Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Valsugana Lagorai voordelig met de Trentino Guest Card

Valsugana Vezzena kaasmaken10-4-17. Gratis openbaar vervoer, gratis toegang tot musea, kastelen en natuurparken met de Trentino Guest Card in Valsugana.

 

 

Heerlijk gastvrij om bij aankomst op je vakantiebestemming een kaart te ontvangen waarmee je gratis toegang hebt tot vele activiteiten en bezienswaardigen en je bovendien de auto kunt laten staan en het openbaar vervoer gebruiken. Veel accommodaties in Valsugana bieden je de Trentino Guest Card kosteloos aan tijdens je vakantie. In de overige gevallen kun je een weekkaart, tegen betaling van € 40,00, bij het VVV kantoor verkrijgen.

Valsugana fietspad Lago di Caldonazzo

Wat kun je doen met de Trentino Guest Card in Valsugana
Naast gratis toegang tot veel bezienswaardigheden kun je in Valsugana ook deelnemen aan diverse excursies om deze streek te ontdekken. Een kleine greep uit het gratis aanbod van komende zomer: deelname aan wandeltochten door de bergen rondom de meren; op maandag wandelen over de Panarotta langs overblijfselen uit de WOI en op vrijdag met gids naar de hoogste top van het Lagorai gebergte, de Cima d’Asta.
Leuk is ook de excursie op donderdag naar de hoogvlakte Vezzena met een bezoek aan de bergboerderijen waar je lokale producten kunt proeven en kopen.

Valsugana Vezzena kaasmaken

Maar ook de grotten van Tesino zijn de moeite waard, op dinsdagmiddag excursie naar het bijzondere kunst- en natuurpark Arte Sella of op woensdag met gids een mountainbike tour en zaterdag de fietstocht over het 80km lange fietspad van Valsugana. En vergeet niet op vrijdagavond sterren te kijken bij Astronomisch instituut bij Celado.

Trentino Arte Sella Valsugana

Veelzijdig Valsugana
De vallei Valsugana met haar Lagorai gebergte is een ideale locatie voor een actieve en/of gezinsvakantie. De streek bereik je al na 1050 km vanaf Utrecht (of met het vliegtuig op Verona of Venetië) en bevindt zich in de provincie Trentino, in Noord-Italië. De meren Levico en Caldonazzo in Valsugana zijn bij menig vakantieganger bekend vanwege het aangename zwemwater, ruime keuze uit watersporten en de aanwezigheid van vele campings. De bergketen Lagorai strekt zich uit over ca 50km met schitterende panorama’s en vele meerdaagse trekkings als de Lagorai Panorama en Hoogteweg van Graniet maar ook mooie dagtochten zijn mogelijk. Per mountainbike kun je je ook uitleven over honderden kilometers uitgepijlde trails zoals over de Dolomiti Lagorai Bike en wie het rustiger aan wil doen over het 80 km lange fietspad in het dal. Voor de kleintjes zijn er kortere wandelroutes of in de vallei de 10 superleuke routes voor echte speurneuzen.

Valsugana Vezzena wandelaars

Meer informatie: www.visitvalsugana.it/nl/ 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens