Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Op sneeuwschoenen naar de maan in Oost-Tirol

Oost Tirol volle maan 25-2-16. Een volle maan en sterren wijzen je de weg in Oost-Tirol tijdens begeleide sneeuwschoenwandelingen rond de Grossglockner.

 


Bij volle maan in het Lärchewald is het echt niet griezelig. Integendeel; het is magisch! Want in het nationale park Hohe Tauern in Oost-Tirol beleven natuurliefhebbers de winter van zijn mooiste kant. Onder het volle maanlicht worden er rondom de Grossglockner door gidsen begeleidde sneeuwschoenwandelingen georganiseerd. Een Nationalpark-Ranger legt onderweg uit hoe de sterren van de Grote Wagen tot de Poolster je de weg wijzen en hij legt uit van welk dier de sporen zijn die zij achterlaten in de sneeuw. Liep daar een sneeuwhaas? Is een roodvos of een lynx voor de sneeuwwandelaars gevlucht? Je zult de dieren niet gauw zien ook al is de nacht helder. Maar de boswachter kent hun sporen en zal je vertellen welk dier zijn pootafdrukken heeft achtergelaten.

Oost Tirol volle maan 1

De sneeuwschoenwandelingen duren ongeveer drie uur. Volle maan wordt verwacht op 22 en 23 februari. Starten kan op 22 februari in het Defereggental bij het Nationalparkhaus Matrei of het toeristenbureau in St.Jakob. Op 23 februari begint de sneeuwtocht bij het toeristenbureau in Iselberg in de Lienzer Dolomieten en op de parkeerplaats Taurerwirt in Kals am Grossglockner. 23 maaart is er eveneens een sneeuwwandeling en die begint weer bij het toeristenbureau in St. Jakob.

Oost Tirol volle maan 2

De sneeuwschoenwandelingen beginnen altijd om 19.00 uur. De kosten zijn 15 euro voor volwassenen en 9 euro voor kinderen (inclusief huur van de sneeuwschoenen). Aanmelden kan bij Nationalpark Hohe Tauern via www.hohetauern.at. Of +43-4875-5161-10. Meer info over Oost-Tirol vind je op www.osttirol.com 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens