Bridgestone Blizzak LM005 de beste winterband

Bridgestone Blizzak 20 zij2-10-20. De Bridgestone Blizzak LM005 is in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België verkozen tot beste winterband. De band komt bij alle gerenommeerde tests als winnaar uit de bus.

 

 

De winterbandentest van de ANWB beoordeelt de Bridgestone Blizzak LM005 winterband als ‘Beste van de test’. Goed voor een beoordeling van 4 uit de 5 sterren en het label ‘topkwaliteit’, als een van de weinige. De band van Bridgestone laat hiermee 15 geteste winterbanden in maat 205/55 R16 91 H achter zich.
Bridgestone Blizzak 20 zij

Voor de Blizzak LM005 maakt Bridgestone gebruik van NanoProTech™-composiet met een hoog siliciumaandeel, dat zorgt voor sterke prestaties op sneeuw en natte oppervlakken. Het siliciumaandeel houdt de band zacht voor maximale tractie, zelfs bij zeer lage temperaturen. Het volledig opnieuw ontwikkelde bandenprofiel met een groter aantal laterale groeven in de schouderzone verbetert zowel de grip van de band op sneeuw en ijs als het remgedrag.

“Winterbanden zorgen voor betere grip op de weg wanneer de temperatuur onder de 7°C zakt. Daarnaast verkorten winterbanden de remafstand. Met een doorsnee winterband is dat 29 meter, terwijl de Bridgestone winterband slechts 16,5 meter nodig heeft. Bij de ontwikkeling van onze nieuwe banden (T005, A005 EVO en LM005) hebben we nauw in contact gestaan met onze consumenten. Het resultaat is een band die voldoet aan de verwachtingen van de consument. Deze bekroning is dan ook de kers op de taart en daar zijn we heel blij mee”, zegt Stefaan Moonen, Brand Manager Benelux van Bridgestone.
Bridgestone Blizzak 20 profiel

Over Bridgestone Corporation
Bridgestone Corporation, met hoofdkwartier in Tokyo, is wereldwijd leider in geavanceerde oplossingen en duurzame mobiliteit. De autobanden die het bedrijf produceert, worden bovendien voor uiteenlopende toepassingen gebruikt. Bridgestone Corporation produceert tevens een breed gamma van gediversifieerde producten, waaronder industrieel rubber, chemische producten en sportartikelen. Hun producten worden in meer dan 150 landen en territoria verkocht. Meer informatie: https://www.bridgestone.nl/