Hyundai KONA en KONA N Line glimp van de facelift

Hyundai Kona teaser 20 koplamp30-8-20. Hyundai laat een eerste glimp zien van de gefacelifte KONA (benzine en hybride) en KONA in N Line-uitvoering met een op een haaienneus geïnspireerd aerodynamisch front.

 

 

De compacte SUV is, na de nieuwe Hyundai i20, het volgende Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Met deze ontwerpfilosofie wil Hyundai zijn (toekomstige) modellen een compleet nieuwe, onderscheidende uitstraling meegegeven.
Hyundai Kona teaser 20 front
De gefacelifte KONA oogt krachtiger dan zijn voorganger en krijgt een op een haaienneus geïnspireerd front dat het model een slanker uiterlijk geeft. De nieuw ontworpen dagrijverlichting geeft de KONA een hightech en verfijnde uitstraling. De stoere bumper en beschermplaat aan de voorzijde dragen bij aan het indrukwekkende uiterlijk.
Hyundai Kona teaser 20 koplamp

De op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line van de gefacelifte KONA krijgt een meer aerodynamisch design met laag geplaatste luchtinlaten en een agressiever ogende voorbumper. Het front is verder voorzien van hoekvinnen en slanke plooien voor een sportieve styling.
Hyundai Kona teaser 20 grille

De benzine-uitvoering van de KONA verschijnt later dit jaar in de showroom. De verwachting is dat de KONA Hybrid in het eerste kwartaal van 2021 in Nederland arriveert.

Van de KONA Electric wordt een facelift verwacht in 2021. Zakelijk rijders die kiezen voor de volledig elektrische variant van de compacte SUV profiteren van een lage bijteling. Bovendien valt de KONA Electric op door zijn riante actieradius van 484 km (volgens WLTP).

Meer details over de gefacelifte KONA en KONA N Line volgen de komende weken.