BMW neemt eerste testbanen nieuwe locatie Sokolov in gebruik

31-7-22. Met de vroege ingebruikname van twee testbaandelen ontwikkelt de BMW Group testscenario's voor nieuwe assistentiesystemen voor autonoom rijden.
BMW-Sokolov-22-testbaan-overzicht.jpg

De vroege inzet van twee testgebieden markeert een belangrijke mijlpaal in de bouw van de eerste ontwikkelingssite van de BMW Group in Centraal-Europa. De Groep presenteert de eerste twee baanvakken voor het testen van autonome voertuigen en assistentiesystemen aan gasten uit de politiek en de media in het nieuwe BMW Group Future Mobility Center in Sokolov. Op de nieuwe testlocatie zal de BMW Group baanbrekende onderwerpen, zoals elektrificatie, digitalisering en geautomatiseerd rijden, blijven bevorderen. Het testterrein in de regio Karlovy Vary ligt op ongeveer twee en een half uur rijden van de belangrijkste ontwikkelingslocatie van de BMW Group, het Research and Development Centre (FIZ), in München. 
BMW-Sokolov-22-testbaan-gebouw.jpg

Met de lancering van de twee testbanen en een exclusief inzicht in zijn testactiviteiten, zal de BMW Group de eerste resultaten van zijn 300 miljoen euro investering in Sokolov presenteren. De testfaciliteit zal naar verwachting medio 2023 volledig operationeel zijn en zal meer dan 100 medewerkers ter plaatse hebben. De New Technology Area, een ca. 90.000 m² geschikt voor homologatiegebied met drie afzonderlijke aanloopsporen, biedt optimale omstandigheden voor het testen van assistentiesystemen en gedrag in kruisend verkeer, evenals noodrem- en uitwijksituaties. De testen worden voorbereid en aangestuurd vanuit de aangrenzende controlekamer met tijdelijke werkplekken. 

“Met de vroege inzet van twee baanvakken ter voorbereiding op officiële voertuigtests in Solokov, testen we nu nieuwe assistentiesystemen vanuit het oogpunt van de veiligheid van de bestuurder en bevorderen we de verdere ontwikkeling van testscenario's. Vanaf medio 2023 zal de nieuwe testlocatie in Tsjechië worden gebruikt als aanvulling op de bestaande testfaciliteiten van de BMW Group in Aschheim bij München, Miramas in Frankrijk en Arjeplog in Zweden”, legt Andreas Heb, projectmanager van BMW Group die verantwoordelijk is voor het testen, uit. grond in Sokolov. 
BMW-Sokolov-22-testbaan-ronde-bocht.jpg

In de directe omgeving van de New Technology Area ligt de zes kilometer lange Autonomous Driving Highway, een circuit in snelwegstijl met op- en afrittenscenario's voor het testen van autonome voertuigen op snelwegen. De testsnelweg is uitgerust met twee functionele rijstroken en een noodstopstrook, evenals portalen en een recht stuk van meer dan 1.000 meter. “De eerste ontwikkelingslocatie van de BMW Group in Centraal-Europa creëert nieuwe kansen. Sokolov biedt ideale omstandigheden en geschikte gronden om onze testlocaties uit te breiden. De vertrouwende samenwerking met eigenaar Sokolovská uhelná en alle politieke vertegenwoordigersbevestigt dat onze keuze voor een nieuwe locatie de juiste is”, zegt Robert Thurner, BMW Group Head of Real Estate Management Region Europe, Middle East, Proving Ground.