WeGo samen met OnzeAuto verder in autodelen

WeGo 19 finishvlag8-12-19. OnzeAuto is zo’n anderhalf jaar in de markt van het autodelen in besloten kring en ontwikkelt zich hard. Dat enorme tempo is mede te danken aan de samenwerking met WeGo.

 

 

Marcel Kloprogge, Managing Partner van OnzeAuto: “Wij gebruiken niet alleen het WeGo-platform, maar werken als koplopers in autodelen juist op allerlei gebied intensief samen, waar het gaat om het initiëren en doorontwikkelen van deelinitiatieven in de markt.” Met OnzeAuto kun je op eenvoudige wijze elektrische auto’s delen met collega’s of met buurtgenoten. Hun slogan: ‘Samen Slim Rijden’. Wil je als groep bewoners, als coöperatie of onderneming van start met een mooi initiatief in autodelen, dan is OnzeAuto de meest ervaren partij.
WeGo 19 toeter

Marcel Kloprogge: “OnzeAuto stimuleert en faciliteert eigen initiatief en lokaal eigenaarschap van harte. Groepen in het hele land ervaren elke dag weer hoe leuk dat is! Met OnzeAuto kun je het autodelen gewoon onder een zelfgekozen naam uitvoeren. Wij leveren alle diensten op maat, bij het organiseren, operationaliseren en optimaliseren.” Lokale aanbieders van autodelen kunnen bedrijven uit de automotive-sector zijn, maar ook partijen uit de vastgoedsector, bijvoorbeeld projectontwikkelaars of verhuurders. Daarnaast organiseren steeds meer woongroepen, appartementsbewoners, verenigingen van eigenaren zich in stadswijken en dorpen waar men met elkaar de auto’s uit de straat wil halen. “Verder exploiteren we soms ook zelf auto’s in een deelinitiatief. Het WeGo-platform wordt onder de naam OnzeAuto als app aangeboden. Elk initiatief krijgt vaak een lokale ‘look and feel’. Het is belangrijk dat de eindgebruiker zich mede-eigenaar voelt.”

Verbetering in de praktijk
In samenwerking met WeGo zoekt OnzeAuto naar welke factoren tot succes leiden. Kloprogge: “Dit kan technologisch van aard zijn, minstens zo belangrijk is het weghalen van drempels – praktische drempels en die in de hoofden van mensen. Vaak denkt men ‘Ja leuk een deelauto, maar als ik hem nodig heb dan is-ie er niet’. Dus laten wij mensen die autodelen daarover vertellen. Wij praten met WeGo over zaken als hoeveel je wilt communiceren via een autodeel-app. Bijvoorbeeld dat als een gebruiker in de file staat, hij de volgende gebruiker kan waarschuwen dat het iets later wordt. Kortom, verbetering van de huidige technologie op basis van praktijkervaring.”
WeGo 19 finishvlag

Over WeGo
Als ambitieuze techniekleverancier wil WeGo een game changer zijn in mobiliteit en het autogebruik fundamenteel veranderen, van autobezit naar autogebruik, door voertuigen eenvoudig deelbaar te maken. Het bedrijf zet daarbij in op vaste locaties en warme kringen. Denk onder andere aan hubs bij bedrijven en gemeente, verzamelgebouwen, straatinitiatieven enzovoort.

Al sinds 2011 levert het bedrijf de innovatieve techniek die het efficiënter inzetten van voertuigen mogelijk maakt. Voertuigen kunnen hierdoor voor meerdere berijders toegankelijk worden gemaakt. Deze mobiliteitsoplossing biedt uitkomst voor zowel bedrijven met een zakelijk wagenpark als bedrijven die de voertuigen commercieel willen aanbieden.