Vredestein krijgt goede cijfers in Duitse bandentests

Vredestein-Wintrac-Pro-22-thumb.jpg22-10-22. Het premium bandenmerk Vredestein van Apollo Tyres oogst waardering in een breed scala onafhankelijke bandentests die deze herfst zijn uitgevoerd door toonaangevende consumententijdschriften in Duitsland.

 


Vredestein haalt goede cijfers in bandentests van onder meer AutoBild, ACE Lenkrad en AUTO Straßenverkehr, evenals door ADAC, Europa's grootste autovereniging.

De hoogwaardige Quatrac Pro-band werd door AUTO Straßenverkehr tot winnaar uitgeroepen in de categorie prijs/kwaliteit en door het magazine ACE Lenkrad in de allseason-bandentest van september. De testers van AutoBild benadrukten de prestaties van de Quatrac Pro in de sneeuw, evenals zijn “stabiele rijgedrag en korte remweg op natte hellingen, met weinig weggeluid.”
Vredestein-Quatrac-22-zij.jpg

De standaard Quatrac, die geschikt is voor gezinsauto's en SUV's, bereikte de tweede plaats in de zeer concurrerende allseason-bandentest van AutoBild. De band werd als ‘voorbeeldig' omschreven. De testers omschrijven de Quatrac als "een sterke allseason-band met gebalanceerde prestaties in zowel natte als droge omstandigheden, met indrukwekkende remafstanden."

Vredestein winterbanden presteerden ook goed in andere, recent uitgevoerde onafhankelijke tests. De Wintrac werd 'aanbevolen' door ADAC, de grootste autovereniging in Duitsland met ongeveer 21 miljoen leden. De organisatie complimenteerde de prestaties op ijs en de lage rolweerstand. Ondertussen werd de hoogwaardige winterband Vredestein Wintrac Pro door Auto Motor und Sport uitgeroepen tot 'zeer goed'.
Vredestein-Wintrac-Pro-22-zij.jpg

Daniele Lorenzetti, Chief Technology Officer: "Dit is wederom een zeer sterk jaar voor Vredestein in onafhankelijke bandentests. We zijn er trots op dat we de afgelopen tijd prijzen hebben ontvangen na prestigieuze tests in heel Duitsland. Dit voortdurende succes is te danken aan onze R&D-afdeling die onze producten blijft optimaliseren.”

Apollo Tyres mikt op meer prijzen wanneer later in 2022 een gloednieuwe Vredestein allseason EV-band wordt geïntroduceerd. Het bedrijf werkt momenteel nauw samen met toonaangevende autofabrikanten als onderdeel van een groot nieuw onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor de band. Het premium bandenmerk Vredestein loopt sinds de oprichting in de jaren 90 voorop in de allseason-markt en deze expertise wordt nu ingezet in het segment van allseason EV-banden.

Ga voor meer informatie over het Vredestein-bandenassortiment naar: https://www.vredestein.nl/car-suv-tyres/