Abarth laat fans meedenken over toekomstige exterieurkleuren

7-5-22. De Abarth Community reageerde, met bijna 120.000 stemmen, massaal op de 1e oproep van Abarth om het nieuwe AVAS-geluid voor de Abarth-voertuigen van de toekomst te kiezen.
Abarth-22-logo.jpg

Om de band tussen het merk en zijn liefhebbers te versterken, begint nu het 2e hoofdstuk van "Abarth Performance Creators", de online tool waarmee fans hun voorkeur kunnen geven aan het Abarth van de toekomst. Ditmaal over de debuutkleur van nieuwe Abarth-voertuigen. De 2e activatie is vanaf vandaag te vinden op de officiële Facebook-, Instagram- en TikTok-pagina's. 
Abarth22-sound_avas.jpg

Twee nieuwe en exclusieve pastelkleuren strijden om de titel. Ze begeleiden de evolutie van het merk op basis van zijn waarden van grootstedelijke stijl en duurzame prestaties en zijn ontworpen door experts van het Abarth Style Center. De kleuren vertonen een pure 'urban race'-stijl en weerspiegelen de energie, de prestaties en de persoonlijkheid van het merk. Abarth-fans zullen moeten kiezen tussen twee specifieke tinten: Acid Yellow en Poison Blue.

De eerste ‘Acid Yellow’ is geïnspireerd op de adrenaline-aangedreven ervaring van Abarth’s sportieve rijstijl. De ontwerpers wilden een pure en "giftige" kleurstelling creëren die onmiddellijk zijn brutale persoonlijkheid uitstraalde en tegelijkertijd de kleine sportauto doet opvallen in een stedelijke omgeving. Het eindresultaat lijkt op een bliksemflits, wat zeker zal opvallen in steden waar auto's in neutrale kleuren de boventoon voeren. 
Abarth-22-kleuren-profiel.jpg

Met respect voor zijn waarden en stijl en als een duidelijk eerbetoon aan de racevoertuigen van “de Schorpioen” (denk aan de legendarische 131 Rally), lanceert de Poison Blue-kleurstelling het merk richting de toekomst van mobiliteit. Het is deze nieuwe tint verzadigd blauw die de sportieve rijervaring van Abarth in het dagelijks leven zal brengen. De fans van het merk zullen betoverd zijn door deze kleur die verleden en toekomst verenigt. 

Twee exclusieve kleuren, zowel intens als met sterke persoonlijkheden: welke zal de meeste voorkeuren verzamelen in de Community?
Op dit moment heeft de "The Scorpionship"-community - waar u gratis lid van kunt worden op abarth.com/scorpionship - meer dan 160.000 leden, waaronder zowel Abarth-fans als -eigenaren. Er zijn 93 officiële clubs wereldwijd verspreid over 22 landen en vier continenten. Hun passie kent geen grenzen, zoals eind 2020 werd aangetoond op de digitale dag van Abarth, toen de gemeenschap werd opgenomen in het Guinness World RecordsTM voor de grootste digitale bijeenkomst ooit.
Binnenkort komen er meer sociale initiatieven om samen de Abarth van morgen te creëren.