MILITEM MAGNUM ADVENTURE met speciale Outdoor trim

24-7-22. De MAGNUM ADVENTURE is het tweede nieuwe model van MILITEM, een aanvulling op hun vernieuwde programma.
Militem-Magnum-Adventure-22-lv.jpg

De introductie van de MILITEM MAGNUM ADVENTURE valt samen met de aanstelling van de tweede Duitse dealer, nu in Berlijn: Autohaus Kramm. Deze dealer werd in 1990 kort na de val van de Berlijnse muur geopend. Zij zijn gespecialiseerd in Amerikaanse auto’s waarmee zij de belangrijkste vertegenwoordiger in de stad zijn. Met de introductie van MILITEM richten zij zich op het luxere segment met exclusieve auto’s.

Het MILITEM programma laat Italiaans ontwerp en techniek samengaan met Amerikaanse modellen, dit is symboliserend voor MILITEM’s missie: “American Tech - Italian Made”. MILITEM brengt iconische Amerikaanse modellen opnieuw tot leven met duidelijke ‘Made in Italy’ uitstraling om stijl en rijervaring te verbeteren, wat resulteert in unieke auto’s in het luxe segment.

Elke MILITEM is een handgemaakt meesterwerk met luxe en comfort in het achterhoofd. Het is deze onconventionele combinatie van een agressieve ‘muscle car’ body stijl met het prestigieuze interieur dat de MILITEM MAGNUM etaleert. De functionaliteit kent geen compromissen wat betreft materiaal en uitvoering. Naast de hand gestikte fauteuils van Italiaans leder, is er ook ruimte voor details van Alcantara®. Het instappen van een MAGNUM is een sensationele ervaring!

MILITEM, met de MAGNUM, heeft de RAM 1500 Laramie Night Edition opnieuw gedefinieerd en daarmee radicaal zijn marktpositie veranderd. In feite heeft MILITEM de grootte en inzetbaarheid van een 4x4 pick-up truck gecombineerd met dat van een luxe limousine. Elke MILITEM is een perfecte combinatie van Amerikaanse DNA en majestueus Italiaanse vakmanschip. De uitstraling wordt verzorgd door de complete aanpassingen van cabine, het gebruik van exclusieve materialen en technische noviteiten op gebied van ophanging, remmen, uitlaatsystemen en velgen. De MILITEM MAGNUM staat voor buitengewone all-terrain capaciteiten, zijn grote functionaliteit en hoge veiligheidsnormen. Het vertegenwoordigt hi-performance in optima forma.

De cabine is uiterst ruim waarbij de luxe en aandacht voor details opvallen. De rijhoogte maakt de MILITEM MAGNUM uniek in zijn soort: het is geen standaard pick-up truck.
Militem-Magnum-Adventure-22-lzij.jpg  

MILITEM MAGNUM vertegenwoordigt:
- meer dan 30 m2 leder, door experts met de hand bewerkt
- 1.000 meter stof
- 14 verschillende kleurcombinaties
- Meer dan 200 manuren ter verhoging van techniek
- meer dan 1.500 uren test van het prototype alvorens is overgegaan tot productie

Ondanks het off-road karakter, hebben de eigenaren van andere MILITEM producten geen moeite met verschillende omstandigheden. Zowel in de stad als bij het gebruik als trekauto, voor bijvoorbeeld een vaartuig, en het gebruik off-road: onder elke omstandigheid voelt de MILITEM MAGNUM zich thuis. Om aan de wensen van de koper te voldoen, is de MAGNUM, net als de FERŌX, daarnaast nu verkrijgbaar in ADVENTURE versie.

De MILITEM MAGNUM ADVENTURE kan door de cliënt worden getuned, bovenop het ADVENTURE pakket. Er is een complete lijst van extra’s dat het off-road gebruik verder vergroot. Zo introduceert de MILITEM MAGNUM ADVENTURE een roll-bar met kras bestendige afwerking. Een nieuw aspect ten opzichte van het standaard model en wat de mogelijkheid geeft om LED’s te plaatsen. Een extra veiligheid bij off-road activiteiten in het donker. Ook de wielkasten en bumpers zijn uitgevoerd in deze kras bestendige behandeling.

De MILITEM MAGNUM ADVENTURE vertegenwoordigt:
Kras bestendige finish van de bumpers
Kras bestendige finish van voor-bumper details
Black edition velgen met anti-scratch finish
Kras bestendige finish van achter-bumper details
Roll-bar met kras bestendige finish
LED supplementary roll-bar velrichting

Naast dit ADVENTURE pakket, is er een uitgebreide lijst van speciale kenmerken voor de standaard MILITEM MAGNUM:

CARROSERIE
• MILITEM body-colored grill
• MILITEM body-colored wielkasten
• MILITEM Black Performance dubbele uitlaateinden
• MILITEM Black Edition 20” lichtmetalen velgen
• MILITEM extra brede All-Terrain banden
• MILITEM Extreme Performance Lift Kit
• MILITEM Extreme Performance Lift Kit systeem

INTERIEUR
• MILITEM stoelen in Fiore leder en Alcantara®
• MILITEM deur en dashboard details in Fiore leder
• MILITEM stuurwiel in Fiore leder
• MILITEM luxe vloerbedekking
• MILITEM deur trims
• MILITEM luxe laadbak bekleding of in hi-tech nautisch materiaal 

De MILITEM MAGNUM beschikt over een dubbel panoramisch, demonteerbaar dak, LED lampen en een intrekbare instap. Het is belangrijk te onderstrepen dat elk detail van de carrosserie is ontworpen en gefabriceerd volgens MILITEM normen met een keuze uit VTR (standaard) of carbon-fiber (optie).

Betreffende het ontwerp, de exclusieve grille is geheel in stijl van de MILITEM producten. De sensatie wordt versterkt door in kleur mee gespoten reserve wiel cover, spatlappen en MILITEM Black Edition 20” lichtmetalen velgen met extra brede 35x12.50R20 All-Terrain banden.

Betreffende vermogen en veiligheid, dit ligt bij de MILITEM MAGNUM op een zeer hoog niveau, de veiligheidsnormen en diverse persoonlijke aanpassingen zijn ad hoc door MILITEM technici ontwikkeld. De luchtvering is elektronisch geregeld via het MILITEM Extreme Performance Lift Kit systeem, wat de set-up - ongeacht de belading - constant houdt. De dempers passen zich de stijl en snelheid van de bestuurder aan. De MILITEM MAGNUM heeft vijf niveaus van elektronische regeling en kan hiermee iedere off-road hindernis aan en kan door deze regeling, lager worden ingesteld zodat elke, lage garage kan worden binnengereden.

MILITEM heeft daarnaast een geïntegreerd system ontwikkeld dat de laadbak-cover via afstandsbediening kan openen en sluiten. Ook een opmerkelijk element door MILITEM MAGNUM ADVENTURE aangeboden, is de keuze uit meerdere materialen ter bekleding van deze laadruimte en kunnen de cliënten de kleur uitkiezen. De MAGNUM trekcapaciteit ligt op 3.500 kg met een standaard gemonteerde trekhaak. Hiermee kan de MILITEM MAGNUM o.a. de meest krachtige vaartuigen trekken.

De MILITEM MAGNUM kent een groot aanbod van extra’s welke al standaard zijn op de RAM 1500 Laramie Night Edition. Zoals het infotainment systeem met zijn 12” beeldscherm met Europese kaarten en een Harman Kardon stereo installatie. Verder beschikt het over het ADAS veiligheidspakket: anti-collision pakket, rijstrook beveiliging, remsysteem met waarschuwingsbeep en parkeer assistentie. En ook blinde hoek beveiliging, adaptieve cruise control, 360 graden camera, parkeersensoren voor en achter plus achter geplaatste camera.
Militem-Magnum-Adventure-22-dash.jpg

De MILITEM MAGNUM wordt aangedreven door de iconische, krachtige 5.7-liter V8 Hemi motor. Deze levert een maximaal vermogen van 401 PK bij 5.600 tpm en een koppel van 556 Nm bij 3.950 tpm. De motor beschikt over het Multi-Displacement System (MDS) welke het mogelijk maakt naar keuze 4 of 8 cilinders in te schakelen dat het brandstofverbruik en de emissies verlaagt

De MILITEM MAGNUM wordt geleverd met de 48V mild-hybrid eTorque krachtbron met een speciale omvormer welke bij rijden en remmen de lithium-ion accu’s oplaadt. Deze techniek zorgt voor meer kracht en brengt het verbruik omlaag alsook de uitstoot met 10%. Het hybride systeem treedt al bij een laag toerental in werking en zorgt bij het accelereren voor een extra koppel van 176 Nm.

De MILITEM MAGNUM is verkrijgbaar in een benzine of Bifuel en in een GPL versie middels een Prins system; een marktleider op dit gebied. Het is tevens mogelijk E85 bio-ethanol te gebruiken, wat groener in gebruik is dan de standaard brandstoffen en wereldwijd veel gebruikt wordt. Het verbruik binnen de stad ligt op 15.7/ en buiten de stad op 15,7/, gecombineerd 14.9 (l/100km). CO2 emissie ligt op 352 g/km. Dit maakt van de MILITEM MAGNUM een geclassificeerde mild-hybrid truck.

MILITEM MAGNUM beschikt over een 8-traps automatische versnellingsbak met 4WD transmissie welke elektronisch kan worden ingeschakeld. Voor off-road gebruik, toont de MILITEM MAGNUM zijn ware 4WD capaciteiten bij een beginhelling van 23.1°, en maximale hellingshoek van 28°, De minimale bodemvrijheid bedraagt 260 mm.
Militem-Magnum-Adventure-22-la.jpg  

De MILITEM modellen worden in kleine serie gebouwd met een uitgebreide lijst van standaard opties, De aspirant koper heeft een grote keuze aan lederen, kuststof en fiber opties voor het personaliseren van het interieur.

De MAGNUM modellen kunnen in vier kleuren worden besteld: : Diamond Black, Flame Red, Billet Silver, Granite Crystal en Ivory Tricoat. De basisprijs begint bij 99.850,-- Euro voor de MILITEM MAGNUM en 101.240,-- voor de MILITEM MAGNUM ADVENTURE, inclusief BTW en aflevering.

Elk MILITEM model heeft een Europese garantie van 36 maanden of 100.000 kilometer. Deze kan worden verlengd tot 72 maanden met ongelimiteerde kilometers.

MILITEM voertuigen beschikken over een Europese homologatie en voldoen aan de Duitse TUV veiligheidsnormen, een van ’s werelds meest toonaangevende norminstituten..

De eerste showroom van MILITEM werd geopend in Monza, maar het commerciële netwerk omvat drie verkooppunten in Italië: Bologna, Padua en Mantua. MILITEM heeft ook vertegenwoordigingen in het vorstendom van Monaco en in Düsseldorf en Berlijn in Duitsland. Meer dealers volgen in de komende weken.