Polestar batterijen in elektrische draagvleugelboten van Candela

4-9-22. Polestar heeft een meerjarige overeenkomst getekend om batterij- en laadsystemen te leveren aan Candela, de Zweedse fabrikant van elektrische draagvleugelboten.
Polestar-Candela_electric-22-rzij.jpg

De overeenkomst markeert één van ‘s werelds eerste batterijtechnologie-samenwerkingen tussen ondernemingen uit de auto- en maritieme industrie. Als toonaangevende EV-merken binnen hun respectievelijke sectoren delen Polestar en Candela hun merkwaarden op het gebied van innovatief design en duurzaamheid. Met behulp van computergestuurde draagvleugels ‘vliegen’ Candela’s elektrische boten boven het wateroppervlak en verbruiken ze bij hoge snelheden zo tot 80% minder energie dan traditionele motorboten. 

Candela’s boten produceren geen emissies en nauwelijks geluid, en combineren zo een beperkte milieu-impact met meer comfort voor de passagiers en een meer vloeiende cruise-ervaring ten opzichte van traditionele boten. Door Polestar’s batterijen samen te brengen met Candela’s geavanceerde draagvleugelboottechnologie willen beide ondernemingen de groei van duurzame elektrische mobiliteit in de samenleving stimuleren. 

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “Ik vind het fascinerend om te zien hoe de boten van Candela op elegante en efficiënte wijze door – of beter gezegd, over – het water glijden; een prachtig statement van de schoonheid en ervaringen die moderne, duurzame technologie kan creëren. Het is fantastisch dat Polestar samen met Candela deel uitmaakt van toekomstige projecten door een essentieel onderdeel van de innovatieve aandrijving van hun boten te leveren. Als batterijleverancier van Candela kunnen we helpen bij de transitie naar schonere oceanen en meren, en de elektrificatie van mobiliteit op het water.”
Polestar-Candela_electric-22-rv.jpg

“Polestar is voor ons een droompartner”, voegt Gustav Hasselskog, CEO van Candela, toe. “Waar de elektrificatie van auto’s de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt, is de maritieme sector achterop geraakt. Door onze efficiënte draagvleugeltechnologie te koppelen aan de krachtige batterijen van Polestar kunnen we de brede acceptatie van elektrische boten samen een boost geven.” 

De levering van batterij- en laadsystemen aan een derde partij – een primeur voor Polestar als EV-fabrikant – markeert de start van een breder partnership tussen Polestar en Candela. Beide ondernemingen zijn vastbesloten om meer mogelijkheden voor toekomstige samenwerking te onderzoeken.