BMW R 1250 GS viert 40e verjaardag met updates

BMW R1250GS 20 rzij Edition 40 years GS2-10-20. BMW Motorrad bekroont de 40e verjaardag (2020) van de GS modellen met een flinke update van de BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure.

 

 

Deze motoren bieden nog meer verfijning en zijn nog innovatiever en fascinerender door talrijke nieuwe features en een uitgebreid aanbod van optionele uitrusting en Originele BMW Motorrad Accessoires. Meer dan ooit zijn deze GS modellen perfect klaar voor elke uitdaging, zelfs voor het ontdekken per motorfiets van de meest afgelegen gebieden op onze planeet.
BMW R1250GS 20 lv Style Rallye

De legendarische 2-cilinder boxermotor valt op door superieure en gecultiveerde draai-eigenschappen. Met een cilinderinhoud van 1.254 cm3 en ook in de typegoedkeuring voor de nieuwe Euro 5 emissienorm levert de boxer nog steeds 100 kW (136 pk) vermogen. Dankzij de BMW ShiftCam technologie voor variabele kleptiming en -lift aan de inlaatzijde biedt de motor superieure kracht in het hele toerenbereik, draait hij extreem soepel en stil en zijn de brandstofverbruiks- en emissiewaarden opvallend gunstig.

Dynamic Traction Control en nieuwe ‘Eco’ rijmodus standaard. Rijmodi Pro met personalisatiemogelijkheid en Dynamic Engine Brake Control optioneel.
Het Dynamic Traction Control (DTC) zorgt voor extra veiligheid door de best mogelijke tractie te garanderen. Met de nieuwe standaard ‘Eco’ rijmodus wordt de rijder aangemoedigd om efficiënt te rijden. De BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure zijn nu optioneel af fabriek leverbaar met een nieuwe Rijmodi Pro functie om het rijkarakter in hoge mate te individualiseren. Het Dynamic Engine Brake Control is een nieuwe component van Rijmodi Pro. Die verhoogt de stabiliteit bij het afremmen op de motor en voorkomt een slippend of stuiterend achterwiel bij hard remmen en tegelijk terugschakelen.
BMW R1250GS Adventure rzij

Nieuwe BMW Integral ABS Pro standaard.
De BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure zijn nu standaard voorzien van BMW Integral ABS Pro. Dit remsysteem biedt extra veiligheid bij remmen, ook in bochten, en heeft een anticiperende functie gekregen. De ABS werking is bijvoorbeeld rijmodus afhankelijk.

Hill Start Control Pro (HSC Pro) met geavanceerde functies optioneel.
Hill Start Control is standaard voor beide GS modellen. Het systeem maakt vanuit stilstand wegrijden op een helling makkelijker. Hill Start Control Pro (HSC Pro) gaat nog een stap verder door te assisteren bij het wegrijden in alle soorten van omstandigheden.

Nieuwe full-LED adaptieve koplamptechnologie, nieuwe verlichtingsfuncties, Cruising Light en LED-lamp met geïntegreerde richtingaanwijzerfuncties.
De standaard full-LED koplamptechnologie verlicht de weg met onvergelijkbaar breed en helder licht. Een nieuw ontwikkelde, beweegbare koplamp gaat nog een stap verder. Die is onderdeel van de uitrusting adaptieve full-LED verlichting. Bij dimlicht verstelt de koplamp zich automatisch als de motorfiets schuin hangt in een bocht, om ook dan de weg optimaal te verlichten. De nieuwe verlichtingsfunctie maakt de rijervaring met de BMW R 1250 GS en
BMW R 1250 GS Adventure nog intenser en fijner.

In de toekomst komen er nieuwe opties beschikbaar, zoals welkomstverlichting ‘Welcome’ functie, de ‘Good bye’ functie en de ‘Follow me home’ functie. Met de optionele Cruising Light branden beide richtingaanwijzers aan de voorzijde met gedimde sterkte. Optioneel (marktafhankelijk) is er een LED achterlicht mogelijk, die geel kan knipperen naast het uitstralen van rood licht voor remmen en achterlicht.
BMW R1250GS 20 rzij Edition 40 years GS

12 volt aansluiting en USB poort standaard. Buddyseat verwarming voor rijder en passagier en stuurverhogers (risers) van 30 mm optioneel af fabriek.
De nieuwe BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure zijn standaard voorzien van een 12 volt aansluiting en een USB-A poort van 5 volt. De optionele buddyseat verwarming voor rijder en passagier verhoogt het comfort bij koud weer. Aanvullend op de diverse al leverbare zadelhoogten en voetsteunen zijn er nu ook zogenoemde ‘risers’ beschikbaar als Originele BMW Motorrad Accessoire om het stuur met 30 millimeter te verhogen.

Nieuwe Triple Black en Rallye stijlvarianten, plus ‘40 Years GS’ Edition.
De BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure zijn leverbaar in de unikleuren Light White en Ice Grey. Ook zijn de stijlvarianten Triple Black en Rallye leverbaar, elk met een bijzonder expressief kleurenschema. Ter ere van de 40e verjaardag van de GS modellen brengt BMW Motorrad een speciale ‘40 Years GS’ Edition uit in de historische kleuren zwart en geel van de legendarische R 100 GS.
BMW R1250GS 20dashj Edition 40 years GS

Highlights van de nieuwe BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure:

Originele boxermotor met BMW ShiftCam technologie voor variabele kleptiming en -lift aan de inlaatzijde.
Krachtige acceleratie in een groot toerenbereik, met gunstige brandstofverbruiks- en emissiewaarden plus soepele en stille draai-eigenschappen.
Maximumvermogen en -koppel: 100 kW (136 pk) bij 7.750 t/min en 143 Nm bij 6.250 t/min.
Pingelsensorsysteem.
Nieuwe BMW Motorrad Integral ABS Pro standaard.
Drie rijmodi standaard.
Nieuwe ‘Eco’ rijmodus voor zuiniger rijden standaard.
Rijmodi Pro met additionele rijprogramma’s en nieuwe rijmodi preselectie, evenals Dynamic Engine Brake Control als opties af fabriek.
Dynamic Traction Control (DTC) standaard.
Electronic Dynamic ESA ‘Next Generation’ met volledig automatische beladingsaanpassing.
Hill Start Control Pro (HSC Pro) optioneel af fabriek.
Nieuwe full-LED adaptieve koplamptechnologie optioneel af fabriek.
Nieuwe verlichtingsfuncties, Cruising Light en LED-lamp achter met geïntegreerde richtingaanwijzerfuncties optioneel af fabriek.
12 volt stopcontact en 5 volt USB-A poort standaard.
Zadelverwarming voor rijder en passagier voor extra comfort als optie af fabriek.
Stuurverhogers van 30 mm als optie af fabriek.
In aanvulling op de standaard zithoogteverstelling keuze uit een breed aanbod zadels van verschillende hoogte als optie af fabriek.
Connectiviteit: multifunctioneel instrumentarium met 6,5 inch kleuren TFT display en talrijke features standaard.
Intelligente noodoproep (eCall) als optie af fabriek.
Attractieve standaardkleur voor beide modellen en Triple Black en Rallye stijlvarianten als opties.
‘40 Years GS’ Edition.
Uitgebreid aanbod van optionele uitrusting en Originele BMW Motorrad Accessoires.

Vanaf 10 oktober bij de BMW Motorrad dealer.
De vernieuwde BMW R 1250 GS is te verkrijgen voor een consumentenadviesprijs vanaf € 20.150,-. De vernieuwde BMW R 1250 GS Adventure is beschikbaar vanaf € 21.850,-. Beide modellen staan vanaf 10 oktober bij de BMW Motorrad dealer.

Beide modellen zijn overigens in beperkte oplage als First Edition beschikbaar. De BMW R 1250 GS First Edition is verkrijgbaar vanaf € 21.400,- en is voorzien van een Navigator VI, 3-delige Vario kofferset incl. sloten en topkofferdrager. De BMW R 1250 GS Adventure First Edition is er vanaf € 23.100,- en is voorzien van de Navigator VI, 3-delige aluminium kofferset en topkofferdrager.