Bridgestone Run-Flat All-Terrain band voor de Huracán Sterrato

30-1-23. Bridgestone is gekozen als de enige en exclusieve bandenpartner voor de nieuwe Lamborghini Huracán Sterrato, voor de All-Terrain en Winter-uitrusting van 's werelds eerste all-terrain supercar met V10-motor en vierwielaandrijving.
Bridgestone-Lamborghini-Dueler_All-Terrain_AT002-23-ra.jpg

De nieuwe Bridgestone Dueler All-Terrain AT002-band is speciaal ontworpen voor de unieke technische vereisten van de Lamborghini Huracán Sterrato. Hij biedt bestuurders maximale prestaties op de weg en in het terrein. De op maat gemaakte polymeren, patronen en bandentechnologieën van de band moeten de all-terrain capaciteiten van de Huracán Sterrato verbeteren en de spanning en het rijplezier op en naast het asfalt achter het stuur van deze supercar maximaliseren.

Deze op maat ontwikkelde banden zijn exclusief geschikt voor de Lamborghini Huracán Sterrato. Bridgestone's nieuwe HRD all-terrain band voor supercars heeft diverse unieke eigenschappen. De Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 is de allereerste supercarband ter wereld met Run-Flat Technology (RFT). Hiermee kunnen bestuurders zelfs na een lekke band veilig verder rijden - gedurende 80 km bij 80 km/u met een druk van 0 bar. Dit zorgt voor de nodige gemoedsrust wanneer ze onderweg zijn met deze all-terrain supercar.
Bridgestone-Lamborghini-Dueler_All-Terrain_AT002-23-zij.jpg
Ongelooflijke prestaties, ongeacht het terrein
Met de Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 kan de Lamborghini Huracán Sterrato veelzijdige topprestaties leveren, ongeacht het terrein. Zo zorgt de innovatieve band voor rijplezier onder alle omstandigheden, wat past bij het DNA van de Lamborghini Huracán Sterrato.

De Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 is ontwikkeld en geproduceerd in Europa. Een nieuwe bandensamenstelling optimaliseert de grip en een specifiek geïntegreerde schouder zorgt voor extra grip in diepe grind en modder. Het loopvlakpatroon van de band werd geoptimaliseerd voor de best mogelijke handling en prestaties bij hoge snelheden zonder afbreuk te doen aan de off-road grip.

Steven De Bock, Vice President Consumer Replacement en OE bij Bridgestone EMIA, zegt hierover: "Met de Dueler All-Terrain AT002 heeft Bridgestone een band op maat gemaakt die perfect aansluit bij het snelle all-terrain concept van de Lamborghini Huracán Sterrato. We creëerden een band die net zo geschikt is voor hoge snelheden op asfalt als voor off-road rijden. Hij biedt stabiliteit bij hoge snelheden, heeft off-road capaciteiten en gaat de uitdaging aan op modder, grind en op veeleisende terreinen."
Bridgestone-Lamborghini-Dueler_All-Terrain_AT002-23-la.jpg
Deze Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 banden zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 235/40 RF19 96W XL RFT voor de voorwielen en 285/40 RF19 107W XL RFT voor de achterwielen. De Bridgestone Blizzak LM005 zal ook beschikbaar zijn als aftersales winteroptie voor de Lamborghini Huracán Sterrato, verkrijgbaar in de maten 235/40 R19 96W XL en 285/40 R19 107W XL.