Funcarrun meerdaagse rally door Europa opent de inschrijving

Funcarrun 21 geldauto4-7-21. In september is het zover: de allereerste editie van de Funcarrun zal dan gaan plaatsvinden van 20 tot en met 23 september 2021.

 


Deze meerdaagse tourrit heeft opdrachten die verspreid zijn over interessante plekken van Europa, zoals monumenten of plaatsen met een bijzonder verhaal. Hierdoor krijgt de deelnemer een mooi beeld van de aangedane landen. Het unieke van de Funcarrun is dat de opdrachten leiden naar oriëntatiepunten, waardoor deelnemers zelf hun route kunnen uitstippelen.
Funcarrun 21 Daf Hyundai 

De allereerste editie staat in het teken van het thema: De Hanzesteden. Hoe de rit en opdrachten er precies uit gaan zien is natuurlijk nog een verrassing. Wel is het zeker dat de rit langs belangrijke monumenten en door mooie natuurgebieden gaat en dat de geschiedenis van Europa voorop zal staan bij het vervullen van de opdrachten.
Funcarrun 21 Alfa Romeo 

De Hanze route zal uitdagend worden, maar zeker begaanbaar voor elke auto, gezien de deelnemende voertuigen immers minimaal 20 jaar oud zijn. In deze reis van vier dagen moet elke dag ongeveer 300km afgelegd worden. Snelwegen worden zoveel mogelijk vermeden en de finish ligt iedere dag op een gezellige locatie waar de opdrachten kunnen worden ingeleverd. De winnaar van de dag wordt hier ook bekend gemaakt en het klassement geüpdatet. Uiteindelijk heeft de Funcarrun één doel voor ogen: plezier maken terwijl er genoten wordt van de rit, de opdrachten en de omgeving.
Funcarrun 21 geldauto 

Behalve de eerste editie is er ook al een tweede meerdaagse rit in de maak met een geheel ander thema, namelijk de Grote of 1e wereldoorlog. De tweede editie zal plaatsvinden van 23 tot en met 26 mei 2022. 

Funcarrun 21 logoDe Funcarrun is voortgekomen uit eigen ervaringen van de organisatoren. Na deelname aan diverse toertochten, zagen zij een kans om het nog leuker en beter te maken voor elke deelnemer. Zo staat bij de avonturenrit de gezellige en ongedwongen sfeer voorop en is een mooie rit met leuke en uitdagende opdrachten het voornaamste doel. Daarbij zal de dag gezamenlijk worden afgesloten en is er genoeg ruimte voor onderlinge gezelligheid. 

Aanmelden voor de Funcarrun.