Alpine wil meer diversiteit in de autosport en engineering

2-7-22. Alpine introduceert Rac(H)er, een ambitieus wervingsprogramma gericht op gelijke kansen voor mannen en vrouwen in de autosport en engineering.
Alpine-RacHer-22-Alonso.jpg

- Van coureurs tot aan engineers of technische functies, het programma Rac(H)er is een duidelijke en gedefinieerde wervingsroute voor meer diversiteit in talent bij Alpine.
- Dit programma is het begin van een transformatie en maakt deel uit van de lange termijn doelstellingen van Renault Group, zoals die zijn omschreven in het strategische plan Renaulution door CEO Luca de Meo in 2021.
- Het gemis aan vrouwelijke coureurs in de F1 onderstrepen dit issue nog eens extra; BWT Alpine F1 Team zal ook een allesomvattend programma introduceren om diversiteit te bevorderen, ook in het rijdersrooster.
Alpine-RacHer-22-Abbi_Pulling.jpg

Alpine zet zich vandaag in om de diversiteit binnen zijn eigen personeelsbestand te vergroten. Het Rac(H)er-programma is ontworpen om de meritocratie tussen mannen en vrouwen in alle delen van het bedrijf te versterken, van technische functies tot racen en competitie. Door dit te doen, zal Alpine de volledige en complementaire vaardigheden van het beschikbare personeel ten volle benutten.

Het programma is als volgt onderverdeeld in verschillende secties:
Een programma om het bewustzijn van inclusiekwesties intern in de hele Alpine Business Unit te vergroten. We streven naar gelijke kansen voor alle geslachten.
Een autosportafdeling die wordt ondersteund door onderzoek dat is uitgevoerd door het Paris Brain Institute om te waarderen wat er nodig is om een ​​coureur van topklasse te zijn. Dit programma omvat ook de deconstructie van stereotypen met behulp van onderzoek met de financiering van een wetenschappelijk onderzoek om alle pseudo-wetenschappelijke hindernissen voor de vrouwelijke F1-competitie definitief te slechten (fitness, cognitief). Door samen te werken met verschillende trainingsorganisaties, zal Alpine een specifiek ontwikkelingsprogramma opzetten met toegewijde financiële middelen om de eerste vrouw naar een consistente F1-competitie te leiden.
De lancering van een fonds dat voor iedereen toegankelijk is om vrouwelijk talent binnen de autosport te financieren: Alpine zet zich in om het juiste financiële pakket tot stand te brengen en ook om sponsors te vinden.
Onze onderwijs- en ondersteuningsdrift. Gesteund door onze vrouwelijke ambassadeurs, zijn we van plan scholen te bezoeken om het bewustzijn en de interesse van meisjes voor banen in de autosport en de auto-industrie in het algemeen te vergroten.
Het opzetten van een belangenbehartigingsprogramma voor de lange termijn, waarbij alle relevante belanghebbenden in de autosport- en auto-industrie worden betrokken bij dit transformatieproces.
Alpine-RacHer-22-achtervleugel.jpg

EEN PROGRAMMA OM GELIJKE KANSEN IN DE AUTOMOBIELE INDUSTRIE TE VERSTERKEN
Met het Rac(H)er-programma zet Alpine zich in om de inclusie en daaropvolgende promoties van een divers personeelsbestand op alle niveaus te bevorderen. Op dit moment vormen vrouwen slechts 12% van het personeelsbestand.

Het programma zal beginnen met de investering in lokale STEM-programma's die vrouwen aanmoedigen om de wetenschappelijke en technische velden te betreden en deze op lange termijn voort te zetten. Daarna zorgen we voor een correcte ondersteuning via de implementatie van een mentorprogramma in alle afdelingen van het bedrijf om vrouwen te ondersteunen in hun gekozen carrière.

Managers binnen het bedrijf zullen meerdere trainingsprogramma's ondergaan om reeds bestaande vooroordelen actief te bestrijden en de Alpine-waarden hoog te houden.

Het volledige programma zal erop gericht zijn van elke medewerker een ambassadeur te maken die in staat is Rac(H)er aan de basis te promoten en zo een cyclische structuur te creëren.

Ons doel is om onze diversiteit stap voor stap te vergroten, met als doel 30% vrouwen binnen 5 jaar (vs. 12 % in 2022). De inzet begint met de werving van 50-50% man-vrouw stagiaires en afgestudeerden, die onmiddellijk beginnen.
Alpine-RacHer-22-rem.jpg

EEN PROGRAMMA BINNEN DE ACADEMIE OM TOEKOMSTIGE F1 VROUWELIJKE KAMPIOENEN OP TE LEIDEN
De problemen met betrekking tot vrouwelijke vertegenwoordiging en diversiteit binnen het bedrijf worden benadrukt door het feit dat het personeelsbestand van het BWT Alpine F1 Team slechts voor 10% uit vrouwen bestaat, een gemiddelde dat in de autosportindustrie wordt aangetroffen. En in 72 jaar Formule 1-races waren slechts zes van de 885 coureurs vrouw.

Hoewel vrouwelijke talenten maar al te vaak te laat worden opgemerkt en ondersteund om een ​​langdurige carrière op het hoogste niveau na te streven, is het programma van de Academy erop gericht om vanaf jonge leeftijd jonge vrouwelijke karters te identificeren die de Formule 1 willen betreden. een uitgebreide routekaart om raceplannen, testplannen, fysieke trainingsplannen en mentale trainingsprogramma's op te stellen om de voortgang van deze talenten te ondersteunen.

Alpine zet zich in voor het uitvoeren van wetenschappelijke studies (fysiek, mentaal en welzijn) om de opleidingsbehoeften van deze veelbelovende coureurs te identificeren om hen op een competitief niveau in de Formule 1 te brengen. Er zullen aanzienlijke middelen worden uitgetrokken voor de realisatie van dit programma om vrouwelijke coureurs de dezelfde kansen om te slagen als de grootste kampioenen die door de Academie zijn opgeleid en dus om van karting naar F4 te gaan, dan van regionale kampioenschappen naar F3 en uiteindelijk van F2 naar F1.

Het Rac(H)er-programma is bedoeld om alle belanghebbenden in de sport en de auto-industrie te betrekken, te beginnen met de F1 en de FIA ​​Women in Motorsport Committee, en om koppelingen te creëren met bestaande programma's om de uitdaging van inclusie aan te gaan, zoals Girls on Track .

Laurent Rossi, CEO van Alpine: “ Onze rol als Formule 1-team en merk van de Renault-groep is om ons in te spannen om ons ecosysteem inclusiever te maken en diversiteit onze kracht te maken. We zijn ons bewust van de noodzaak van een diepgaande transformatie van zowel de sport als de industrie, zodat alle talenten in de toekomst kunnen floreren. Met de lancering van Rac(H)er, dit langetermijntransformatieprogramma, hopen we dat alle spelers in de sector zich zullen aansluiten, want alleen door te verenigen kunnen we echte vooruitgang boeken. En dat zou ons echte succes zijn.”
Alpine-RacHer-22-E-Tech-bolide.jpg

Claire Mesnier, Alpine Human Resources VP: “ Met Rac(H)er willen we een echte meritocratie creëren en niet alleen statistieken verplaatsen. We hebben een uniek langetermijnprogramma ontworpen dat steunt op de inzet van alle Alpine-medewerkers. De uitdaging is om reflectie binnen de teams aan te moedigen, maar ook om concrete middelen in te zetten om zowel binnen het bedrijf vooruitgang te boeken. We zetten ons in om dit te doen in alle geledingen van het bedrijf en geven het goede voorbeeld. Vijftig procent van het Alpine Management Committee is nu vrouw – niet omdat dit een quotum is, maar omdat ze de beste zijn in hun vakgebied om de rol en de verantwoordelijkheden te leiden.”