LeaseFietsZoeker een online oriëntatie-tool voor zakelijke fietser

2-2-22. Als eerste aanbieder in Nederland lanceert Lease a Bike een online oriëntatie-tool: de LeaseFietsZoeker (https://bit.ly/3ASIgxM).
Leasefietszoeker-22-stap-1.jpg

De LeaseFietsZoeker slaat de brug tussen medewerkers die zich online oriënteren en de lokale fietsenwinkel. Vanaf vandaag kunnen werknemers zich op lease-a-bike.nl verdiepen in het assortiment van de aangesloten fietsenwinkels, om vervolgens direct een afspraak bij de fietsenwinkel van hun keuze te plannen. Fietsenwinkels ontvangen dankzij de LeaseFietsZoeker gemotiveerde klanten, die zij vervolgens kunnen adviseren richting hun droomfiets. 

Lode Draaijer is verantwoordelijk voor het dealernetwerk bij Lease a Bike, hij vertelt: “Uit onderzoek blijkt dat ook het oriëntatieproces van een zakelijke fiets vaak online start, maar in de winkel eindigt. Onze LeaseFietsZoeker sluit perfect aan op dat inzicht. Bovendien is er een groeiende vraag vanuit met name grotere werkgevers, om meer inzicht te krijgen in het assortiment beschikbare fietsen.”
Leasefietszoeker-22-voorbeeldpagina.jpg 

Partnership met de vakhandel
Lease a Bike heeft sinds zijn start duidelijk gekozen voor een partnership met de vakhandel. Ook de nieuwe tool benut de kracht van de fietsenwinkel ten volle: Lease a Bike zorgt voor de klanten en de fietsenwinkel voor het advies en de fietsen. Hierin is met name het e-bike segment goed vertegenwoordigd. Uit onderzoek van Lease a Bike onder 1.500 leasefietsers blijkt dat 70% kiest voor een zakelijke e-bike en 3% voor een speed-pedelec. Dit aandeel ligt fors hoger dan in de particuliere markt (Bron: GfK in opdracht van RAI en BOVAG, 2020).
Leasefietszoeker-22-3-fietsen.jpg

Handige ‘wizard’ helpt met kiezen
De LeaseFietsZoeker biedt inzicht in de 200 populairste fietsen in de lease. Lease a Bike heeft een eigen wizard ontwikkeld, voor werknemers die nog niet precies weten welke fiets bij hen past. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen geeft de wizard passende fietssuggesties weer. Naast het standaard specificatieoverzicht en verschillende kleuren en modellen kan de werknemer met het bruto maandloon de leaseprijs berekenen. Een eventuele bijdrage van de werkgever is makkelijk toe te voegen, waarmee duidelijk zichtbaar wordt of de geselecteerde fiets de juiste keuze is. Wat rest is simpel een afspraak maken bij een fietsenwinkel, om daar meer advies in te winnen en de aankoop rond te maken.