Yamaha nog eens 3 jaar motorfietspartner van grote wielerrondes

15-5-22. Sinds 2019 is Yamaha Motor Europe de officiële motorfietspartner van de grote wielerrondes in Europa. Deze succesvolle samenwerking wordt met 3 jaar verlengd.
Yamaha-Niken-wielrennen-Giro-22-bord.jpg

Yamaha blijft de prestigieuze wielerrondes en wedstrijden dus ondersteunen met talrijke Sport Touring modellen, waaronder de driewielige NIKEN, de TRACER 9 en de TRACER 7.

De Yamaha motorfietsenvloot biedt cruciale ondersteuning voor de wedstrijden en de renners in de vorm van medische hulp, communicatie, wedstrijdregelaars, begeleiding, vervoer van drankjes en vervangen van wielen. Yamaha levert 20 tot 45 motorfietsen per wedstrijd, afhankelijk van de verschillende vereisten voor elke specifieke ronde.Dit partnerschap is een joint venture waarbij Yamaha Motor Europe samenwerkt met vele nationale Yamaha-distributeurs in Frankrijk, Italië, Spanje en de Benelux. De nauwe samenwerking onderstreept het sportieve DNA en de inzet van Yamaha voor de wielerwereld.
Yamaha-Niken-wielrennen-Giro-22neus.jpg 

Symbiotisch partnership
Yamaha's blijvende samenwerking met de grote wielerrondes past perfect bij de 'Roads of Life'-filosofie die aan de basis lag van de Sport Touring machines. Deze filosofie bepaalt dat motorfietsen zoals de NIKEN, de TRACER 9 en de TRACER 7 uitstekende sportieve prestatie moeten bieden, maar ook een allround veelzijdigheid en indrukwekkende capaciteiten op de lange afstand. Al deze aspecten worden grondig verkend tijdens de grote wielerrondes waarin zowel de renners als de rijders op de Yamaha begeleidingsmotorfietsen grondig worden getest. Deelname aan deze rondes vergt een bijna symbiotische relatie tussen mens en machine.

Er is een nieuw logo ontworpen om de aanhoudende positie van Yamaha als officiële motorfietspartner van de grote wielerrondes te vieren. Het ontwerp combineert elementen uit de wielrenners- en motorfietswereld en bestaat uit een visueel uitroepteken dat de trots van Yamaha als belangrijke partner in de grote wielerrondes uitdrukt.

De grote wielerrondes plus meer dan 20 andere wedstrijden
De competitiedrang en de winnaarsmentaliteit van Yamaha passen perfect bij de filosofie van de organisatoren van de grote Europese wielerrondes. Dankzij het partnership met ASO, UniPublic en RCS blijft Yamaha nauw betrokken bij de meest bekende en iconische rondes, zoals de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta. Naast deze bekende rondes biedt Yamaha ook ondersteuning bij meer dan 20 andere wedstrijden, waaronder enkele absolute klassiekers zoals Parijs-Roubaix, de Strade Bianche en de Clásica San Sebastián. 

Programma van de grote wielerrondes 2022
Giro d'Italia – Start in Boedapest
6 mei – 29 mei 2022
Yamaha-Niken-wielrennen-Giro-22-bidon.jpg 

Ronde van Frankrijk – Start in Kopenhagen
7 juli – 24 juli 2022
Yamaha-Niken-wielrennen-TdF-22-geel.jpg 

Vuelta – Start in Utrecht
19 augustus – 11 september 2022
Yamaha-Niken-wielrennen-Vuelta-22neus.jpg 

Nieuw Yamaha partnership met de Belgische Wielerbond
Naast de verlenging van de bestaande partnerships met ASO, UniPublic en RCS, kondigt Yamaha ook een nieuwe samenwerking aan tussen Yamaha Motor Benelux en de Belgische Wielerbond. Door deze samenwerking zal de NIKEN GT worden gebruikt in maar liefst 120 wedstrijden in heel België. 

Shimano kleurstelling op Yamaha motorfietsen
Shimano zal de TRACER 7 GT en de TRACER 9 GT gebruiken om ondersteuning te bieden tijdens vele Europese wedstrijden. Elke Yamaha motorfiets zal de blauwe kleurstelling van dit Japanse bedrijf dragen. 

NIKEN – Betrouwbare rijprestaties in alle weers- en wegdekomstandigheden
In de laatste drie jaar heeft de revolutionaire NIKEN zijn waarde bewezen op de meest veeleisende wegen van de grote wielerrondes in verschillende weersomstandigheden en in allerlei lastige situaties. Met zijn speciaal ontworpen apparatuur en accessoires heeft de NIKEN onmisbare ondersteuning geboden tijdens de wedstrijden en zijn vermogen om optimaal te presteren in elke situatie bevestigt de kenmerkende prestaties, betrouwbaarheid en kwaliteit van de Yamaha motorfietsen.

De innovatieve LMW-technologie (Leaning Multi-Wheel) van de NIKEN maakt dit model onovertroffen in de extreme omstandigheden en constant veranderende wegoppervlakken in de grote wielerrondes. Van besneeuwde Alpenpassen tot de gladde en hobbelige kinderkopjes van Parijs-Roubaix: de NIKEN heeft zijn onbetwiste rijeigenschappen bewezen op de meest uitdagende terreinen en de rijders een gevoel van rust en vertrouwen gegeven.
Yamaha-Niken-wielrennen-TdF-22-cameraman.jpg 

Achter de schermen bij de rondes
Er wordt soms gezegd dat niets de ronde kan stoppen. Dat klopt. Zelfs COVID-19 kon de grote wielerrondes niet tegenhouden. Tegen alle verwachtingen in gingen deze klassieke rondes door. De vastberaden organisatoren zorgden ervoor dat deze historische en immens populaire openbare evenementen werden gereden, waarbij al het personeel uiteraard in een beschermende bubbel verbleef. Yamaha heeft een korte documentaire gemaakt over de ervaringen van de NIKEN-rijders tijdens de 2021-edities van de Giro d'Italia, de Ronde van Frankrijk en de Vuelta.

Bekijk de rondes door de ogen van de ondersteunende Yamaha-rijders. Luister naar hun verhalen over hun ervaringen, van het Franse 'Opi-Omi'-incident tot de Spaanse finish in Santiago de Compostella. https://bit.ly/3lcqGO8