Tours that Matter voor positief toerisme Amsterdam

TTM Amsterdam 20 Red Light TourFilm 3026-8-20. Drie dames zetten zich, met als uitgangspunt dat elke tour bijdraagt aan een mooier Amsterdam, in voor  positief toerisme in de hoofdstad. Met Walk en Talk.

 

 

De drie dames, bewuste ondernemers en activistische wereldverbeteraars, zetten hun tours in als middel voor positieve verandering. “Onze tours zijn meer dan alleen tours. Ze zijn ons middel van protest, onze manier om bewustwording te verspreiden. We willen mensen verbinden en uitnodigen om te praten over onderwerpen die er toe doen.” aldus Katjalisa, Co-Founder van Tours that Matter.
TTM Amsterdam 20 Fair Trade Tour

Rondleidingen zijn de laatste jaren in verband gebracht met overlast en massatoerisme. Geïnspireerd door de COVID-restricties heeft Tours that Matter een nieuwe manier bedacht om rondleidingen te geven: Walks & Talks. Centraal hierbij staat het verbinden van bezoekers met inspirerende plekken en mensen in de stad.

1) Vergroten van de positieve impact op verbinding en duurzaamheid

2) Minimaliseren van negatieve aspecten als overlast en polarisatie
TTM Amsterdam 20 Red Light Tour

Op elke Walk ontdek je niet alleen een nieuw stukje Amsterdam, je ontwikkelt ook nieuwe perspectieven door een Talk met een lokale changemaker. Dit kan bijvoorbeeld een permacultuur expert zijn, een sexwerker, een kunstenaar of een activist.

De thema’s zijn gebaseerd op maatschappelijke vraagstukken zoals gentrificatie, duurzaamheid, tolerantie, verantwoorde consumptie - bieden historische diepgang en een rijke educatieve ervaring. Een deel van de opbrengst van de tour gaat naar lokale plekken en projecten.
TTM Amsterdam 20 Red Light Tour

De Walks and Talks zijn ontwikkeld door Tours that Matter, in samenwerking met Reinvent Tourism, een collectief van mensen die bijdragen aan een beter Amsterdam en een betere wereld.