaar bij de verhuurder en ook online te boeken www.kitzalps.cc/gaestekarte. Deze kaart biedt vele voordelen zoals gratis busvervoer, korting bij deelname aan wandel- en kinderprogramma´s en klimcursussen.

Over St. Johann in Tirol
St Johan logoDe vakantieregio St. Johann in Tirol in net zoals het Brixental, Hohe Salve en PillerseeTal, onderdeel van de Kitzbüheler Alpen. De in het totaal 20 oorden rondom Kitzbühel, waaronder bekende plaatsen als Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn, zijn typerend voor bewaarde Tiroolse charme. Een sterk punt van deze bestemming is het omvangrijke aanbod voor families, wandelaars, outdoor- en sportliefhebbers. Het moderne skigebied met ongeveer 1.000 km skipiste, hoort bij de besten van de wereld. Niet voor niets behoort de bestemming tot de bekendste vakantieoorden van Oostenrijk en noemt het zichzelf ´einfach bärig´ (= gewoon cool)! www.kitzalps.cc 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens