ŠKODA FABIA volgt nieuwe, frisse interieurconcept

Skoda Fabia 21 tekening dash30-4-21. Vooruitlopend op de wereldpremière van de nieuwe FABIA - begin mei - licht ŠKODA alvast een tipje van de sluier van het interieur op.

 

De vierde generatie van de compacte hatchback wordt nog ruimer. Frisse tinten geven het interieur kleur, terwijl technologieën uit de grotere modellen nu ook hun weg naar de nieuwe FABIA hebben gevonden. Het interieurconcept van de OCTAVIA is in de FABIA verder verfijnd en aangevuld met nieuwe elementen.
Skoda Fabia 21 tekening dash

De nieuwe ŠKODA FABIA is gebaseerd op het modulaire MQB-A0 platform van de Volkswagen Groep. Daardoor is de nieuwkomer langer en breder dan zijn voorganger, en hebben de passagiers nog meer ruimte. Het symmetrische instrumentenpaneel heeft een ‘zwevend’ centraal beeldscherm, terwijl een gekleurde horizontale sierlijst de breedte van het interieur accentueert. In de kenmerkende lijn onder het beeldscherm is de vorm van de ŠKODA-grille te herkennen. Nieuw zijn de grote ronde luchtroosters links en rechts, net als de gekleurde elementen in de middenconsole en deurpanelen. Op één van de designschetsen is ook het prominente FABIA-beeldmerk in het instrumentenpaneel goed te zien.
Skoda Fabia 21 logo

Groot touchscreen als middelpunt
Het centrale ‘zwevende’ beeldscherm domineert het interieur van de nieuwe FABIA. Met het touchscreen kan het moderne infotainmentsysteem, net als tal van andere functies van de auto, eenvoudig worden bediend. De designschets toont de uit de grotere modellen van ŠKODA bekende Virtual Cockpit - waarvan de vormgeving door de bestuurder is aan te passen - die nu in de FABIA (als optie) debuteert.