Polestar 5 met 884 pk maakt debuut op Goodwood

28-6-22. Polestar toonde tijdens het Goodwood Festival of Speed 2022 ​​voor het eerst een ontwikkelingsprototype van de Polestar 5 aan het grote publiek.
Polestar-5-goodwood-22-lv.jpg

De Polestar 5 is een high-performance elektrische 4-deurs GT met sportwagenreferenties, en de productieversie van de Precept concept car die voor het eerst werd getoond in 2020. Pete Allen, hoofd van Polestar UK R&D: “De Polestar 5 wordt een fantastische 4-deurs GT en een echte Polestar in hart en nieren. Het platform combineert de kenmerken van een in kleine aantallen gebouwde performance car met moderne technologie, waarmee we lichtgewicht en zeer stijve sportwagenchassistechnologie in massaproductie kunnen brengen.”

Het Britse team werkt met een nieuw mechanisch platform om een ​​uniek gelijmd aluminium chassis te ontwerpen en te ontwikkelen. Het innovatieve chassis is een belangrijke factor bij het leveren van de kenmerkende dynamiek die een ​​rijervaring  creëert die net zo indrukwekkend is als het design van de auto.

In Zweden is de ontwikkeling van een nieuwe hoogwaardige elektrische aandrijflijn in volle gang. Een nieuwe elektromotor achterin zorgt samen met de 800V-architectuur voor een superieure output. Gecombineerd met een krachtige elektromotor voorin, gaat de complete aandrijflijn met dubbele motor naar verwachting 650 kW (884 pk) en 900 Nm leveren.
Polestar-5-goodwood-22-achter.jpg

Jörg Brandscheid, CTO en hoofd R&D van Polestar, zegt: “De nieuwe aandrijflijn waar we aan werken, wordt binnen ons merk de nieuwe benchmark voor high performance auto’s. De combinatie van geavanceerde engineering op het gebied van elektromotoren met de geboekte vooruitgang in lichtgewicht platformtechnologie gaat resulteren in een werkelijk verbluffende rijdersauto.”

Tijdens het evenement gaat de Polestar 5 twee keer per dag de iconische Goodwood-heuvelklim maken in de ‘First Glance’-groep. De auto staat gepland voor lancering in 2024 en is de derde van drie nieuwe EV's die Polestar naar verwachting in de komende drie jaar gaat lanceren. Voorafgaand aan de Polestar 5 worden twee elektrische SUV’s geïntroduceerd, de Polestar 3 en Polestar 4.

Polestar laat met een YouTube-documentaireserie zien hoe het merk de Precept concept car transformeert in de Polestar 5. In deze serie worden veel meer details vrijgegeven dan gebruikelijk tijdens de ontwikkeling van een auto.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “De Polestar 5 is voor ons een richtinggevend project. Het vooruitstrevende design en de geavanceerde technologie zetten de toon voor de toekomst van Polestar. We hebben veel talent in huis dat ons in staat stelt om echt iconische EV's te maken."