Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kitzbueheler Alpen Aussicht von der Hohen Salve foto Astner StefanKitzbüheler Alpen belooft een vitale reset

8-4-16. Ben je toe aan een detox en een green boost. Dan is een vakantie in de Kitzbüheler alpen de beste manier om bij te komen.

 

 

Langzaam breken de zonnige en warmere dagen weer aan. Tijd om naar buiten te gaan om je door de zon te laten kleuren en vooral weer energie op te doen. De Kitzbüheler Alpen dagen je uit om je telefoon, iPad of laptop wat vaker weg te leggen en je lichaam te resetten door een outdoor activiteit of beleving. Zoals hiken over de KATWalk, (E)biken op de splinternieuwe TransKitzAlp route, golfen op hoog niveau, tennissen met panoramablik en zwemmen in een natuurlijk bergmeer. Of een van de vele kinderbergavonturenparken bezoeken. Of simpelweg genieten van de panorama uitzichten. Met een scala aan mogelijkheden ben je met een zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen zeker van een vitale reset. 

Kitzbueheler PillerseeTal Triassic Park Waidring Steinplatte foto Joerg Mitter

Terug naar de natuur
Een zomervakantie is het ultieme moment voor een digitale detox. De Kitzbüheler Alpen dagen je uit om er op uit te gaan en je te bewegen in het uitgestrekte berglandschap van Fieberbrunn tot Wörgl. Terug naar de natuur om je opnieuw te laten inspireren en jezelf weer te vinden. Groener bestaat niet! Bovendien krijg je van de buitenlucht een gezonde kleur, mooi meegenomen toch?

 

Kitzbueheler Alpen Weitwanderweg foto Peter Vonier
Ontelbare oplaadpunten
Een (E)bike heeft in de Kitzbüheler Alpen ca. 60 accu-oplaadpunten. De oplaadstations voor de human-beings zijn echter ontelbaar. Zo zijn er verspreid over het gebied tientallen bergrestaurants waar je terecht kunt voor een vitale versnapering en zijn er honderden hotels voor een goede dosis nachtrust. Verder kun je energie opdoen tijdens een van de vele outdoor (sport)activiteiten zoals fietsen, wandelen, golfen, tennissen, paardrijden, boogschieten en zwemmen. Tegen het decor van de bergen is elke buitenactiviteit op zich al een oplaadpunt.

Highlights
Voor de fanatieke wandelliefhebbers is een hiketocht over de lange afstand wandelweg - de KATwalk - aan te raden. Met 6 etappes, 108 kilometer en 6750 hoogtemeters wandel je dwars door de Kitzbüheler Alpen. Je kunt ook de compacte versie van de KATwalk kiezen: verdeeld over vijf dagen leg je 76 wandelkilometers af en heb je meerdere mogelijkheden om de route met de gondelbaan in te korten.
Ben je meer een (E)bike type, dan is de TransKitzAlp een must. Met 4 etappes, 187 fietskilometers in scherpe trails, 8600 hoogtemeters en eindeloze uitzichten.
Kijk voor een actueel zomeraanbod op http://www.kitzbueheler-alpen.com/nl/zomer/vakantie-tirol-oostenrijk.html

Kitzbueheler Alpen Aussicht von der Hohen Salve foto Astner Stefan

Kitzbueheler Alpen logoDe Kitzbüheler Alpen beslaan vier vakantiegebieden: Brixental, St. Johann in Tirol, Hohe Salve en PillerseeTal. De in het totaal 20 oorden rondom Kitzbühel, waaronder bekende plaatsen als Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn, zijn typerend voor bewaarde Tiroolse charme. Een sterk punt van deze bestemming is het omvangrijke aanbod voor families, wandelaars, outdoor- en sportliefhebbers. Het gebied heeft ongeveer 2.500 km wandelwegen, 1.000 km fietswegen en 800 km mountainbike-trails. Samen met zes andere toerismeregio´s vormen ze de E-bike regio Kitzbüheler Alpen Kaisergebirge en bieden samen ruim 300 E-bikes, 60 verhuur- en accu-oplaadpunten en zeven fiets(vak/service)winkels www.kitzbueheler-alpen.com/nl/

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens