Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Vakantieroutes in de Duitse deelstaat Nedersaksen

Hamelen Rattenvanger Wilfried Hildebrandt7-10-15. Toeristen kunnen Nedersaksen beter leren kennen door middel van een van de vele uiteenlopende vakantieroutes.

 

 

Er zijn talrijke mogelijkheden om van plaats naar plaats te reizen en steeds weer nieuwe en interessante ontdekkingen te doen op het gebied van architectuur, culinaire specialiteiten, dieren en natuur, of geschiedenis.

Weserbergland Hannoversch Mnden Thorsten Brnner

De 'Duitse Sprookjesroute' (Deutsche Märchenroute) voert door Nedersaksen en eindigt in Bremen. Vooral het Weserbergland is rijk aan sprookjesfiguren. De burcht Polle is bijvoorbeeld onlosmakelijk verbonden met het verhaal van Assepoester. Sinds 1996 wordt hier van mei tot en met september op de derde zondag van de maand het Assepoesterspel opgevoerd. Het handelsmerk van Hamelen is al eeuwenlang de rattenvanger; hij is over de hele wereld bekend. Van de Rattenvangerhal tot de Rattenvangerlichtshow, de musical Rats en zelfs de Rattenvangerliteratuurprijs: de beroemde sprookjesfiguur is niet meer uit Hamelen weg te denken. De Baron von Münchhausen heeft echt bestaan en vele avonturen beleefd. Hij woonde in Bodenwerder, waar de verhalen weer tot leven komen. In 2013 wordt overal langs de Sprookjesroute het 200-jarig jubileum van de sprookjes van de gebroeders Grimm gevierd.

Hamelen Rattenvanger Wilfried Hildebrandt

In dezelfde streek ligt de 'Route van de Weserrenaissance' (Straße der Weserrenaissance). Deze bouwstijl werd vooral in de 16de en 17de eeuw langs de midden- en bovenloop van de Weser toegepast. Over een afstand van ongeveer 350 kilometer van Hannoversch Münden naar Bremen liggen de mooiste gebouwen uit deze belangrijke periode.

Mnden Weserradweg Thorsten Brnner

De 'Störtebekerroute' (Störtebekerstraße) voert u over een afstand van 91 kilometer langs de hele Noordzeekust van Nedersaksen. Van Emden via Wilhelmshaven en Bremerhaven tot in Cuxhaven en Otterndorf loopt de route steeds langs dijken en door terpdorpen met klinkerstraten. Op het hoogste punt van het dorp staat steevast de kerk met een vrijstaande klokkentoren. Störtebeker was overigens een beruchte Duitse piraat die in deze contreien actief was.
De 'Groene Kustroute' (Grüne Küstenstraße) is zo’n 1.750 kilometer lang en loopt van de Noordzeekust in België tot in Scandinavië. Ostfriesland, de kustregio van Nedersaksen, ligt aan deze route.

Lneburger Heide HD Zielske

De 170 kilometer lange 'Duitse Veenroute' (Deutsche Fehnroute) is niet alleen uitermate geschikt als autoroute, maar ook als fietsroute. Langs het traject treft u prachtige windmolens aan, sluizen die nog in gebruik zijn, oeroude bakstenen kerken en mooie ‘Gulfhäuser’, de voor de regio typische boerderijen.
De 'Duitse Vakwerkroute' (Deutsche Fachwerkstraße) voert eveneens door Nedersaksen. Deze route vestigt de aandacht op historische steden en dorpen met bijzondere vakwerkgebouwen op de Lüneburger Heide en in de Harz.

Hannoversch Mnden Fachwerk Tourismus und Marketing Niedersachsen

De 'Duitse Ooievaarsroute' (Deutsche Storchenstraße) begint in het Wendland in het biosfeerreservaat van het Nedersaksische Elbedal en loopt langs de Elbe, waar heel veel ooievaarsnesten zijn.

Lneburger Heide ooievaars Reinhard Zakrzweski

De 'Belevenisroute van de Duitse Eenheid' (Erlebnisstraße der deutschen Einheit) voert over een afstand van zo’n 2.500 kilometer door maar liefst tien Duitse deelstaten. Ook in Nedersaksen worden langs deze route grensmonumenten, grensmusea en belangrijke regio’s uit de Duits-Duitse geschiedenis onder de aandacht gebracht.
De 'Nedersaksische Molenroute' (Niedersächsische Mühlenstraße) werd in 1998 in het leven geroepen en voert langs meer dan 180 molens in heel Nedersaksen.

Lneburger Heide Sdheide Gifhorn GmbH molen

De 750 kilometer lange 'Nedersaksische Aspergeroute' (Niedersächsische Spargelstraße) combineert de belangrijkste aspergegebieden van de deelstaat met interessante landschappen, bezienswaardigheden, feesten, markten en speciale evenementen rond het thema asperges (seizoen: van eind april tot 24 juni).

Op www.presse-niedersachsen.de vind je meer informatie over Nedersaksen als vakantiebestemming.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aanvullende gegevens