Experiencegift een succesvol bedrijf opgericht door Loes Daniels

2-9-22. Het Nederlandse bedrijf Experiencegift werd in 2014 opgericht door Loes Daniels (33), die zich iedere dag opnieuw focust op haar missie: het promoten van ervaringen, boven bezit.
Experiencegift-22-Loes-bank.jpg

Met haar eigen spaargeld en een kleine lening van familie en vrienden startte zij in 2014 met het eerste label van wat later Experiencegift zou zijn: Hotelgift. Hotelgift is een giftcard die ingewisseld kan worden bij inmiddels meer dan 550.000 hotels wereldwijd; van high end suites tot comfortabele stadshotels. Naast Hotelgift is er inmiddels ook Flightgift, Activitygift en binnenkort… Traingift, en timmert Loes met haar inmiddels 50 koppige team aan de weg in meer dan 50 landen.
Experiencegift-22-envelop.jpg 
Belangrijke ondernemerslessen: “Focus, durf nee te zeggen.”
Wat begon als een schets op een kladpapiertje is inmiddels een uitzonderlijk luxe gepersonaliseerde cadeaukaart geworden, die ook ver buiten Nederland in te wisselen is. Van hotelovernachtingen tot vliegtickets en van activiteiten tot binnenkort ook treinreizen. In nog geen 8 jaar groeide Experiencegift uit tot een award winnend bedrijf. En daarin heeft Loes als ondernemer ook veel lessen geleerd. Twee van de belangrijkste lessen in de afgelopen jaren zijn de volgende:

1. De coronacrisis heeft ook op de bedrijfsvoering en het succes van Experiencegift een grote impact gehad. Met het terugbrengen van de kosten heeft Loes ervoor gezorgd dat het bedrijf bovenop deze crisis heeft kunnen komen. Desalniettemin deelt Loes haar les dat zij nog meer focus op het reduceren van de kosten had kunnen leggen om positievere resultaten te kunnen behalen, ook tijdens en vlak na de coronacrisis.

2. Verder leerde Loes dat het bedrijf geen grote veranderingen aan de websites moet doorvoeren zonder eerst gebruikerstesten uit te voeren. Deze les leerde ze jaren geleden toen ze met een nieuwe website live ging zonder deze eerst uitvoerig te testen. Het gevolg: een drastische daling in de omzet. “Ontzettend vervelend natuurlijk om je omzet zo te zien dalen na het doorvoeren van – wat jij dacht positieve – veranderingen aan de website. Gelukkig kan ik zien dat deze fout onderdeel is van het leerproces als ondernemer en weet ik dat ik weer een goede les meeneem voor in de toekomst”, aldus Loes.

Niet alleen als bedrijf, maar ook als persoon is Loes intussen voor heel wat ondernemersprijzen genomineerd en heeft ze er al meerdere gewonnen. Zo was ze afgelopen jaar finalist in EY’s Emerging Entrepreneur of the Year en heeft ze meerdere prijzen gewonnen in The Next Women Top 100. 

Over Experiencegift
Experiencegift is een snelgroeiend Nederlands bedrijf en het initiatief van Loes Daniels. Het bedrijf startte in 2014 met een hotel giftcard en breidde later uit met Flightgift en Activitygift. Met meer dan 550.000 hotels, 300 luchtvaartmaatschappijen en 50.000 activiteiten wereldwijd, bieden de giftcards van Experiencegift een groot scala aan belevingen. Het bedrijf behaalde in 2019 de eerste plek voor de Deloitte Fast 50 award en werd in 2020 nogmaals bekroond met de 7e plaats. Meer informatie over de cadeaubonnen is te vinden op:
https://www.hotelgift.com/nl/ 
https://www.flightgift.com/nl/ 
https://www.activitygift.com/nl/  
Experiencegift-22-Loes-bureau.jpg

De eigen favorieten van Loes Daniels
Loes’ passie gaat niet alleen maar uit naar ondernemen, reizen en het opdoen van ervaringen doet ze graag. Van hotelovernachtingen tot boottochtjes en van het bezoeken van een museum tot een vluchtje naar Londen voor een dagje shoppen. Allemaal activiteiten die zij anderen ook wil laten ervaren met haar Experiencegift. Loes haar favorieten?
Je vindt ze hieronder: 

- Een overnachting in het luxe Amstel Hotel Amsterdam; een schitterende locatie op een historische plek!

- Op zoek naar romantiek kom je bij het Bauer Hotel Venice echt thuis.

- Het Marina Bay Sands in Singapore is allermeest indrukwekkend te noemen. Niet alleen kun je er verblijven; shoppen, naar het casino… het kan er allemaal!

- Een echt onvergetelijke ervaring is de Desert Safari in Dubai. Met jeeps duik je de woestijn in op weg naar een slaapplek onder de sterrenhemel.

- Whale Watching in Sydney, een activiteit voor op je bucketlist. Wat zijn het indrukwekkende dieren en wat komen ze dichtbij!

- Een goede wijn, houd ervan! Een Wine Tour in Toscane, Italië is dan ook een absolute aanrader tijdens een rondreisje door de heuvels daar.

Wil je nog meer weten ga dan naar: 
https://www.experiencegift.com/